Legendarul Kobe Bryant a murit la 41 de ani, alături de fiica sa de 13 ani. Mergeau să joace baschet, dar s-au prăbușit cu elicopterul

0
4906
Când au ajuns la locul accidentului, pompierii au găsit elicopterul fumegând

Tragedie în lumea sportului: Kobe Bryant, una dintre legendele baschetului american, a murit la numai 41 de ani, într-un accident de elicopter, lângă Los Angeles (California). Niciuna dintre cele 9 persoane aflate la bord nu a supraviețuit.

Kobe Bryant și fiica sa cea mare, Gianna Maria (căreia îi spuneau GiGi), mergeau la Academia Mamba, să joace baschet. Ei se deplasau cu elicopterul privat al legendarului sportiv. La bord se aflau, în total, 9 persoane, incluzându-i și pe membrii echipajului.

Academia Mamba se află în apropierea orașului Thousand Oaks, lângă Los Angeles. Elicopterul n-a mai ajuns însă la destinație, prăbușindu-se în Calabasas. N-a existat niciun supraviețuitor.

Elicopterul zbura deasupra orașului Calabasas când un incendiu a izbucnit la bordul său. Aparatul a început să se învârtă haotic în aer, până la prăbușire.

„Deplângem moartea tragică și prematură a unei personalități californiene și legende a baschetului, Kobe Bryant”, a transmis guvernatorul statului California într-un comunicat.

Kobe Bryant era căsătorit cu Vanessa şi aveau patru fiice: Gianna Maria, Natalia, Bianca și Capri, ultima născută în iunie 2019.

Vanessa Bryant și cele trei fiice mai mici (Bianca, Natalia și Capri) nu au fost implicate în accident. Ele nu se aflau la bordul elicopterului.

Kobe Bryant și familia sa

Kobe Bryant s-a retras din activitatea sportivă în aprilie 2016, după 20 de ani petrecuţi la Los Angeles Lakers. A câştigat cinci titluri de campion în liga nord-americană de baschet profesionist (NBA), cu Los Angeles Lakers: trei purtând tricoul cu numărul 8, două pe cel cu numărul 24.

În urma lui Kobe rămân mii de momente de magie în tricoul celor de la Los Angeles Lakers. Pentru a-i cinsti o carieră incredibilă, clubul californian a retras tricourile cu numerele 8 și 24, cele pe care Bryant le-a purtat de-a lungul vremii.

A copilărit în Italia

Kobe Bryant s-a născut pe 23 august 1978 în Philadelphia, statul Pennsylvania. Prenumele „Kobe” vine de la denumirea cunoscutei fripturi japoneze, care a impresionat-o pe mama sa.

Kobe și-a petrecut o parte din copilărie în Italia.

A intrat în baschetul profesionist american imediat după absolvirea liceului, devenind în scurt timp un marcator important.

În ultimele sezoane jucate în NBA, randamentul său a fost afectat de accidentări. Kobe Bryant a fost depășit de Lebron James în clasamentul marcatorilor din toate timpurile, căzând pe locul 4 al topului.

S-a retras din activitate în 2016, după 20 de sezoane la Los Angeles Lakers.

VIDEO: Imagini memorabile cu Kobe Bryant

Cifrele lui Kobe Bryant în baschet

* Cel mai bun jucător din NBA în 2008.

* De două ori cel mai bun marcator din NBA (2006, 2007).

* De 5 ori campion al NBA.

* De două ori ales MVP-ul finalei NBA (2009, 2010).

* 18 prezențe în All Star Game.

* De 4 ori ales MVP-ul All Star Game.

* De 11 ori selecționat în echipa ideală a NBA.

* A marcat 33.643 de puncte în carieră (medie: 25 pe meci).

* A făcut 7.047 de recuperări (medie: 5,2 pe meci).

* A dat 6.306 pase decisive (medie: 4,7 pe meci).

x

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here