Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a dat asigurări, într-un interviu acordat site-ului Europa Liberă, că președintele Klaus Iohannis respectă prea mult presa ca să încerce s-o atace. Europarlamentarul liberal și-a manifestat regretul că românii nu-l apreciază la justa sa valoare pe șeful statului. De-a lungul interviului, fostul realizator de emisiuni la Realitatea TV a susținut că nu știe cine a făcut proiectele de legi care încearcă să restaureze pentru serviciile secrete puterea Securității ceaușiste și a arătat că actuala coaliție PNL-PSD e una „stabilă” și „matură”. El a invocat ca liant cele 77 de miliarde de euro care pot fi luați de la Uniunea Europeană în următorii ani.
În campania electorală de la alegerile parlamentare din 2020, Rareș Bogdan declara că dușmanul cu care PNL nu va face niciodată pace sau alianță este PSD, iar el personal se va îngriji ca pensiile speciale să fie abrogate în 30 de zile după câștigarea majorității.
După nici doi ani, același personaj spune că, desigur, „7 ani de zile ne-am războit cu PSD“, dar acum lucrurile merg bine și există armonie în coaliție. Banii care pot fi luați de România de la UE au fost invocați de Rareș Bogdan ca argument forte pentru cârdășia PNL-PSD.
Miza pe activul de partid la alegerile din 2024 și multe, multe laude pentru președintele Iohannis care are „un spirit anglo-saxon la bază”
Liderul liberal a criticat la modul general proiectele de legi apărute pe masa coaliției, recunoscând că sunt îngrijorătoate, dar s-a ferit să indice care ar fi problemele. Susținând că nu știe cine le-a propus și că poate nici nu sunt reale, Rareș Bogdan s-a sustras de la o discuție clară și punctuală, apărându-l în schimb pe președintele Iohannis, după ce acesta a amenințat deschis sursele care au făcut ca proiectele să ajungă la public.
Pentru alegerile parlamentare din 2024, prim-vicepreședintele PNL a recunoscut direct că liberalii se vor sprijini pe „armata de partid”: “Noi ne bazăm foarte mult pe această armată extraordinară din administrația locală pe care o avem, 1.300 de primari și 17 președinți de consilii județene. Ne bazăm foarte mult pe experiența unora ca Emil Boc sau Ilie Bolojan, dar și pe ambiția altora de tipul președintelui CJ Maramureș sau de la Timiș sau de la Ilfov sau de la Constanța“.
Laudele au curs nemărginit către președintele Klaus Iohannis, prezentat de Rareș Bogdan aproape ca un erou cu dimensiuni mistice providențiale pentru România. Liderul liberal a insistat pe mitul germanului serios, afirmând că Iohannis are „un spirit anglo-saxon la bază“.
Declarații ale lui Rareș Bogdan în interviul pentru Europa Liberă
* „Eu înțeleg îngrijorarea dumneavoastră și e firească pentru orice jurnalist cu mintea la el și pentru orice cetățean care nu a uitat perioada tristă din urmă cu 32 de ani. E vorba despre o scurgere în presă a unor informații. Chiar și ca variantă de lucru, mi se par lucruri periculoase în interiorul acelor proiecte publicate de colegii dumneavoastră de la G4Media. Sper ca, totuși, varianta care va ajunge pe masa comisiilor parlamentare de control al SRI, control SIE, de Apărare din Cameră și Senat, precum și pe masa coaliției din a cărei conducere fac parte, să fie una care să poate fi doar perfectibilă. Cea pe care eu am văzut-o în presă, repet, poate fi un balon de încercare, pot fi variante care să fie mult exagerate, pot fi chestiuni care nu au nicio legătură cu realitatea respectivelor 10 legi.”
* „N-am văzut o poziție a unui membru al comisiei parlamentare, a celor din Guvern sau a celor din conducerea serviciilor de informații, cărora le este destinat acest cadru, cu un comentariu pe această chestiune. Așa că, deocamdată, vorbim de un document care este în spațiul public, dar sperăm că nu are decât o parte de adevăr în interiorul său, realitatea legilor respective fiind alta. Sigur că, uitându-mă acolo, sunt lucruri îngrijorătoare. Acum vorbim pe niște supoziții și mi-e puțin greu. (…) Nu îmi permit să comentez pe ceva ce nu este deloc asumat de cineva. Adică, pot să fie niște documente scrise oriunde, par să fie scrise într-o pivniță, că așa și par, nu par a fi niște legi pentru secolul XXI. Cert este că, în contextul regional în care ne aflăm, serviciile de intelligence au nevoie de un cadru legal bine definit, care să le permită să acționeze în cazuri extreme sau în cazuri ce țin de securitatea națională, de anumite vulnerabilități pe care România le are în acest moment, din cauza conflictului din Ucraina, a agresiunii Rusiei acolo, precum și din cauza mișcărilor din Marea Neagră.”
* „Chiar nu știu (cine a făcut proiectele de legi ale siguranței naționale – n. red.). Cert este că nu l-a făcut Partidul Național Liberal, nu l-au făcut comisiile parlamentare. Nu știu cine a lucrat la el. Am înțeles că au fost oameni din mai multe zone. Când vor veni în coaliție sau vor veni în conducerea PNL sau colegii mei de la comisiile parlamentare le vor primi și vor veni cu ele în cadrul conducerii PNL și vom discuta anumite aspecte ce țin de chestiuni care ni se par nouă că nu ar fi firesc sau nu țin de democrație, atunci vă voi putea spune ceva.”
* „Noi astăzi avem o majoritate stabilă. Sigur că 7 ani de zile ne-am războit cu PSD. Sigur că, de 32 de ani, viziunile noastre, de foarte multe ori, au fost diferite, iar războaiele politice au fost mult mai multe decât clipele de liniște între cele două mari partide din România. Dar, în momentul acesta, e o dovadă de maturitate politică, de responsabilitate față de cetățeanul român și față de interesul național al României, să ai un guvern funcțional și o situație stabilă în România.”
* „Sigur că avem viziuni diferite (PSD și PNL – n. red.). Noi suntem liberali. Avem o viziune extrem de clară privind funcționarea economiei, privind funcționarea cadrului pentru companiile românești, pentru întărirea capitalului autohton, pe chestiuni ce țin de cetățean. Dar avem PNRR, deci posibilitatea de a folosi aproape 30 de miliarde de euro și acești bani nu pot fi scăpați de România. De asemenea, avem pe cadru multianual, 47 de miliarde de euro care trebuie absorbiți în România. România încă stă mult mai bine față de ani în urmă, dar încă prost față de alte state europene. Pentru prima dată, depășim 50%, avem 56% absorbție de fonduri europene, dar nu am ajuns încă la 85 sau 90 sau 94%, ca alte state.”
* „Noi am avut o situație critică, după un război intern destul de dur, dar ultimele două luni de zile au arătat o creștere, iar eu vă spun că Partidul Național Liberal va scoate la alegerile din 2024, sunt foarte convins de acest lucru, un scor peste scorul pe care l-am avut la alegerile din 11 decembrie 2020. Scorul nostru electoral va fi un scor mai mare decât acela. (…) Noi ne bazăm foarte mult pe această armată extraordinară din administrația locală pe care o avem, 1.300 de primari și 17 președinți de consilii județene. Ne bazăm foarte mult pe experiența unora ca Emil Boc sau Ilie Bolojan, dar și pe ambiția altora de tipul președintelui CJ Maramureș sau de la Timiș sau de la Ilfov sau de la Constanța.”
* „Cred că președintele Iohannis se comportă în haina constituțională absolut perfect. Cred că niciun președinte din acești ani post-revoluționari, post ‘89 nu s-a comportat atât de corect în cadrul constituțional. Cu siguranță, PNL va avea un candidat la prezidențiale, va avea un candidat foarte bun, dar nu vorbim de un candidat atât timp cât noi avem un președinte valid, funcțional. L-am văzut la Strasbourg, l-am văzut de multe ori la Bruxelles, l-am văzut la Paris, l-am însoțit la Washington ca jurnalist, l-am văzut la Roma. Știți, de multe ori am spus că mi-ar fi plăcut ca românii noștri, cetățeanul român, telespectatorul sau cititorul de presă, să îl vadă pe acest om, care e președintele României, cât de respectat este. Probabil că, dacă oamenii ar ști cât de respectat este președintele lor la nivelul forurilor europene, cred că ar fi extrem de mândri și s-ar gândi „domne’, omul ăsta a realizat lucruri extraordinare și a crescut enorm prestigiul României și influența României la nivel european și mondial.”
