marți, februarie 27, 2024
AcasăNews„Risc uriaș de atacuri teroriste“ în Europa din partea islamiștilor în preajma...

„Risc uriaș de atacuri teroriste“ în Europa din partea islamiștilor în preajma Crăciunului, avertizează comisarul UE pentru afaceri interne

-

Pericolul ca Europa să devină ținta unor atacuri teroriste executate de islamiști în acest sfârșit de an este uriaș, a avertizat Ylva Johansson, comisara europeană pentru afaceri interne, relatează Politico.eu. Oficiala Comisiei Europene a explicat că această amenințare are legătură directă cu conflictul din Israel, unde teroriștii Hamas susținuți de Iran încearcă să extindă războiul.

În țările occidentale, comunitățile musulmane sunt foarte numeroase – numără milioane de persoane –, iar după masivul atac terorist lansat de Hamas la 7 octombrie s-a înregistrat o escaladare rapidă a actelor de violență comise de membri ai acestei comunități împotriva evreilor și creștinilor. Au avut loc manifestații de stradă în zeci de orașe, participanții scandând în favoarea palestinienilor, dar și lozinci antisemite și care îndeamnă la genocid.
În replică, au existat și mitinguri de mare amploare, precum cel de la Paris, unde peste 100.000 de oameni s-au pronunțat contra antisemitismului.

Ylva Johansson a declarat, înaintea Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) al UE, că „odată cu războiul dintre Israel și Hamas și polarizarea pe care o provoacă în societatea noastră, odată cu apropiatele sărbători, există un risc uriaș de atacuri teroriste în Uniunea Europeană. Am văzut acest lucru recent la Paris, din păcate l-am văzut și mai devreme“.

Aluzia făcută de Ylva Johansson viza atacul de săptămâna trecută, când un bărbat care urla „Allahu Akbar!“ („Allah e mare!“) a ucis un turist german și a rănit alte persoane din zonă. În octombrie, un profesor francez a fost înjunghiat mortal cu cuțitul chiar în școală, la Arras, autoritățile stabilind că a fost, de asemenea, un atac terorist executat de islamiști.

- Advertisement -

Și serviciile secrete germane se tem că pe teritorul țării vor urma atacuri ale musulmanilor radicalizați. Numărul acestora a crescut foarte mult după 2015, când fostul cancelar Angela Merkel a decis primirea unui milion de migranți din Orientul Mijlociu, în principal.

Situația e critică și în Suedia, unde bandele criminale au preluat controlul în orașe. Fenomenul infracțional a explodat în această țară după 2015, când peste 200.000 de migranți din Orientul Mijlociu au fost primiți. Deși s-au creat toate condițiile, mulți dintre cei veniți nu au dorit să se integreze, alimentând un fenomen criminal care acum surclasează posibilitățile poliției suedeze.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. CNA îi prezintă pe „agenții de influență ai Rusiei” de la Realitatea Plus: Alexandra Păcuraru și Gelu Vișan

* Un nou sondaj independent confirmă: USR pe locul 2, foarte aproape de PSD! O alianță USR-PMP-Forța Dreptei ar câștiga lejer alegerile. Catastrofă pentru coaliție: PSD are 18,1%, PNL a coborât la 11%. Se dezumflă și „bula” AUR

* Jaf pe banii publici: guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni! Creșterea e de 10.717 în ultimele 10 luni

* Scade populația României, se înmulțesc pensionarii speciali! Într-o singură lună, numărul „pensiilor de serviciu” a crescut cu 187. Pensia medie de magistrat: 4.450 de euro, din care doar 25% pe contributivitate!

* Guvernul Ciolacu vrea să jefuiască Pilonul II! Încearcă să fure 15-20% din pensiile private, pe care le echivalează cu pensiile speciale și le impozitează!

* VIDEO. Drulă avertizează: Guvernul Ciolacu pregătește Opoziției un nou dosar – pentru Tomac, liderul PMP. „Democrația e în pericol, statul de drept e călcat în picioare”

* Mârlănii de președinte: Iohannis a devansat ceremonia de 1 Decembrie ca să plece mai repede în Dubai și n-a invitat Opoziția la recepție

VIDEO. Cum au prăduit PSD-iștii Parcul IOR. Nicușor Dan: „Firea și Negoiță au spus că a ars arhiva și nu pot demonstra că acolo e parc! Prefectul Capitalei a mers la instanța necompetentă”

Propagandă scârboasă făcută Chinei și Rusiei de un profesor universitar doctor din Sibiu. Minciuni grosolane, antisemitism, dezinformare, intoxicare. Antioccidentalism violent, în termenii propagandei bolșevice a anilor ’50

* Tot Iordănescu a tras la sorți și pentru Euro 2024! Grupă norocoasă, cu Belgia, Slovacia și o echipă ce va veni din baraj, probabil Ucraina

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -