Secretarul de stat Andrei Baciu, responsabil de vaccinare, îi acuză pentru eșecul campaniei pe primarii din localitățile „subdezvoltate, care aparțin de un alt secol”

1
475
Andrei Baciu spune că primarii din mediul rural sunt prea „de la țară“ ca să înțeleagă beneficiile campaniei de vaccinare

Aflat în siajul premierului, al cărui om de încredere este, secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare  a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), a acuzat vineri, la Digi 24, primarii din localitățile mici pentru faptul că România e pe penultimul loc în UE la imunizarea populației. Baciu a folosit cuvinte extrem de dure, spunând că de vină e diferența de cultură și de responsabilitate între comunitățile dezvoltate și cele „subdezvoltate care aparțin de un alt secol“.

Cu doar o zi în urmă, premierul Florin Cîțu acuzase publicitarii și influencerii că n-au făcut treabă bună și din cauza asta nu s-a vaccinat populația. Miercuri, el acuzase și foștii miniștri USR-PLUS ai Sănătății, precum și liderii partidelor, că nu au fost în centrele de vaccinare, nu s-au implicat și l-au lăsat singur.

Declarațiile lui Andrei Baciu, secretar de stat pe Sănătate și vicepreședinte al comitetului campaniei de vaccinare

„Vorbim de comunități locale unde cultura locală își spune cuvântul. Trebuie să te uiți puțin la cultura locală și care este responsabilitatea socială a respectivei comunități (…)

Din punct de vedere teoretic cam știm ce avem de făcut și nu cred că aici a fost problema. Însă când vorbim de implementare, aici cred că este una dintre principalele probleme ale societății. Haideți să comparăm Bucureștiul cu un sat care n-a avut un medic de familie în ultimii 10 ani. În București te poți vaccina într-o oră oriunde dorești. Într-o comunitate locală poate să vină guvernul, și autoritățile, și ministrul să-ți dea toate informațiile, să existe ample acțiuni de comunicare pe toate canalele de comunicare, dacă la nivel local, într-un astfel de sat, unde, să presupunem că sunt 1000 de oameni din care 500 ar vrea să se vaccineze, dacă autoritățile locale nu organizează un centru de vaccinare, cum se vaccinează acei 500 de oameni? Merg 20 de kilometri la cel mai apropiat centru de vaccinare?

Trimitem echipe mobile, dar dacă tu nu ai o acțiune aplicată de comunicare în care tu să pregătești acea comunitate, realmente cum faci, te duci cu o caravană și cu o portavoce și zici bună ziua am venit?

A luat câteva luni de zile ca în toate localitățile din mediul rural să ajungă echipele mobile.

Este de-a dreptul revoltător să vă spun sincer ca în luna august să ai în continuare autorități locale care nu au făcut absolut niciun fel de acțiune de a le oferi posibilitatea vaccinării cetățenilor din localitatea respectivă. Este absolut inadmisibil!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

* Iohannis: „Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis. Îl încurajez să continue” / „Cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic?”

* Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

* Mihai Șora către liberali: „Votați-l pe Orban! Nu dați vrabia din mână pe cioara nebună de pe gard!”

Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* Patru fotografii cu lideri USR-PLUS spulberă noua minciună a lui Cîțu: „Nu i-am văzut în centrele de vaccinare, mă ocup doar eu”

* Cioloș l-a învins pe Barna în turul 1: 46% – 43%! Diferență de 707 voturi. Șefia USR-PLUS va fi decisă în turul 2

* Cumnatul lui Adrian Năstase, vizat de procurori în cazul falimentului City Insurance. Dan Odobescu împrumuta fictiv compania de asigurări și lua dobânzi reale de zeci de milioane de euro

* La temelia „partidului lui Dragnea” stă gruparea pușcăriașului Dorin Lazăr Maior, îmbogățit pe baza certificatelor de revoluționar

Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Avocata Șoșoacă a pierdut toate procesele de pandemie: nicio amendă anulată, nicio restricție blocată! Într-un caz s-a făcut de râs, greșind procedura

* Minciunile Danei Budeanu, demascate prin comunicat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU)

 

1 COMENTARIU

  1. Daaa?!…, NUMAI localitățile-mici?!…: dar pentru faptul că, de exemplu, la Spitalul-Județean din Constanța (cel mai mare din Sud-Estul țării și care deservește și toți turiștii de pe litoral în sezonul-estival!!!) doar… 50% din personal a ACCEPTAT (!) să se vaccineze… CINE-I DE VINĂ???!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here