FOTO: Pericol mortal la metrou! Dacă nu ești atent, cazi sub tren

0
2549

Metroul bucureștean este deosebit de util, dar și prost administrat de către proprietarul său, Ministerul Transporturilor.

Ieri, în Piața Victoriei 1, în direcția de mers spre Ștefan cel Mare – Obor – Dristor 2, pasagerii au avut un șoc: când trenul a oprit în stație, între vagoane și peron s-a căscat un hău! Distanța era mai mare – aproape dublă – decât lungimea unui pantof. Dacă nu erai atent, te puteai prăvăli printre peron și vagon.

De obicei, vagoanele trag foarte aproape de peron, la cel mult 10 centimetri. Ieri, la stația Piața Victoriei, distanța depășea 25 de centimetri (vezi foto). O situație inexplicabilă și periculoasă. Copiii și bătrânii trebuiau să facă un salt riscant pentru  ajunge în vagon sau pe peron.

Indolența celor din conducerea Metrorex este tradițională. Iată câteva aberații perene la metroul bucureștean.

  • Numele stației este scris doar în două locuri pe pereții laterali ai stației. Dacă nu te afli în vagonul potrivit, nu vezi în ce stație te afli. (La Londra sau Paris, numele stației e scris din 3 în 3 metri.)
  • La Gara de Nord nu există corespondență interioară între Magistrala 1 (Pantelimon – Dristor 2) și Magistrala 4 (Gara de Nord – Străulești). Ca să faci legătura, trebuie să ieși în afara aparatelor și să mai bagi cartela o dată. Pagubă: 2 lei. Nervi: cu carul.
  • Nu găsești pliante sau hărți ale metroului, pentru a le folosi dacă nu ești bucureștean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here