marți, februarie 27, 2024
AcasăLumeaVIDEO. Genocidul evreilor e condamnabil "în funcție de context"! Răspunsuri șocante date...

VIDEO. Genocidul evreilor e condamnabil „în funcție de context”! Răspunsuri șocante date de președinții universităților Harvard, MIT și Pennsylvania în ancheta Congresului privind antisemitismul din campusuri

-

Audierea în comisia de anchetă a Congresului SUA a președinților de la universitățile Harvard, MIT și Pennsylvania, cu privire la atacurile antisemite apărute în campusurile studențești după atacul Hamas din 7 octombrie, a scos la iveală poziția șocantă a conducerilor acestor instituții. Claudine Gay, de la Harvard, Liz Magill, de la Universitatea Pennsylvania, și Sally Kornbluth, de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), au răspuns ambiguu la întrebările insistente ale parlamentarilor, relativizând gravitatea faptelor.

Claudine Gay, de la Harvard, a răspuns că „poate fi (condamnabil – n. red.), în funcție de context”, un îndemn la genocid împotriva evreilor! Aceeași președintă a Universității Harvard (din Boston) i-a lăsat mască pe congresmeni când le-a spus că limbajul antisemit nu constituie neapărat intimidare și hărțuire. În plus, doar „când discursul trece la comportament, luăm măsuri”, lăsând de înțeles că abia când se înregistrează atacuri fizice ori chiar crime consideră conducerea instituției că e nevoie să se acționeze.

Reprezentanta Harvard a dat răspunsuri atât de șocante, încât congresmenii din comisia de anchetă au repetat întrebările, crezând că nu aud bine

Congresmenii au fost atât de șocați de răspunsurile primite, încât au avut impresia că nu au înțeles bine, așa că au repetat întrebările. Cei trei șefi ai universităților americane de elită au furnizat însă aceleași explicații.

Ancheta vizează modul în care aceste instituții de învățământ cotate ca fiind printre cele mai bune din lume au gestionat manifestațiile și atacurile antisemite din campusurile lor după 7 octombrie. Studenții evrei au fost supuși bullingului și amenințărilor mai ales din partea colegilor musulmani, dar și a numeroși alți studenți. A existat și o manifestație a cursanților de la Harvard, pe scările instituției, organizată ca solidaritate cu palestinienii, dar în care s-au strigat lozinci antisemite. Pozele cu israelienii răpiți de Hamas au fost rupte în campusuri, unde ideologia de stânga este foarte răspândită, iar militanții woke – foarte agresivi.

- Advertisement -

Pe parcursul audierii șefilor de la Harvard, MIT și Pennsylvania, mai mulți parlamentari republicani au insistat că nu se fac suficiente eforturi pentru a eradica din universități comportamentele și mentalitatea antisemite.

Claudine Gay, Liz Magill și Sally Kornbluth s-au prezentat în fața Comisiei pentru Educație și Forță de Muncă a Camerei Reprezentanților, pentru a-și explica și apăra conduita din ultimele luni. În acest timp, campusurile universitare continuă să fie zguduite de proteste și tensiuni legate de războiul dintre Israel și Hamas.

Republicanii, inclusiv președintele Conferinței republicane din Camera Reprezentanților, Elise Stefanik, au întrebat de ce administratorii nu au pedepsit încă studenții sau nu au eliminat grupurile studențești care folosesc un limbaj violent și plin de ură împotriva evreilor. Răspunsul dat de reprezentanții universităților a fost ambiguu: ei dezaprobă ferm limbajul antisemit, dar nu iau nicio măsură pentru că apreciază libertatea de exprimare!

- Advertisement -

Biroul pentru drepturi civile al Departamentului Educației din Guvernul SUA investighează în acest moment universtățile Harvard și Pennsylvania, alături de alte școli, după ce s-au primit plângeri de antisemitism, dar și de islamofobie. Harvard, Pennsylvania și MIT sunt instituții private, dar primesc milioane de dolari din fonduri federale, ceea ce face ca ele să fie supuse legilor federale antidiscriminare.

„Când discursul se transformă în fapte, luăm măsuri!“

Într-unul dintre cele mai tensionate schimburi de replici din timpul audierii, președinta congresmenilor republicani, Elise Stefanik, a presat-o pe Claudine Gay în legătură cu scandările unor studenți de la Harvard, care cereau „Intifada”, referire la revoltele palestiniene din Gaza și Cisiordania împotriva Israelului. Gay a spus că „acest tip de discurs plin de ură este personal detestabil pentru mine” și „în contradicție cu valorile Harvard”, dar a adăugat că „îmbrățișăm un angajament față de libertatea de exprimare și acordăm o largă libertate de exprimare, chiar și a opiniilor care sunt reprobabile, scandaloase și ofensatoare”!