* „Eu cred că e foarte respectat (Klaus Iohannis – n. red.) și în țară, numai că dânsul nu e atât de preocupat de chestiunile ce țin de a-și evalua sau de a-și potența imaginea. Face ceea ce trebuie. Vine dintr-un spirit extrem de clar, un spirit anglo-saxon la bază și domnia sa consideră că, dacă face ceea ce trebuie, o să evalueze așa cum trebuie cetățeanul român. Eu cred că cei care i-au văzut evoluția și care văd exact care a fost poziția României înainte de venirea lui Klaus Iohannis și care e poziția României astăzi și respectul de care se bucură România, cred că o să-l evalueze așa cum este corect să o facă. Nu are mize. Dânsul nu vrea să pară mai frumos decât e, mai înalt decât e sau mai jucător sau mai puțin jucător, mai influent decât e. Domnia sa face ceea ce trebuie să facă un președinte. Nu umblă să-și construiască o imagine pentru ceva și asta cred că îl diferențiază de foarte mulți oameni politici din România ultimilor 30 de ani.”
Rares Bogdan tot un carator de fecale al lui Iohannis a ramas. O alta mare dezamagire care s-a bucurat de un capital de simpatie enorm. Insa in realitate doar un oportunist si genul de primul al berbec.
Cred că puîncuristul ăsta de Bogdan a tras ceva pe nas cîn i-a lins fundul lui Mutankamon când a făcut afirmația asta.
Un lingău total.
Mîndru ca de Ceaușescu, un alt mare român…
Da, românii nu pot aprecia la justa valoare un trădător.
Pt români va rămâne un candidat pentru cel mai slab președinte după ’89.
E la concurenta cu alt profesor ajuns din greseala presedinte : constantinescu (sic!).
Si in care s-au pus sperante la fel de mari.
Degeaba.
Nu va inteleg. Cum sa nu va placa Rares? Ia priviti in poza ce privire de catelus dragalas are? Un catelus care asteapta sa fie mingiiat pe crestet.
Tandala si Pinochio!
Rareș Lingău:”Domnia sa face ceeace trebuie să facă un președinte”.
Chiar așa, măi limbricule?
Adică tu, Stroe, Popescu, Fenechiu și câți veți mai fi nu știți de unde a apărut documentul, dar prezidentul DA. Măi să fie.
Să vă mănânce, fraților!
Ne credeți mult prea proști, așa-i?
Natia ma-ti de acoperit, ce ai venit tu sa destabilizezi premediat PNL..
Rares Bogdan, pus unde este in PNL doar pentru ca este securist, si ca da din gura fara incetare. Depune mari eforturi sa ne convinga ce prosti sintem noi, populimea, pentru ca nu reusim sa vedem stralucirea exterioara a maretului tradator Iohannis. Hai sictir, bai Bogdane si bai Dragose (impreuna cu presedintele tau cu tot)!!!
Se poate profita de bunele relații externe. Poate ne ajută președintele Macron la Biblioteca Națională, să fie digitalizată și a noastră ca Gallica, deoarece a Bucureștilor e iarăși căzută, într-o țară de IT-iști și cu net de invidiat.
Doua cârtițe care au avut tot timpul misiunea să distruga pnl -ul din interior ! Jigodii!
Si noua ne-ar placea sa vedeti cum va dispretuim noi, astia de jos, pe voi cei care v-ati cocotat acolo pe voturile noastre si pe promisiuni neonorate. Va asigur ca ati fi foarte igrijorati si rusinati. Cat despre Iohannis, dispret mai mare n-am avut nici macar pentru Iliescu. Pe Iliescu NU l-am votat, pe cand pe Iohannis l-am votat de 4 ori si si-a batut joc de votul meu. Nu numai ca nu si-a respctat promisiunile, nu numai ca nu a avut grija de propriul proiect de tara, dar, pentru putere a negociat tot. Inclusiv principii. Asa ca, stim, voi ne dispretuiti pentru ca existam, noi va dispretuim pentru ca traiti de pomana din banii nostri.
Dragoste mare pe capul lui Rareș Bogdan! Nu mai are ochi decât pentru frumusețea fără margini a președintelui! Pupături multe!
Rareș ruj roz pupaturi în cur de la curu lui Boc pic direct cu limba în cursul lui johhannuusss