miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNewsRăsturnare spectaculoasă în SUA: Biden îl depășește pe Trump în sondaje, cu...

Răsturnare spectaculoasă în SUA: Biden îl depășește pe Trump în sondaje, cu 8 luni înaintea alegerilor prezidențiale

-

Evenimente de importanță majoră par să se petreacă în Statele Unite, unde actualul președinte, Joe Biden, îl depășește din nou în sondaje, după 7 luni, pe pretendentul la această funcție, Donald Trump. Cei doi se vor înfrunta în alegerile prezidențiale din 5 noiembrie. Potrivit unui sondaj comandat de revista „The Economist“, dacă alegerile ar avea loc acum, Biden ar obține 45%, iar Trump – 44%.

Este o revenire spectaculoasă, după ce părea că Trump a reușit să-i ia fața rivalului său și să-și păstreze avantajul luni la rând. Mulți analiști erau și încă sunt de părere că Trump va câștiga alegerile.

„The Economist“ comentează: „Pe 5 noiembrie, americanii își vor alege următorul președinte. Confruntarea pare familiară: cei doi candidați principali sunt la fel ca în 2020. Președintele în exercițiu, Joe Biden, nu s-a confruntat cu o competiție reală pentru nominalizarea democraților. Predecesorul său, Donald Trump, a învins cu ușurință concurenții la primarele republicane. Acestea vor fi primele alegeri de tip revanșă din ultimele șapte decenii”.

Temele interne de campanie au ajuns să afecteze în mod grav interesele SUA la nivel global. Donald Trump umflă problema imigrației ilegale, iar pentru a putea să insiste pe această temă le-a dat ordin fidelilor din Congres să blocheze orice înțelegere bipartizană privind reforma legislației și finanțarea măsurilor de întărire a pazei la frontierei.

- Advertisement -

Numai că, la pachet cu acest blocaj, Trump a dat ordin să se oprească și legea privind sprijinul militar în valoare de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Într-unul din procesele care-l vizează pe Trump, zilele trecute a depus mărturie un fost apropiat al său, iar acesta a relatat că omul de afaceri l-a șantajat pe Zelenski, președintele Ucrainei. I-a transmis acestuia că, dacă Ucraina nu pornește o anchetă împotriva lui Hunter Biden, fiul președintelui Joe Biden, Stale Unite nu vor mai livra absolut nimic Kievului după ce Trump ajunge la Casa Albă. Ancheta din Ucraina urma să fie folosită de Trump în bătălia electorală din SUA.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

6 COMENTARII

  1. N-au cum să voteze americanii cu Trumpeta lui Putin 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. Asta-i rasturnare spectaculoasa???Un procent in plus?😅😅😅😅😅Trump va merge la puscarie pana la alegeri,iar Biden,mosulica asta ipocrit,face de ras SUA la fel de mult ca si Trump,caci e inconjurat de comunistoizi demagogi si fara coloana vertebrala…sa intorci spatele unui stat atat de haituit de teroristii palestinieni ,Israelul,doar ca sa obtii cateva voturi in plus de la minoritatea musulmana..tipic pentru partidele de stanga din Occident.Iar un senator democrat-cica!?!-a cerut,nici mai mult nici mai putin sa fie inlaturat premierul Netanyahu,care le pune lor in primejdie planul de a face un stat palestinian..Asta da,gandire „democratica”,de parca ar vorbi de o tara bananiera,nu de un stat democratic cum este Israelul!

  3. S-ar putea că trebuie să ne bazăm pe gândirea democrată a vechilor comuniști …😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -