Informațiile despre marea împărțire a miliardelor din Programul „Anghel Saligny“ (un PNDL 3 mascat) încep să curgă din toate părțile. La Giurgiu, o firmă fondată în aprilie (adică acum 7 luni) de un PSD-ist, fost vicepreședinte al Consiliului Județean, a primit deja, prin atribuire directă, contracte de 420.000 de euro pentru „consultanță“, scrie G4Media.ro.
Firma Isco Invest SRL are sediul în Sectorul 5 din București (unde e primar – Cristian Popescu Piedone, omul oligarhului Dan Voiculescu), iar ca fondatori figurează Gabriel Istrătescu și Lucian Corozel. Cel de-al doilea e membru PSD, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Giurgiu. O mare coincidență face ca soția acestuia să ia bani tot de la stat, ca angajată la Ministerul Dezvoltării. Corozel a ajuns vicepreședinte CJ Giurgiu în 2017. Originar din localitatea Mihăilești, județul Giurgiu, Lucian Corozel are 41 de ani și a făcut Management Financiar Contabil la Universitatea Spiru Haret.
Firma PSD-istului Corozel are sediul la etajul 7 într-un bloc din Sectorul 5, s-a înființat în aprilie și „rupe“ la consultanța pentru primăriile din Giurgiu
În ultima lună, firma Isco Invest SRL, care are sediul într-un apartament la etajul 7 dintr-un bloc din Sectorul 5, a primit contracte, prin încredințare directă, de la mai multe primării din Județul Giurgiu, conform platformei SEAP. Serviciile livrate în schimbul sutelor de mii de euro seamănă, mai degrabă, a pretext. E greu de spus ce consultanță poate da o firmă de apartament de la etajul 7 al unui bloc în privința modernizării străzilor. De la Primăria Crevedia s-au primit, spre exemplu, 10.000 de euro pentru „servicii de consultanță implementare program A. Saligny pentru ,,Reabilitare și modernizare străzi în comuna Crevedia“.
Plin de aplomb, mai ales acum, când totul s-a oficializat și Klaus Iohannis a adus PSD la putere alături de PNL, Lucian Corozel le-a răspuns colegilor de la G4Media că nu vede nicio problemă, nici legal și nici moral, în faptul că firma fondată de el, fost vicepreședinte al CJ Giurgiu, primește sute de mii de euro de la primăriile din județ.
Unul din motivele scandalului de la care a plecat criza guvernamentală din ultimele luni a fost refuzul miniștrilor USR de a da avizele necesare pentru Programul „Anghel Saligny“ (un PNDL 3 rebotezat), prin care 10 miliarde euro, bani publici, sunt livrați în următorii 7 ani autorităților locale. Proiectul era cerut insistent de toată administrația locală PNL și PSD, dar Stelian Ion (ministrul de atunci al Justiției) și Cătălin Drulă (ministrul Transporturilor) refuzau să-l avizeze până când nu s-ar fi stabilit și niște mecanisme clare de control și supraveghere în privința cheltuirii banilor.
După ce Cîțu l-a demis pe Stelian Ion la ordinul lui Iohannis și USR-ul a fost forțat să părăsească guvernarea, primele acte normative semnate de miniștrii interimari PNL puși la Justiție și Transporturi au fost cele de avizare a Programul „Anghel Saligny“. Cîțu i-a acuzat atunci pe cei de la USR că, în spatele pretențiilor de a monitoriza cheltuirea banului public, s-ar afla dorința lor răutăcioasă de a împiedica dezvoltarea României.
Deocamdată, din septembrie până acum, nu s-au dezvoltat însă decât firmele clientelei politice, știrile despre contractele acordate preferențial abundând în toată țara.
Dormiți liniștiți … 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