Stefanik a întrebat-o mai târziu pe Gay dacă „îndemnul la genocidul evreilor” constituie intimidare și hărțuire, conform regulilor de la Harvard. Gay a răspus că limbajul este „antisemit”, dar nu a spus că acesta constituie neapărat intimidare și hărțuire! Mai mult, e nevoie de fapte pentru ca administrația universității să reacționeze: „Când discursul se transformă în fapte, luăm măsuri!”.

La un moment dat, reprezentanta MIT, Sally Kornbluth, a fost întrebată: „Faptul de a îndemna la genocidul evreilor încalcă regulile sau codul de conduită al MIT în ceea ce privește intimidarea sau hărțuirea?”. Răspunsul a fost: „Poate fi, în funcție de context”.

Virginia Foxx din Carolina de Nord, președinta republicană a comisiei de anchetă, a declarat că administratorii universităților „au stat în mare parte deoparte, permițând ca o retorică oribilă să se înrăutățească și să crească”, pe fondul „nenumăratelor exemple de manifestări antisemite în campusurile universitare”. Ea le-a spus celor trei reprezentante ale universităților: „După evenimentele din ultimele două luni, este clar că antisemitismul furibund și universitatea sunt două idei care nu pot fi despărțite una de cealaltă. Antisemitismul instituțional și ura se numără printre fructele otrăvite ale culturii instituțiilor dumneavoastră”.

Foxx a întrebat fiecare președinte în parte dacă Israelul are dreptul de a exista ca națiune evreiască, iar toți cei trei președinți de universități au fost de acord că Israelul are acest drept, notează CBSnews.com.

De asemenea, s-a înregistrat o creștere a numărului de incidente islamofobe în întreaga țară, lucru menționat de reprezentantul Bobby Scott, cel mai important democrat din comisie, și de martori. „Din punct de vedere istoric, campusurile universitare au fost centre pentru studenți și cadre didactice menite să încurajeze gândirea și exprimarea intelectuală”, a declarat Scott. „În mod regretabil, în urma atacului Hamas din 7 octombrie asupra civililor nevinovați din Israel, a conflictului în curs de desfășurare din Gaza, campusurile universitare au devenit polarizate și am asistat la o creștere îngrijorătoare a incidentelor de antisemitism și islamofobie”.

După atacul terorist al Hamas, o serie de organizații studențești de la Harvard au publicat o declarație în care au acuzat Israelul pentru vărsarea de sânge, ceea ce a atras reacții din partea unor absolvenți proeminenți și a unor legislatori americani.

O serie de incidente antisemite au fost raportate și la Universitatea din Pennsylvania, inclusiv mesaje „josnice” care au fost proiectate pe clădirile campusului și e-mailuri „tulburătoare” care amenințau cu acte de violență împotriva membrilor comunității evreiești din campus. FBI a fost alertat cu privire la aceste amenințări, potrivit președintelui școlii.

MIT a suspendat o serie de studenți de la activități neacademice după ce protestatarii au refuzat să părăsească o clădire a campusului, ceea ce a adus critici potrivit cărora pedeapsa nu a mers suficient de departe. Studenții evrei au declarat că s-au temut pentru siguranța lor și că au fost blocați fizic să participe la cursuri. „Ca americană, ca evreică și ca ființă umană, detest antisemitismul, iar administrația mea îl combate în mod activ”, a promis Kornbluth, reprezentanta MIT.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. CNA îi prezintă pe „agenții de influență ai Rusiei” de la Realitatea Plus: Alexandra Păcuraru și Gelu Vișan

* Un nou sondaj independent confirmă: USR pe locul 2, foarte aproape de PSD! O alianță USR-PMP-Forța Dreptei ar câștiga lejer alegerile. Catastrofă pentru coaliție: PSD are 18,1%, PNL a coborât la 11%. Se dezumflă și „bula” AUR

* Jaf pe banii publici: guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni! Creșterea e de 10.717 în ultimele 10 luni

* Scade populația României, se înmulțesc pensionarii speciali! Într-o singură lună, numărul „pensiilor de serviciu” a crescut cu 187. Pensia medie de magistrat: 4.450 de euro, din care doar 25% pe contributivitate!

* Guvernul Ciolacu vrea să jefuiască Pilonul II! Încearcă să fure 15-20% din pensiile private, pe care le echivalează cu pensiile speciale și le impozitează!

* VIDEO. Drulă avertizează: Guvernul Ciolacu pregătește Opoziției un nou dosar – pentru Tomac, liderul PMP. „Democrația e în pericol, statul de drept e călcat în picioare”

* Mârlănii de președinte: Iohannis a devansat ceremonia de 1 Decembrie ca să plece mai repede în Dubai și n-a invitat Opoziția la recepție

VIDEO. Cum au prăduit PSD-iștii Parcul IOR. Nicușor Dan: „Firea și Negoiță au spus că a ars arhiva și nu pot demonstra că acolo e parc! Prefectul Capitalei a mers la instanța necompetentă”

Propagandă scârboasă făcută Chinei și Rusiei de un profesor universitar doctor din Sibiu. Minciuni grosolane, antisemitism, dezinformare, intoxicare. Antioccidentalism violent, în termenii propagandei bolșevice a anilor ’50

* Tot Iordănescu a tras la sorți și pentru Euro 2024! Grupă norocoasă, cu Belgia, Slovacia și o echipă ce va veni din baraj, probabil Ucraina

- Advertisement -

8 COMENTARII

  1. Or fi toti in organizatii comuniste,LGBT sau BLM..au descoperit americanii un grup de multimilionari americani,de extrema stanga,care au si legaturi stranse cu dictatorul chinez.Se pare ca ei au finantat organizatiile de stanga din campusurile universitare pentru protestele antisemitice de dupa invadarea Israelului din 7 octombrie,precum si toate actiunile revoltatoare ce le-au precedat,punand tinerii sa rupa afisele cu ostatecii luati de Hamas! Si ,mai straniu,toate actiunile din celelalte capitale occidentale se aseamana izbitor:acelasi comportament de rupere a afiselor,lozincile parca scrise de aceeasi imprimanta,vandalizarea statuilor si monumentelor istorice cu steaguri islamiste si palestiniene,plus arderea steagurilor americane,britanice,franceze…cum sa nu se radicalizeze cetatenii pasnici impotriva acestor actiuni,in care au fost atrasi cel mai mult imigrantii arabi??

  2. Iar vorbim numai despre evrei? Peste tot in lume creste antisemitismul, tot din vina evreilor. In Romania eu zic ca NU EXISTA antisemitism, dar reprezentantii evreilor vor neaparat sa demonstreze ca totusi exista. Ma refer atit la actiunile Institutului Elie Wiesel (care ne dicteaza noua cine merita sa aiba statuie si cine nu) cit si la fortarea introducerii materiei Istoria Holocaustului (obligatorie) in scolile romanesti. Astea sint REALITATI care nu pot fi trecute cu vederea si care contribuie la cresterea antisemitismului.

  3. Babacule, ai ratat un moment să taci. Postarea ta e dovada vie că există antisemitism în România, tu fiind un antisemit pe față. Istoria Holocaustului ar trebui studiată în școlie din toată lumea, să înțeleagă toți proștii unde duce prostia, invidia, ura și intoleranța

  4. Ok, cind vrei sa faci o statuie pentru Eminescu, Titulescu, Rebreanu, Brâncuși sa nu uiți înainte sa-i întrebi pe cei de la Institutul Elie Wiesel dacă te lasă s-o faci. Nu de alta, dar dacă nu le convine ceva poate te vor pune s-o dai jos.

    • … asta e nimic, toată lumea financiara, militară, medicală este dominată de evrei prin cele mai înalte funcții pe care le dețin. Generic se spune Sionismul Mondial (Victor Orban îl numea Centrul Imperial, sau cam asa ceva). Creează și întreține conflicte acolo unde exista interes, totul în scopul profitului. Ultimul caz este cel al vaccinurilor, chiar Romaniei (si Europei) i-au fost impuse mult mai multe doze decit era necesar.
      Astea nu le spun pentru tine, tu oricum se vede că n-ai viziune, le spun pentru cei care văd dar nu le aud de la nimeni.

  5. Apropo de Istoria Holocaustului, în Ungaria de ce nu se studiază? În Germania de ce nu se atudiaza? În Ucraina de ce nu se studiază? În Lituania de ce nu se studiază? Acolo evreii chiar au fost ucisi de catre comandouri de localnici care au „ajutat” armata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -