S-au speriat și cei din Vama Veche! După vizita ministrului Tătaru, autoritățile și patronii iau măsuri drastice anti-covid

2
3452

După inspecția ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, și de teama de a nu deveni focar Covid-19, autoritățile și patronii din Vama Veche iau drastice măsuri anti-pandemie: reduc decibelii, muzica e doar ambientală; constituirea grupurilor și contactele fizice sunt descurajate.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost în această săptămână pe litoral, pentru a verifica respectarea normelor organizatorice legale, necesare pentru evitarea apariției oricărui focar de răspândire a noului coronavirus în stațiunile turistice românești de la Marea Neagră.

Constatările sale pline de îngrijorare, mai ales în Mamaia și Vama Veche – 2 Mai, au fost însoțite de anunțarea unor posibile măsuri, care pot merge până la interzicerea unor activități sau chiar izolarea și carantinarea unor zone, localități, comunități.

Autoritățile administrative și agenții economici din extremitatea sudică a litoralului românesc au adoptat decizii ferme, în regim de urgență.

Astfel, printr-o decizie administrativă propusă chiar de către agenții economici locali, unică pe litoralul românesc, localitatățile-stațiuni Vama Veche și 2 Mai anunță că-și propun să conserve imaginea de cea mai frumoasă comunitate de pe țărmul românesc al Mării Negre.

Pentru a diminua riscul extinderii pandemiei Covid-19, începând din acest weekend, „beach-bar”-urile și terasele din Vama Veche, majoritatea cu program non-stop, vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu și vor asigura doar muzică ambientală. Este o decizie unanimă a patronilor de localuri ce activează în zonă. S.opul ei: să evite formarea grupurilor mari pe ritmurile muzicii dansante.

De asemenea, autoritățile au anunțat că trec la descurajarea constituirii de grupuri mari și a contactelor fizice riscante, pe plajă, pe stradă sau la terase.

Pentru păstrarea distanțării fizice, în această vară nu vor fi concerte, iar muzica va fi doar ambientală și cu decibeli puțini!

Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu (care include satele Limanu, Hagieni, Vama Veche și 2 Mai):Vrem ca Vama Veche să dea un exemplu. Ideea ne aparține și a venit pe fondul unei capacități restrânse de a gestiona cu forțe proprii volumul mare de vizitatori din timpul weekend-ului. Știm că de vineri seara și până duminică, Vama Veche este o destinație extrem de tranzitată. Acest fapt a creat tuturor mari dificultăți în respectarea recomandărilor legate de distanțarea socială. Locațiile vor fi deschise, însă propunem turiștilor un alt mod de a se destinde. Nu ne dorim să schimbăm Vama Veche și nici să fim acuzați că îngrădim opțiunile oamenilor de a-și petrece timpul liber. Dar trăim o amenințare reală, iar agenții economici au înțeles și au fost extrem de receptivi. Este un exercițiu de responsabilitate civică, de solidaritate. Scopul tuturor este acela de a menține Vama Veche drept destinație sigură, pentru tot restul sezonului estival 2020. Astfel, în serile de vineri și sâmbătă, volumul muzicii va fi coborât, iar muzica va fi specifică unei atmosfere mai boeme”.

Mai ușor cu îmbrățișările în Vama Veche și 2 Mai! Campania “NO MORE FREE HUGS!”

Primăria comunei Limanu a demarat și o campanie de conștientizare și informare asupra importanței respectării regulilor de igienă și de distanțare fizică, intitulată sugestiv NO MORE FREE HUGS!” (în traducere: „FĂRĂ ÎMBRĂȚIȘĂRI!”).

Campania de limitare a contactelor fizice se adresează atât localnicilor și agenților economici, cât și turiștilor.

Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu: Cei care iubesc Vama și 2 Mai-ul trebuie să înțeleagă că suntem cu toții expuși. Sunt oameni care locuiesc aici tot timpul anului. Este important să respectăm regulile. Inconștiența poate să fie cea mai mare armă împotriva noastră. Fac apel și către autoritățile centrale, care au anunțat public că Vama Veche și 2 Mai se pot transforma în focare. Așteptăm un suport și de acolo. Vă rugăm să ne sprijiniți și să formăm un grup de lucru care să gestioneze corect situația. Nu cred că este eficient să impunem decizii de forță majoră, înainte de a încerca să administrăm corect aceasta criză și fără ca în prealabil să existe o comunicare cu  autoritățile responsabile. Cred că este nevoie de colaboare și sprijin real. Aceasta este metoda corectă prin care Vama Veche poate să rămână destinație SAFE în acest sezon estival.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

    • Din păcate…, NU se prea respectă distanțarea-fizică de către turiști (!!!!!!!!!!): ACUM (duminică-în-zori) scriem din… VAMA-VECHE și, vă rugăm să ne credeți… lumea a fost „CLAIE-peste-GRĂMADĂ” (!!!) toată noaptea, pe plajă și pe la terase. chiar așa, cuuu… „muzică-(DOAR-)ambientală” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here