Rusia recunoaște, în sfârșit, dezastrul din Ucraina. „Trompeta” lui Putin: „o uriașă tragedie pentru noi”, „pierderi semnificative de trupe”

0
3273
Rusia a recunoscut, în final, că războiul a generat "pierderi semnificative" armatei sale în Ucraina. Credit: AP Photo/Serhii Nujnenko)

Pentru prima oară de la începutul războiului, Rusia recunoaște oficial că invazia din Ucraina n-a mers cum trebuia, că pierderile sunt „semnificative” și ceea ce se întâmplă în acest moment este „o uriașă tragedie pentru noi”. Declarațiile au fost făcute de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al dictatorului Vladimir Putin, într-o convorbire cu postul britanic Sky News.

Rusul a spus că speră totuși ca obiectivele să fie atinse „în zilele următoare”. Este, de fapt, vorba de noile obiective, pentru că acelea inițiale au fost deja abandonate. Pe 24 februarie, rușii au atacat Ucraina din 6 direcții, cu obiectivul de a o ocupa în întregime. Asupra Kievului a fost lansat un atac-fulger, cu desant de parașutiști și trupe speciale pe aeroportul de lângă capitală și în oraș, țintele fiind capturarea sau uciderea președintelui Zelenski, a miniștrilor și parlamentarilor și instalarea unei noi conduceri care să semneze capitularea țării. Dar atacul a fost respins, iar trupele speciale, vânate de armata ucraineană până au fost împrăștiate sau lichidate.

Nici încercuirea Kievului și ocuparea celorlalte orașe majore n-au izbutit. Harkovul rezistă în continuare, iar la Mariupol garnizoana ucraineană încă face față asediatorilor.
Pierderile armatei rusești, atât umane, cât și în tehnică de luptă, au fost teribile, chiar dacă până acum Moscova le-a negat vehement. Între timp, înfrânți, rușii au fost respinși din nordul și nord-estul Ucrainei.

Noul obiectiv fixat de Putin este ocuparea zonelor de est și de sud din Ucraina până la 9 mai, când trebuie proclamată victoria asupra „naziștilor” din țara vecină.

Comentariile făcute de Peskov joi contrastează cu discursul oficial de până acum al Kremlinului și al conducerii armatei ruse. La 25 martie, Ministerul rus al Apărării declara că 1.351 dintre soldații săi au fost uciși în luptă. Ucraina estimează că numărul morților ruși se ridică la aproape 19.000, dar niciuna din tabere nu este credibilă. Experți occidentali estimează la 7-15.000 de oameni numărul morților din armata rusă, acestora adăugându-li-se alte zeci de mii de răniți, prizonieri și dispăruți în luptă (probabil dezertori).

În schimb, Dmitri Peskov a negat vehement crimele comise împotriva civililor, spunându-le jurnaliștilor britanici că „trăim în zile de falsuri și minciuni”: „Negăm că armata rusă poate avea ceva în comun cu aceste atrocități și cu acele cadavre prezentate pe străzile din Bucea”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fugara Udrea a fost prinsă în Bulgaria! Va fi adusă „pe sus” și închisă la Rahova. A fost arestată până acum în 3 țări: România, Costa Rica și Bulgaria

* Iar a fugit Elena Udrea! De data asta ar fi ieșit prin Bulgaria, cu direcția Italia, unde o așteaptă Alina Bica (la fel ca-n Costa Rica)

* Elena Udrea, de la Costa Rica la Costa Rahova: 6 ani de închisoare, definitiv, în dosarul „Gala Bute”. Pierde și 5,7 milioane de euro

* Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, trosnit de vechea DNA a Codruței Kovesi: 8 ani și 4 luni de închisoare, pentru o șpagă de 100.000 de euro!

* Pedofilul Drăghici a ales să se sinucidă izbindu-se cu mașina de gardul Ambasadei Rusiei. Condamnat la 15 ani de pușcărie pentru corupere de minori cu doar o zi înainte, șoferul s-a autoincendiat

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* Într-un târziu, intră și România în rândul lumii: expulzează 10 spioni ruși de la Ambasada lui Kuzmin

* VIDEO. Parlamentari AUR, batjocoritori la prezentarea ororilor comise de ruși în Ucraina: „Băi, nu ne mai emoționați, dați discursu’!”. George Simion: „Nu ne uităm la filme acuma!”

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

* VIDEO + DOCUMENT. Discursul integral al lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României. „Drag popor român…”

* Fost consilier al lui Putin: „Ofensiva invadatorilor nu poate fi oprită decât printr-o ruină militară a Rusiei. Ucraina trebuie să meargă pe calea polonezilor, care în 1920 au învins armata sovietică lângă Lvov”

* „Putiniștii” care au violat, torturat și ucis civili ucraineni în orașul Bucea sunt mongoloizi din Republica Bureatia, înființată de bolșevici în 1923

* Ungurii au ales prietenia cu Putin și gazul ieftin de la ruși: Viktor Orban – 53%, Opoziția – 35%. Fidesz are două treimi din Parlament

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Cele mai bizare afirmații ale lui Donald Trump despre Rusia. Cum încearcă să modifice adevărul în contextul crizei din Ucraina

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here