joi, mai 30, 2024
AcasăNewsS-a încheiat starea de alertă în Sectorul 1. Prefectul USR-PLUS a respins...

S-a încheiat starea de alertă în Sectorul 1. Prefectul USR-PLUS a respins solicitarea primăriței USR-PLUS. Clotilde Armand: „Romprest a dat asigurări că nu mai șantajează autoritățile”

-

Prefectul Capitalei, Alin Stoica (USR-PLUS), a respins cererea Consiliului Local din Sectorul 1 de a prelungi starea de alertă pe încă 30 de zile, explicând că “nu se impune prelungirea acestei măsuri”. Conform legii, salubrizarea va reveni la compania Romprest, care are contractul de exclusivitate până în 2033, așa cum prevede contractul semnat în 2008 de primar Andrei Chiliman (PNL).

Clotilde Armand (USR-PLUS), primărița Sectorului 1, a explicat pe contul său de Facebook, luni, că oficialul guvernamental a luat decizia de a nu prelungi starea de alertă în urma unei întâlniri între reprezentanții Primăriei și ai Romprest, derulată luni la Prefectură, în care compania și-a luat angajamentul să presteze serviciul în mod corect.

Cu o zi în urmă, Clotilde Armand ca onvocat Consiliul Local pentru Situații de Urgență Sector 1 într-o zi de duminică, iar în cadrul ședinței s-a aprobat solicitarea de prelungire a stării de alertă în sector. Hotărârea a fost trimisă către Prefectura București, care a decis însă astăzi s-o respingă.

Starea de alertă a fost declarată pe 23 iulie, pentru 30 de zile, interval în care contractul cu Romprest a putut fi suspendat, iar Primăria a semnat contracte de salubrizare cu alte două firme, Brai-Cata SRL și RER Ecologic REBU.

- Advertisement -

Conflictul dintre Romprest și Primăria Sectorului 1 a dus la acumularea a 2.691 de tone de gunoi nestrânse de pe străzi. După pierderea alegerilor, anul trecut, de către Daniel Tudorache (PSD), Romprest a observat că existau restanțe financiare în contract neplătite de fosta administrație, așa că n-a mai ridicat gunoaiele.

În războiul gunoaielor, cetățenii Sectorului 1 au fost luați ostatici de grupurile de interese, încercându-se mobilizarea lor împotriva primăriței

Sincopa a survenit la sfârșitul lunii noiembrie, exact înaintea alegerilor parlamentare, prilejuind PSD și televiziunilor deținute de oligarhi o campanie de întărâtare a populației, avertizate că asta se va întâmpla dacă oamenii vor vota USR sau PNL.

Conflictul a continuat până în zilele noastre. Clotilde Armand refuză să plătească facturile declarate ilegale de Curtea de Conturi, dar și cele pe care le consideră fictive sau umflate. Romprest spune că nu i s-au plătit serviciile și nu va mai strânge gunoaiele până nu se ajunge la zi.

- Advertisement -

Scandalul a căpătat foarte multe ramificații și nuanțe, cu acuzații grave de ambele părți. Cert este că refuzul Romprest de a strânge gunoaiele se împletește strâns cu operațiunea PSD de strângere a semnăturilor necesare unui referendum de demitere a Clotildei Armand și cu o campanie violentă de linșaj mediatic lansată de Antena 3 și România TV la adresa primăriței.

Aceasta, la rândul ei, nu se lasă și continuă să decupleze de la banii publici clientela oligarhilor și a PSD, ceea ce stârnește și mai multă furie și înverșunare din partea acestora.

În război, locuitorii Sectorului 1 au fost prinși la mijloc, iar refuzul Romprest de a strânge gunoaiele este folosit ca pârghie pentru a-i învrăjbi împotriva primăriței care vrea să scoată Mafia afară din administrație.

Anunțul făcut de Clotilde Armand despre încetarea stării de alertă în Sectorul 1

„Prefectul Capitalei a decis să nu prelungească starea de alertă în Sectorul 1 pentru că astăzi la Prefectură a avut loc o întâlnire între reprezentanții companiei de salubrizare și Primăria Sectorului 1, iar compania Romprest Service S.A, din cauza căreia am ajuns să avem stare de alertă pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 1, a dat asigurări că nu mai șantajează autoritatea locală și că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare așa cum prevede legea salubrizării și regulamentul municipial de salubrizare.
De asemenea, compania de salubrizare a acceptat ceea ce noi am spus de aproape un an de zile și a refuzat sistematic să priceapă, menținând un șantaj ticalos: fără facturi umflate și fără curățenie fictivă. În caz contrar, vom avea din nou stare de alertă.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

* Agenția SUA pentru Medicamente: „Nu tratați Covid-19 cu ivermectină! Nu sunteți cai! Nu sunteți vaci!”. „Dr. Becali” și „dr. Șoșoacă” spuneau exact pe dos

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

* Comisarul-hârciog era și pofticios: ca polițist-șef peste două județe, lua șpagă în bani, mașini, terenuri, vacanțe, ceasuri, lucernă, dar pretindea și relații sexuale cu subalternele

* Firea va coordona campania PSD pentru demiterea primăriței Clotilde Armand. Antena 3 și România TV vor susține mediatic operațiunea

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Un mare șef de la McDonald’s Brașov chema fete pentru angajare și le racola să se prostitueze. E însurat și are un copil

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Salima Mazari, femeia-guvernator, a scăpat din ghearele talibanilor și se află „într-un loc sigur”! Ea a luptat cu arma în mână împotriva jihadiștilor

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Precizare (IMPORTANTĂ!!!): prefectul de laaa… P.L.U.S. (la fel caaa… șeful Gărzii-de-Mediu!) și primărița de laaa… U.S.R., daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

    În București, se pare căăă… (deocamdată, cel puțin…) NU există vreo prea mare iubire între U.S.R.-iști și P.L.U.S.-iști(i unui Vlad Voiculescu încă frustrat!)!!!

    • NU-i exclus caaa… ȘPĂGILE (!!!) oferite de „Romprest” să nu fi ajuns doar laaa… P.S.D. și P.N.L. (ne referim la liderii „liberali” din Sectorul-1!), ci și pe laaa… P.L.U.S.!!!

      Zicem și noi…, de…!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -