Robert Schwartz: „Aici, jandarmii au fost împotriva poporului, în Paris – de partea lui”

0
577

„Cine face comparaţie şi pune un semn de egalitate între intervenţia forţelor de ordine franceze şi cea a Jandarmeriei române la mitingul diasporei din 10 august este ori habarnist, ori inconştient, ori participă la propagarea unui pachet întreg de fake news. Pentru că ce s-a întâmplat la 10 august la Bucureşti a fost foarte clar o acţiune pur şi simplu dirijată, nu împotriva elementelor violente care au existat în Piaţa Victoriei, o acţiune împotriva protestatarilor paşnici, împotriva jurnaliştilor. A fost o declaraţie de război a Jandarmeriei române împotriva popriului popor“, a afirmat jurnalistul Robert Schwartz (alăturat), de la postul german Deutsche Welle, într-un interviu la Adevărul Live.

Ceea ce s-a întâmplat la Paris este exact pe invers: forţele de ordine au intervenit în forţă împotriva protestatarilor violenţi, au apărat toată adunarea de protestatari paşnici, i-au apărat pe jurnalişti, ceea ce de altfel a fost subliniat după aceea şi de preşedintele Macron, care a spus foarte clar: detest violenţa, detest violenţa împotriva instituţiilor statului, dar detest în aceeaşi măsură violenţa acestor protestatari împotriva celorlalţi manifestanţi paşnici şi împotriva jurnaliştilor. El i-a felicitat pe jandarmii francezi, ceea ce ar fi făcut cu siguranţă şi preşedintele României, dacă jandarmii români s-ar fi comportat conform Constituţiei şi conform legislaţiei în vigoare“, a subliniat Schwartz.

În 10 august 2018, în faţa Guvernului României, prin complicitatea în lipsă a premierului Dăncilă şi sub privirile ministrului de Interne Carmen Dan, jandarmii au încălcat flagrant legislaţia în vigoare declanşând un act de represiune în masă la adresa unei populaţii paşnice de aproximativ 200.000 de persoane. Actul criminal de sorginte teroristă a fost condamnat pe întreg mapamondul, inclusiv într-o Rezoluţie anti-PSD&ALDE a Parlamentului Europei.

Capii Jandarmeriei şi ai puterii de la Bucureşti au refuzat să demisioneze şi au obstrucţionat prin orice mijloace ancheta penală a Parchetului Militar. Peste 800 de plângeri penale şi mii de înregistrări foto şi video au probat nenumărate acte de violenţă fizică, utilizare abuzivă a dotării tehnice şi comportament inuman din partea jandarmilor. Niciunul dintre ei nu a plătit nici măcar cu funcţia sau cu locul de muncă până azi, fără a mai vorbi de răspundere penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here