Rușii sunt măcelăriți în Donețk. În 48 de ore, întreaga conducere a Brigăzii a 4-a putiniste a fost nimicită

0
12095

După ce invadatorii ruși au pierdut, în ultimele două zile, 5 vehicule aeriene de luptă (un elicopter Mi-28 în Crimeea, două elicoptere Mi-8 și două bombardiere – Su-34 și Su-35S – în regiunea Briansk) cu echipajele lor cu tot, ei au rămas recent și fără toată conducerea Brigăzii a 4-a. Armata ucraineană i-a lichidat în regiunea Donețk pe comandantul și șeful de stat major al unității putiniste, dar și mai mulți ofițeri importanți.

Informația privind decapitarea Brigăzii a 4-a a fost furnizată duminică dimineața chiar de canalul propagandistic de Telegram al Moscovei, „Ne scriu din Ianina”. În text se arată că șefimea spulberată de apărătorii lui Zelenski făcuse parte dintr-o brigadă care a luat locul pe front Grupului PMC Wagner condus de Evgheni Prigojin. Veștile nu sunt deloc bune pentru ocupanți, în contextul în care „inamicul impune bătălii defensive grele” și „are muniție de artilerie nelimitată”.

Propagandiștii statului agresor constată că, spre deosebire de „a doua armată a lumii”, cea ucraineană nu-și aruncă trupele la înaintare în „atacuri cu carne” fără rost, ci acționează în mod inteligent.

„Brigada este epuizată semnificativ și este scursă de sânge, iar inamicul știe despre asta”

  • „După cum era de așteptat, inamicul impune acum bătălii defensive grele asupra noastră lângă Artemovsk (denumirea rusă a orașului Bahmut – n. red.). «Se pare că au muniție de artilerie nelimitată» – acesta este un comentariu de la fața locului, de pe flancul sudic, unde luptă acum Brigada a 4-a NM a LNR (Miliția Populară a autoproclamatei Republici Populare Lugansk – n. red.).”
  • „Brigada n-a fost trimisă la odihnă încă de la începutul operațiunii speciale, ea a fost alimentată în tot acest timp «din mers», mobilizată, fără o retragere totală pentru odihnă, reaprovizionare, antrenament și coordonare de luptă. În general, brigada este epuizată semnificativ și este scursă de sânge, iar inamicul știe despre asta.”
  • „Brigada Wagner a pierdut teren, unde cele mai adânci tranșee erau până la genunchi. Poate că acest lucru ar fi putut fi permis de antreprenori privați cu un bun serviciu de relații publice, care pot înregistra videoclipuri cu cadavrele militarilor lor și pot cere apoi cu succes obuze.”
  • „În locul PMC-urilor a venit o altă brigadă, căreia nimeni nu i-a dat vreo flotă puternică de drone tip aeronave. Mavic-urile simple (dronă portabilă cu cameră de 4K – n. red.) sunt mai dificil de ridicat în raport cu nivelul existent de război electronic inițiat de inamic.”

„Inamicul va continua să «desfășoare» flancurile grupului Artemovskaia cu artilerie și va începe evenimente similare lângă Donețk” 

  • „În plus față de războiul electronic puternic, inamicul a blocat complet posibilitatea de a folosi aerocoptere comerciale din partea noastră (despre această inevitabilitate a vorbit în mod repetat șeful Centrului de coordonare de ajutor din Novorossia, Aleksandr Liubimov).”
  • „Într-o astfel de situație, cu o încărcătură nelimitată de muniție, artileria inamică are capacitatea nu numai de a «desface» unele forțe opuse, ci și de a vâna chiar și militari individuali. Ceea ce face de fapt.”
  • „Rezultatul în acest sens este că, în ultimele 48 de ore, comandantul și șeful de stat major al Brigăzii a 4-a au fost uciși, un ofițer din departamentul 2 AK (Corpul 2 de gărzi Lugansk-Severodonețk, supranumit «Miliția populară a LNR») a fost ucis. Există alți ofițeri uciși și răniți din departamentul brigăzii. Există și pierderi de personal din batalioane.”
  • „Inamicul este foarte inteligent. Nu se ocupă cu «atacuri de carne». Dacă un grup care avansează pentru a captura un apărător întâmpină o respingere serioasă, nu intră într-o luptă prelungită și nu încearcă să reducă distanța până la aruncarea unei grenade în timp ce este sub focul artileriei noastre. Se retrage, își lasă artileria să lucreze și apoi pleacă din nou când o parte semnificativă a luptătorilor aflați în poziții sunt deja răniți de obuze.”
  • „Cred că în viitorul apropiat inamicul va continua să «desfășoare» flancurile grupului Artemovskaia cu artilerie și va începe, dacă nu a început deja, evenimente similare lângă Donețk (Avdiivka, Mariinka). Sarcina este să-i prindem pe linii incomode și prost echipate pentru apărare.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Coincidență suspectă: al doilea oficial american găsit mort în cartierul de lux al lui Ion Țiriac. Un reprezentant NATO în 2021, un angajat al Ambasadei SUA în 2023

* VIDEO. „Ambuscada” pregătită Codruței Kovesi de slugile fugarului Ghiță: Simion o hăituiește pe stradă, Ciutacu pe TokTok, iar Ponta pe Facebook. Cascadă de minciuni, cu Ponta în rolul de mitoman-fără-egal

* VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Rețeta Guvernului PSD-PNL pentru miliardele din PNRR: o parte „s-au pierdut”, o parte „s-au furat”! Kovesi: „În România avem trei anchete în desfășurare”

„Austeritatea” lui Ciolacu/Ciucă a început cu 60 de mașini cumpărate fără licitație de Budăi la Ministerul Muncii. Ghinea: „Trăim în Ferma Animalelor, unde porcii conduc”

* Austeritate doar pentru popor: șefimea din ministerul lui Burduja tocmai și-a cumpărat 6 iPhone 14 la 7.247 de lei bucata. Ciolacu anunțase că Guvernul „strânge cureaua“

Neamul bugetarilor PSD fericiți. Toată familia Daea lucrează la stat: nevasta, fiica, ginerele și nora sunt angajați la Ministerul Agriculturii, APIA și alte instituții subordonate

* EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here