Spre sfârșitul lunii noiembrie, când va fi atins vârful valului 4, numărul zilnic de morți Covid se va dubla! Urmează valul 5, în ianuarie

1
840
Peste o lună se preconizează un număr dublu de decedați pe zi din cauza Covid

România va atinge vârful valului 4 al pandemiei de Covid abia peste o lună, la sfârșitul lui noiembrie, iar din ianuarie trebuie să ne așteptăm la debutul valului 5, avertizează specialiștii de la DSP Iași. Estimările au fost comunicate public de doctorul Vasile Cepoi, șeful Direcției de Sănătate Publică din județul moldav, în Ziarul de Iași.

Este vorba de date statistice pe care epidemiologii le includ într-un algoritm deja cunoscut, pentru că pandemiile virale au loc, peste tot în lume, după un tipar bine cunoscut de medici.

Vasile Cepoi avertizează: „Evaluarea statistică făcută de noi arată că la jumătatea lunii noiembrie se va atinge vârful valului. Dacă nu se respectă mai departe regulile, pentru că urmează perioada Sărbătorilor, în care poporul român va simţi nevoia să fie liber să se distreze, probabil că în a doua jumătate a lunii ianuarie va fi şi al cincilea val”. Conform graficului dat publicității de DSP Iași, peste o lună se estimează un număr cel puțin dublu de decedați zilnic din cauza Covid. Asta înseamnă cel puțin 600 de morți pe zi, dar se poate ajunge și la peste 1.000!

Vestea este cum nu se poate mai proastă. Deja sistemul medical din România a cedat, sute de oameni mor zilnic și acest contor al dezastrului va continua să se învârtă tot mai rapid pentru că secțiile ATI sunt suprasolicitate, stocurile de medicamente s-au epuizat și au început să apară probleme în aprovizionarea cu oxigen din cauza consumului chiar triplu față de normal, în unele spitale.

„Spitalele sunt deja suprasolicitate. Nu mai rezistă, cum nu mai rezistă nici reţelele electrice, nici reţelele medicale de gaze, inclusiv firmele de aprovizionatoare cu oxigen nu mai au posibilitatea să asigure continuitatea furnizării“

În aceste circumstanțe, numeroși pacienți mor înainte să poată prinde un loc la masca de oxigen sau să fie intubați.

Dacă aceasta este situația în 21 octombrie, când România raportează 15-18.000 de noi cazuri de Covid zilnic, e de neimaginat în următoarele săptămâni, când – conform graficului făcut de cei de la DSP Iași – numărul îmbolnăvirilor va continua să crească.

Medicul Vasile Cepoi relatează de la Iași exact aceeași situație pe care am auzit-o în ultimele zile de pretutindeni – fie din București, fie din restul țării: „Spitalele din Iaşi sunt deja suprasolicitate. Nu mai rezistă, cum nu mai rezistă nici reţelele electrice, nici reţelele medicale de gaze, inclusiv firmele aprovizionatoare de oxigen nu mai au posibilitatea să asigure continuitatea furnizării. La Spitalul «Sfântul Spiridon», astăzi (miercuri – n. red.), este o situaţie aproape critică. Dacă maşina nu ajunge în următoarele 2-3 ore, vor fi cel puţin 10 pacienţi care nu vor mai beneficia de oxigen“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ruptură în „echipa câștigătoare”: „Grupul de la Cluj” ia distanță de „Grupul oltenilor” și nu-l mai vrea pe Cîțu premier! Rareș Bogdan, suspectat că e „cârtiță”

* Cum a reușit Drulă să fie singurul ministru avizat pozitiv într-un Parlament ostil: dintr-o greșeală a unui deputat PSD, președinte de comisie!

* VIDEO. Ministrul Novak dezvăluie ravagiile făcute de Covid în familia sa de anti-vacciniști: „Bunică-mea a murit, pe tata l-am salvat în ultima secundă”

Medic reputat, către Cîțu: „Ce faceți e nebunie curată. E criminal. O spun de această dată ca psihiatru”

* Infectați cu Covid, Firea și Pandele n-au mai putut ține secretul: erau vaccinați cu trei doze! Acum îi dezamăgesc pe conspiraționiștii cărora le cântau în strună

Mama medicului conspiraționist Răzvan Constantinescu, nevaccinată, „se zbate între viață și moarte“, infectată cu Covid. Doctorul insistă că „porcăria din flacon va distruge lumea“

VIDEO. Șoșoacă s-a năpustit la Spitalul „Marius Nasta” și a agresat-o pe managera Beatrice Mahler. „Aici se întâmplă crime! Există tratament, nu vor să-l aplice!”

VIDEO. Ambrozie, Episcopul de Giurgiu: „Nu vă grăbiți să vă vaccinați! Vaccinurile sunt expirate. Vedeți? Dau foc românilor în spitale!“

Escrocherie în Voluntari: Primăria lui Pandele a cumpărat „medalioane anti-Covid” de 30.000 de euro, neomologate în UE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here