miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăUtileCum să alegi un speaker motivațional potrivit pentru eveniment

Cum să alegi un speaker motivațional potrivit pentru eveniment

-

Pentru ca un eveniment să fie memorabil, unul care să ofere mai mult decât câteva clipe de relaxare, organizatorii trebuie să gândească fiecare moment în cele mai mici detalii.

Urmează să strângi o mare de oameni într-un singur loc? Înseamnă că e momentul potrivit să faci un pas către schimbare. Oamenii au nevoie de apreciere, dar și de încurajare, au nevoie să asculte povești de succes, relatări care să-i țină cu sufletul la gură și, în cele din urmă, să-i inspire.

Acesta este rolul unui speaker motivațional la evenimente. Poți afla mai multe detalii dacă citești acest articol până la final.

De ce să alegi un speaker motivațional?

Revenim la poveștile care inspiră oamenii, la poveștile de succes care nu se pot uita cu ușurință. Datorită experienței, speaker-ul motivațional se va agăța de cele mai bune exemple de asumare, responsabilitate și perseverență, creionând un discurs adaptat audienței.

- Advertisement -

Aprofundăm acest subiect și-ți prezentăm, în continuare, alte 3 motive pentru care decizia de a alege un speaker la evenimentul tău va schimba cu mult traiectoria oamenilor pe care îi ai alături.

  • Stimularea creativității. Poveștile relatate îi încurajează pe cei din public să gândească „out of the box”, îi inspiră și le oferă uneltele necesare pentru a deveni mai creativi, pentru a privi lumea cu alți ochi. Pentru a cunoaște succesul, ai nevoie de curaj, determinare și un strop de creativitate.
  • Participarea activă. Pentru că participanții sunt încurajați să se implice în anumite momente, să-și împărtășească gândurile și credințele cu ceilalți, speaker-ul motivațional lucrează la ceea ce în ședințele de lucru numim „participare activă”. Ar fi ideal ca, pe viitor, să se audă mai multe voci în ședințele de luni dimineață.
  • Consolidarea culturii organizaționale. Un astfel de moment poate contribui mai mult decât crezi la îmbunătățirea angajamentului față de companie, deci și la consolidarea culturii organizaționale.

Cum alegi un speaker motivațional?

Dacă ai ajuns până aici, înseamnă că ai înțeles cât de mult te poate ajuta prezența unui speaker motivațional la evenimentul pe care-l organizezi. Iată de ce ar trebuie să ții cont atunci când alegi o colaborare de acest gen!

1. Relevanță

În primul rând, speaker-ul ales trebuie să fie unul relevant pentru public. Subiectele pe care le abordează pe parcursul discursului trebuie să atingă zona voastră de interes și să se plieze perfect pe conceptul evenimentului. De regulă, speakerii cu experiență pot aborda subiecte pe diferite teme de interes.

- Advertisement -

2. Expertiză

O decizie excelentă ar fi să nu te rezumi doar la un speaker care cunoaște tema evenimentului tău, ci la un expert în domeniu. În ziua de azi, aproape oricine poate vorbi despre un anumit domeniu. Cu toate acestea, doar profesioniștii reușesc să creeze o conexiune cu publicul, să ofere exemple personale și relevante.

3. Stil

Analizează cu atenție și stilul speakerului! Ce părere ai despre energia pe care o transmite? Crezi că va reuși să se conecteze cu audiența? Crezi că subiectele pe care le abordează vor fi interesante și vor reuși să capteze atenția celor din public?

4. Disponibilitate

Disponibilitatea speaker-ului motivațional este un alt factor care trebuie luat în considerare. Un profesionist are întotdeauna agenda încărcată, iar dacă-ți dorești să-l ai alături la unul dintre evenimentele tale, ar trebui să-l contactezi cu ceva timp înainte. Așa te poți asigura că publicul va avea ocazia să asculte cele mai fascinante povești despre succes, ambiție și perseverență.

Pe final, revenim la ceea ce spuneam încă din introducere. Oamenii au nevoie de un mic imbold, au nevoie de povești care să-i inspire, de relatări care să-i convingă să se ridice în picioare și să facă primii pași către schimbare. Prezența unui speaker motivațional la evenimentul tău va contribui enorm la consolidarea relațiilor și obiectivelor de grup.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -