miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaRușinea Germaniei: fostul cancelar Gerhard Schröder, plătit generos de ruși, zice că...

Rușinea Germaniei: fostul cancelar Gerhard Schröder, plătit generos de ruși, zice că Ucraina e vinovată pentru război! El militează pentru oprirea livrarării de arme către țara invadată de Putin

-

Fostul cancelar social-democrat Gerhard Schröder continuă să fie o rușine pentru Germania. El ar vrea să fie stopată livrarea de arme către Ucraina, pe care o consideră vinovată pentru eșuarea negocierilor cu Rusia! Schröder nu are niciun cuvânt critic la adresa dictatorului criminal Vladimir Putin.

Gerhard Schröder (78 de ani), fost cancelar social-democrat timp de 7 ani (1998-2005) și președinte al Partidului Social-Democrat din Germania timp de 5 ani (1999-2004), a declarat că doreşte să menţină legătura cu preşedintele rus Vladimir Putin, în pofida războiului pe care Rusia continuă să-l ducă în Ucraina, transmite agenția DPA.

„Nu voi renunţa la oportunităţile mele de a discuta cu preşedintele Putin”, a declarat Schröder pentru ziarul „Frankfurter Allgemeine Zeitung”, într-un interviu publicat duminică.

Fostul cancelar german a fost foarte criticat pentru că a menţinut contactul cu dictatorul rus după izbucnirea războiului şi pentru că nu a condamnat Rusia putinistă pentru agresiunea din Ucraina.

- Advertisement -

Gerhard Schröder a demisionat recent din funcţia ocupată în Consiliul de Supraveghere al companiei ruse Rosneft şi a refuzat o nouă numire în Consiliul Gazprom.

Prieten de multă vreme cu Vladimir Putin, Schröder s-a implicat în afaceri cu giganţii ruși ai energiei, Gazprom şi Rosneft, care i-au oferit contracte generoase, pentru funcții de conducere, la scurt timp după ce a părăsit funcția de cancelar al Germaniei, în 2005.

„De ce să ne concentrăm pe livrarea de arme?”

Comentând dezbaterea din Germania cu privire la livrările de arme către Ucraina, Gerhard Schröder a spus: „De ce să ne concentrăm pe livrarea de arme?”. A adăugat că nu crede într-o soluţie militară. „Războiul poate fi încheiat doar prin negocieri diplomatice. Soarta soldaţilor şi a populaţiei civile ucrainene poate fi uşurată doar printr-o soluţie diplomatică”.

- Advertisement -

După declanşarea războiului pe 24 februarie, Gerhard Schröder s-a întâlnit la Moscova, în luna martie, cu Vladimir Putin. „Din cât am înţeles din conversaţia avută, există un interes din partea lui pentru o soluţie negociată”, a declarat Schröder pentru ziarul german. „Cum ar putea arăta o astfel de soluţie poate fi clarificat doar într-o negociere”, a adăugat el.

Schröder a precizat că, în opinia sa, Ucraina este de vină pentru faptul că negocierile au eşuat până acum, conform Agerpres.

Schröder n-a amintit condițiile inacceptabile pe care le-a pus Putin pentru încheierea războiului: cedarea de teritorii ucrainene către Rusia, „dennazificarea” Ucrainei (o aberație), renunțarea de către Kiev la ambiția de a intra în NATO.

Schröder a comentat și faptul că unii membri ai partidului din care face parte, SPD, s-au distanţat de el, inclusiv liderul formaţiunii politice, Lars Klingbeil, care a spus că prietenia lor s-a încheiat. „Este dezamăgitor”, a spus Schröder.

Agenția DPA amintește că au existat mai multe încercări de a-l da afară din SPD pe Gerhard Schröder, care provoacă mari daune de imagine partidului aflat acum la guvernare în Germania.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Soluția lui Lech Walesa pentru pacea mondială: spargerea Rusiei în 60 de țări și reducerea populaţiei acesteia la „mai puţin de 50 de milioane de locuitori”!

* Umilință totală pentru Rusia la reuniunea G20: Lavrov a plecat mai devreme, supărat că e evitat de toată lumea! „Agresori”, „invadatori”, „ocupanţi” – asta a auzit Lavrov la tot pasul

* DELIR. Șeful Parlamentului de la Moscova proclamă că Alaska, vândută către SUA în 1867, ar aparține Rusiei! În orașe au apărut panouri pe care scrie „Alaska e a noastră!”

* Încă un mahăr Gazprom „sinucis”! Iuri Voronov a fost găsit plutind în piscina palatului său. E al șaselea manager de top al Gazprom mort de la începutul anului

* Colaps economic al Rusiei: producția de mașini a scăzut cu 97,6%, frigidere – 58,1%, mașini de spălat – 59,2%, vagoane de tren – 59,8%

* Kiril, patriarhul KGB cu avere de 4 miliarde de dolari, într-o țară unde preoții au salarii de 450 de dolari. Biserica Rusă face bișniță cu țigări, alcool, pietre prețioase, funcționează ca un clan mafiot și exportă intoleranță

* VIDEO. Ales președinte al USR cu 71,3%, Cătălin Drulă atacă „guvenarea banditească a PSD și PNL”. Apel către români: „Dați-ne voturile, nu le mai dați bandiților ăstora!”

* A început bătălia pentru „speciali”! UE somează România să includă și pensiile militare în reforma pensiilor, ministrul Bode spune că nu e cazul

* Gâdea, Ciutacu, Mircea Badea, Antena 3 și România TV, dați în judecată de procurorul care a supervizat alegerile din Sectorul 1. Acesta le cere despăgubiri totale de 225.000 de euro

* Pariul meu cu Peter Imre, tăiat de Patriciu. Olimpiada lui Oprescu

* Arșinel și deputatul Roman rămân fără certificatele de revoluționar! Actorul nu și-a pus viața în pericol, AUR-istul era comandantul unui batalion al forțelor de represiune!

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Daca tac-su s-ar scula din mormânt, l-ar scuipa între ochi pe fostul cancelar. Tatăl lui Schroder a murit in al doilea război mondial, în toamna anului 1944, in Transilvania, luptând în armata germana împotriva hoardelor sovietice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -