Savanții germani au aflat cum pot elimina pericolul cheagurilor de sânge la vaccinurile AstraZeneca și Johnson&Johnson

1
6825

Cercetătorii germani au descoperit cum pot fi modificate vaccinurile AstraZeneca și Johnson&Johnson astfel încât să dispară complet pericolul formării unor cheaguri de sânge, anunță publicația britanică The Guardian. Savanții au identificat în primul rând cauza apariției acestor tromboze la unii dintre cei vaccinați, iar apoi au venit și cu rezolvarea problemei.

Potrivit lui Rolf Marschalek, profesor la Universitatea Goethe, din Frankfurt, această reacție adversă extrem de rară (una la 100.000 de persoane vaccinate) este generată de adenovirusul folosit pentru a introduce proteina spike a coronavirusului în corp.

Doar vaccinurile produse prin metoda clasică au generat tromboze. Cele fabricate cu ARN mesager n-au înregistrat probleme

Vaccinurile AstraZeneca și Johnson&Johnson sunt produse prin metoda clasică, și folosesc un virus obișnuit, inactivat (mort) și modificat, căruia i s-a introdus proteina spike (acele țepușe care se agață de celule) care există la coronavirusul responsabil de Covid. Adenovirusul astfel modificat este injectat în organism, care sesizează prezența intrusului și începe să producă anticorpi, dezvoltând imunitate la coronavirus.

Vaccinurile BioNTech/Pfizer și Moderna sunt concepute cu o tehnologie nouă, care nu mai folosește adenorvirus modificat, ci doar fragmente de virus (ARN mesager). Acestea programează unele celule din țesutul muscular injectat să poducă proteina spike. Apoi, efectul este similar, organismul sesizează că e ceva în neregulă și activează sistemul imunitar, producând anticorpi.

Dacă vaccinurile cu ARN mesager n-au avut probleme și n-au generat cazuri de coagulare a sângelui, în schimb AstraZeneca și Johnson&Johnson au produs câteva sute de astfel de situații, iar în câteva zeci a survenit și decesul celor vaccinați.

Cauza trombozelor: adenovirusul ajunge în locul greșit și generează versiuni mutant

Cercetătorii germani au prezentat un studiu care susține că problema la AstraZeneca și Johnson&Johnson este locul unde ajunge adenovirusul în organism. Ar fi vorba de faptul că acesta intră în nucleul celulelor, în loc să se oprească în învelișul acestora.

Odată intrate în nucleul celulelor, unele fragmente ale proteinei spike creează versiuni mutant, incapabile să le lege de membrana celulară, unde are loc imunizarea propriu-zisă.

Aceste proteine mutant sunt responsabile pentru apariția unor cheaguri de sânge la 10 cazuri dintr-un milion.

Profesorul Rolf Marschalek afirmă că vaccinurile AstraZeneca și Johnson&Johnson pot fi modificate, iar problema rezolvată. Johnson&Johnson s-a arătat deja interesată și a demarat colaborarea cu cercetătorii germani, scrie Financial Times. “Cu datele pe care le avem, le putem spune producătorilor de vaccinuri cum să mute aceste secvențe, codificând proteina spike într-un mod care previne reacțiile de îmbinare aberante“, a declarat Rolf Marschalek. Johnson&Johnson “încearcă să-și optimizeze vaccinul acum”, spune profesorul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Șoșoacă, vulgară în Parlament. Orban i-a tăiat microfonul, anarhista a strigat: „Dvs. nici măcar un minut nu rezistați!”

* VIDEO. „Patriotul” George Simion l-a confundat pe Eminescu cu Bamboi! Și din Bamboi a recitat, grav, în fața națiunii!

* Tolontan e anchetat de tabăra denunțătorului său, primarul Băluță! De dosar se ocupă soțul avocatei care a luat bani de la clanul Goleac, despre care au scris ziariștii. În tablou apar și două deputate PSD, dar și nașul fugar Daniel Dragomir

* Metrul pătrat de gazon din Sectorul 6 s-a ieftinit de 5,5 ori după venirea lui Ciucu în locul lui Mutu la Primărie!

* Emilia Șercan i-a distrus pe șantajiștii care conduceau Academia de Poliție: 3 ani de închisoare + 80.000 de lei daune morale + muncă în folosul comunității + funcții pierdute

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* VIDEO. Mama jurnalistului răpit de Lukașenko: „L-au lovit la nas, i-au acoperit vânătăile cu pudră. L-au strâns de gât ca să scoată dovezi de la el”

* Finală fabuloasă în Europa League: Villarreal – Manchester United 11-10 la penalty-uri! Al patrulea trofeu pentru antrenorul Unai Emery

1 COMENTARIU

  1. „După savanți și medici ca doctorul Argon,
    Bacilul se prezintă sub formă de baston…
    Dar bolnavii, săraicii, spun doctorului Ciucă,
    Că lor li se prezintă sub formă de măciucă!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here