miercuri, mai 22, 2024
AcasăLumeaRusia comite deja violențe și sabotaje în toată Europa, avertizează serviciile de...

Rusia comite deja violențe și sabotaje în toată Europa, avertizează serviciile de informații! Putin angajează țara pe drumul conflictului total cu lumea democratică

-

Rusia pregătește violențe de amploare și acte de sabotaj în întreaga Europă, avertizează serviciile de informații din numeroase țări de pe continent, dezvăluie publicația „Financial Times“. Este o schimbare majoră de strategie a Kremlinului, care se angajează pe drumul războiului total cu lumea democratică.

Europa – inclusiv România – trebuie să fie gata pentru a preîntâmpina un asalt masiv al spionajului rusesc, care pregătește deja atentate cu bombă, precum și incendierea și distrugerea infrastructurii țărilor UE.

„Financial Times“ notează, citând sursele sale din serviciile de informații, că rușii pregătesc aceste acte violente atât direct, cât și prin intermediul a diverse grupări teroriste, fără să le pese de numărul victimelor civile. Regimul Putin extinde astfel comportamentul său față de propriii cetățeni la teritoriul întregii lumi democratice.

Rusia a comis și până acum asasinate, atentate și sabotaje pe teritoriul celorlalte țări. În spațiul NATO și UE, după venirea lui Putin la putere în Rusia, astfel de evenimente au fost destul de frecvente, fiind executate în special de GRU, agenția de spionaj a Armatei. Disidenți și oligarhi ruși refugiați în Occident au fost otrăviți, „sinuciși“ sau căzuți „accidental“ de la fereastră, dar au fost vizate și persoane care, într-un fel sau altul, prezentau interes pentru Moscova. Agenți GRU au aruncat în aer depozite de muniții ori fabrici de armament în Cehia și Bulgaria, unde au și asasinat oameni de afaceri sau diverși oficiali implicați în diverse activități.

- Advertisement -

Numeroase atacuri, sabotaje și incendieri produse în ultimele săptămâni în multe țări membre UE și Marea Britanie

Pe parcursul ultimelor săptămâni însă, în diverse țări europene s-au înmulțit „accidentele“ misterioase, cu incendii ori explozii la diverse fabrici care au legătură cu industria de armament.

Serviciile de informații europene, care colaborează pe acest dosar, spun că se strâng tot mai multe dovezi privind implicarea Rusiei și că acțiunile acesteia devin din ce în ce mai agresive și mai eficiente.

Thomas Haldenwang, șeful serviciului german de informații interne, avertizează: „Apreciem că riscul unor acte de sabotaj controlate de statul rus a crescut semnificativ”. Oficialul german a spus, la conferința de securitate organizată de Oficiul Federal pentru Protecția Constituției, că Rusia nu mai are nicio reținere să efectueze acțiuni „cu un potențial ridicat de daune“ pe teritoriul UE. Asta înseamnă că spionajul rusesc a primit undă verde de la Putin pentru escaladarea conflictului.

- Advertisement -

În ultimele săptămâni, realitatea atacurilor rusești asupra Europei a devenit imposibil de contestat ori de ignorat. Iată doar câteva evenimente produse de curând:

– doi ruși cu cetățenie germană au fost arestați acum câteva zile la Bayreuth, în Bavaria, în timp ce pregăteau atacuri asupra unor obiective militare și logistice din Germania;

– doi bărbați din Marea Britanie au fost puși sub acuzare, la mijlocul lunii aprilie, după ce au produs un incendiu la un depozit cu ajutoare destinate Ucrainei. Procurorii îi acuză că sunt agenți ai Rusiei;

– în Suedia s-au produs mai multe deraieri pe calea ferată în ultima vreme, iar serviciile de securitate suspectează că sunt sabotaje comise de oamenii Rusiei;

– agenții Moscovei au încercat și în Cehia să distrugă sistemele de semnalizare ale căilor ferate, informația fiind confirmată de ministrul Transporturilor de la Praga;

– agenți ai serviciilor secrete rusești au lansat, începând din luna februarie, mai multe atentate în Estonia, anunță Serviciul de Securitate Internă de la Tallinn. Atacurile au vizat mașina în care se afla ministrul de Interne, dar și mai mulți jurnaliști de la Esto.

Acestor acțiuni deja produse li se adaugă informațiile pe care le au francezii că Rusia pregătește atacuri, pe teritoriul țării lor, asupra unor obiective militare.

Keir Giles, cercetător senior la think-tank-ul Chatham House, afirmă: „Concluzia evidentă este că a avut loc o intensificare reală a activităţii ruseşti. Nu se poate spune dacă acest lucru reflectă faptul că ruşii investesc mai multe resurse în această activitate, dacă sunt mai neglijenţi şi sunt prinşi sau dacă serviciile de contraspionaj occidentale au devenit pur şi simplu mai bune în a le detecta şi a le opri. Oricare ar fi, totuşi, se întâmplă multe lucruri”.

Un înalt oficial european a declarat pentru „Financial Times“ că acțiunile Rusiei sunt clare și convingătoare și, mai ales, sun coordonate pe scară mare.

NATO a emis joia trecută un comunicat în care se declară „profund îngrijorat” cu privire la „activităţile maligne din ce în ce mai numeroase pe teritoriul aliat” comise de Rusia. Se precizează că avem de-a face cu o „campanie care se intensifică în zona euro-atlantică”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Mârlanul Turcescu despre Clotilde Armand: „nenorocită”, „împuțită”, „mitomană”, „scârbă ordinară”

* Doi români în Top 5 chiulangii la voturile din Parlamentul European! Ei candidează din nou pentru alianța PSD-PNL, pe locuri eligibile. Unul a lipsit la 43,6% din voturi, fiind depășit doar de un grec întemnițat de trei ani

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -