Fiul lui Ilie Dumitrescu, condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru că a consumat cocaină și apoi s-a urcat la volan

0
4996
Ilie Dumitrescu jr. este și model

Ilie Dumitrescu Badea, fiul cunoscutului fost fotbalist Ilie Dumitrescu, a fost condamnat miercuri, de Judecătoria Sectorului 2 din București, la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru că a condus mașina sub influența drogurilor. În vârstă de 25 de ani, Dumitrescu-junior consumase cocaină.

Poliția l-a oprit în trafic, la un control de rutină, în cursul dimineții de sâmbătă, 11 decembrie, pe Bulevardul Carol I. Testat cu aparatul Drugtest, Ilie Dumitrescu junior a fost depistat pozitiv la cocaină și THC 5 (marijuana).

Legea prevede celeritate în astfel de cazuri. Dosarul a fost înregistrat la judecătorie luni dimineață (pe 13 decembrie), iar miercuri a fost dată deja sentința pentru “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe – art. 336 NCP”.

Fiul lui Ilie Dumitrescu va fi sub supraveghere doi ani. Dacă, în acest răstimp, va comite o nouă infracțiune, pedeapsa se reactivează și va executa condamnarea de 8 luni. Trebuie menționat că Ilie Dumitrescu jr. n-a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției. Sentința de miercuri nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Soluția instanței pe scurt

„În baza art.396 alin.1,4 Cod procedura penală, raportat la art.83 Cod penal stabilește în sarcina inculpatului DUMITRESCU BADEA ILIE , …, pentru infracțiunea de ”conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substante”, prevăzută de art.336 alin.2 Cod penal, cu aplicarea art.396 alin.10 Cod proc.penală, pedeapsa de 8 luni închisoare.

În baza art.83 alin.1 și art.84 Cod penal, amână aplicarea pedepsei de 8 luni închisoare pentru un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În baza art.85 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune Tribunalul Bucuresti , la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art.85 alin.2 lit.b) Cod penal, instanţa impune inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 30 zile, la Administraţiei Domeniului Public Sector 2 Bucureşti sau al Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, conform deciziei consilierului de probaţiune, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, persoana nu poate presta această muncă.

În baza prevederilor art.86 alin.1 cod penal măsurile de supraveghere şi obligaţia de la lit.b), impuse inculpatului, se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucuresti.

În baza prevederilor art.404 alin.3 cod proc.penală şi ale art.83 alin.4 cod penal,cu aplicarea prevederilor art.88 şi 89 cod penal, atrage atenţia inculpatului asupra conduitei sale viitoare şi asupra consecinţelor la care se expune dacă va mai săvârşi infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere, respectiv:

  • revocarea amânării executării pedepsei şi aplicarea şi executarea pedepsei, dacă:

– pe parcursul termenului de supraveghe, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţia impusă;

– săvârşeşte o nouă infracţiune, cu intenţie sau intenţie depăşită, descoperită în termenul de supraveghere, pentru care s-a pronunţat o condamnare chiar după expirarea acestui termen.

  • anularea amânării aplicării pedepsei, dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că mai săvârşise o infracţiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus amânarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen.

În baza prevederilor art.398 în ref.la art.274 alin.1 cod proc.penală va obliga inculpatul la plata sumei de 1000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Hotărârea este supusă căii de atac a apelului, pentru procuror şi inculpat , în termen de10 zile de la data comunicării hotararii,conform prevederilor art.408 alin.1 şi art.410 alin.1 cod proc.penală.

Pronunţată astăzi, 15.12.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.

Document: Hotarâre  895/2021  15.12.2021“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. „M-a mușcat de mână!” Rai Uno a difuzat imaginile în care soții Șoșoacă agresează jurnaliștii italieni. Reportera Lucia Goracci a fugit pe scări

* Comisia Europeană urmărește „cu atenție și îngrijorare” deriva statului de drept din România, în regimul Iohannis-PSD

* Tupeu de impostor. Florin Roman: „Plec cu fruntea sus. Ne vedem în instanță, domnule Cioloș!“. Șeful USR: „Amenințarea e ridicolă. Sala de judecată le dă palpitații celor ca el”

Păcăleală: cei 1.200 de lei erau, de fapt, 600. S-a modificat ajutorul promis de PSD pensionarilor: cei care au 2.200 de lei nu primesc nimic

* S-a lansat „Forța Dreptei”, noul partid al lui Ludovic Orban. Sloganul este cel liberal: „Prin noi înșine”

VIDEO. Cumplitul sfârșit al Andreei Kaba, membră USR și fiica viceprimarului din Jimbolia. S-a dus la Cluj să-și caute de lucru și a murit carbonizată în pensiune

* SERIAL (26). Grija lui Ceaușescu: situația din Panama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here