Români cu care ne mândrim: 8 femei au fost aduse cu un avion privat de către patronul italian. „Erau de neînlocuit!”

3
16745

Proprietarul italian al unei podgorii din Bolzano (nordul Italiei) a închiriat un avion privat pentru a-și aduce muncitoarele din România, care nu-și puteau părăsi țara din cauza pandemiei de coronavirus. Blocate la intrarea în Ungaria, acestea n-au avut altă posibilitate de a se întoarce la muncă. „Făra ele, viitorul podgoriei mele ar fi fost în mare pericol”, a spus italianul.

Patronul podgoriei J. Hofstätter din Termeno – faimoasă pentru vinurile sale din soiurile Pinot Noir și Gewürztraminer – a fost nevoit să închirieze un avion privat pentru a-și aduce cele 8 angajate române care nu puteau ajunge în Italia.

O directivă a Comisiei Europene, care dădea voie muncitorilor sezonierii din agricultură să tranziteze spațiul UE, părea suficientă. Numai că, odată ajunse la granița cu Ungaria, celor 8 femei le-a fost refuzat dreptul de a tranzita țara lui Viktor Orban.

La granița cu Ungaria, colaboratoarele noastre au fost nevoite să se întoarcă, în ciuda faptului că am primit garanții referitoare la libera circulație pentru muncitorii sezonieri”, povestește Foradori Hofstätter, patronul podgoriei. „Am încercat în toate modurile să rezolvăm această problemă, dar fără succes. După două săptămâni de convorbiri telefonice cu politicieni italieni și din UE, am fost nevoiți să închiriem un avion privat de la aeroportul din Bolzano până la Cluj, pentru a le aduce în Italia. A fost o cheltuială foarte mare, chiar nebunesc de mare, dar fără ele viitorul afacerii mele era în mare pericol”.

Foradori Hofstätter mai povestește că a încercat să angajeze alți lucrători, locali, „dar cei pe care i-am angajat să facă o probă au plecat după nici două ore de lucru, deoarece era prea greu pentru ei”.

Martin Foradori Hofsstätter subliniază bravura româncelor, obișnuite cu munca asiduă, și spune că ele contribuie în mod fundamental la bunăstarea afacerii sale, prin seriozitatea și profesionalismul pe care le arată.

Știrea a fost preluată de majoritatea ziarelor din Peninsulă, fiind subliniată importanța lucrătorilor români în această perioadă dificilă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  • Stii cum este Dani? Pana nu cunosti oamenii acestia nu intelegi de ce trebuiesc respectati.
   Eu de exemplu am zburat de la Bucuresti la Alicante cu o „capsunareasa”
   O femeie extraordinar de frumoasa,eleganta,educata…..
   Era dintr-un sat de prin Moldova.
   Ce sa spun, era zece clase peste toate Volgutele si Vioricile noastre..
   Imi povestea cu cata truda isi castiga traiul acolo. Cu cata munca. Ajunsesem sa-mi fie rusine de mine care aveam un salariu de cel putin cinci ori mai mare decat ea (in multinationala)
   Trebuie sa ajungem sa vedem cine suntem, sa ne respectam, sa fim uniti.
   Trebuie sa ne uitam in jurul nostru si sa ne cunoastem.
   Multi nu bagam de seama oamenii acestia care dimineata la 4 jumate se grabesc sa prinda primul tramvai.
   Sant oamenii care framanta si coc painea noastra. Sau soferii,sau vatmanii, sau medicii, sau chiar si gunoierul acela care vine si imi ia gunoiul.
   Suntem dependenti unul de celalalt cum nu-ti vine sa crezi.
   Nu putem trai unul fara celalalt.
   Numai ceva minte ne trebuie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here