luni, mai 20, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaMacron: "Dacă Rusia învinge în Ucraina, în secunda următoare nu va mai...

Macron: „Dacă Rusia învinge în Ucraina, în secunda următoare nu va mai fi securitate pentru România, Polonia, Lituania sau Franța”

-

Nu va mai exista securitate pentru România, Polonia, Lituania și nici măcar pentru Franța, dacă Rusia învinge în Ucraina, a avertizat președintele francez Emmanuel Macron într-un interviu acordat pentru „The Economist“. Liderul de la Paris adaugă că rachetele balistice ale Rusiei reprezintă în acest moment o amenințare pentru întreaga Europă.

Schimbarea de atitudine a lui Emmanuel Macron (46 de ani) este foarte importantă în echilibrul de putere din Europa. Franța deține circa 600 de focoase nucleare care, până acum, nu erau puse la dispoziția umbrelei strategice a NATO. Cu alte cuvinte, dacă NATO ar fi fost atacată, s-ar fi putut baza, ca arsenal de descurajare nucleară, doar pe rachetele SUA și ale Marii Britanii.

Însă instabilitatea politică din America, unde nu e clar ce se va întâmpla dacă alegerile vor fi câștigate în noiembrie de Donald Trump, a pus sub semnul întrebării această umbrelă strategică de descurajare nucleară, care ar putea rămâne doar în sarcina Marii Britanii.

Franța este acum foarte aproape de a-și schimba atitudinea și de a-și pune arsenalul nuclear în slujba NATO, ceea ce ar reduce foarte mult dependența Europei de America.

- Advertisement -

În interviul acordat publicației „The Economist”, Emmanuel Macron spune: „În acest moment, Rusia nu cunoaște limite. România, Polonia, Lituania, Moldova și orice altă țară vecină vor deveni țintele sale. Am un obiectiv strategic clar: Rusia nu poate învinge în Ucraina! Dacă învinge în Ucraina, securitatea Europei se va prăbuși în ruine. Nu exclud nimic, pentru că ne confruntăm cu cineva care nu exclude nimic. Fără îndoială, am fost prea ezitanți definind limitele acțiunii noastre în fața cuiva care nu mai are niciuna și care este agresorul”.

Pe rețelele de socializare, în special pe Twitter, un imens val de conturi cel puțin dubioase s-a năpustit asupra președintelui Franței și l-a desființat după afirmațiile făcute. Propaganda rusă arată astfel că lucrează non-stop, inclusiv de Paște, și produce un volum enorm de postări în spațiul public.

Temele predilecte sunt:

- Advertisement -
  • „De ce ați provocat Rusia?”
  • „O să pățiți ca Napoleon”
  • „În numele cui vorbește?”
  • „Vrea pretexte ca să bage miliarde în armament”
  • „Partidul globalist al războiului vrea să târască Europa în conflict cu Rusia”.

Absolut toate aceste teme se regăsesc și în discursurile lui Putin.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Mârlanul Turcescu despre Clotilde Armand: „nenorocită”, „împuțită”, „mitomană”, „scârbă ordinară”

* Doi români în Top 5 chiulangii la voturile din Parlamentul European! Ei candidează din nou pentru alianța PSD-PNL, pe locuri eligibile. Unul a lipsit la 43,6% din voturi, fiind depășit doar de un grec întemnițat de trei ani

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. E cumplit cat de greu a ajuns vestul european sa realizeze ce e Rusia. Cine stie daca nu e prea tarziu…Eu vad peste tot numai mana rusilor. Tot ce e rau in tarile democrate are mana Rusiei in spate.
    Au dormit cu totii in ghete.

    • Da, e cam târziu, au trecut totuși vreo 78 de ani de când Vestul a făcut treaba doar pe jumătate… Dar niciodată nu e prea târziu … 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -