Temându-se că Ucraina va ataca Podul Crimeea, Rusia amplasează barje cu reflectoare și rachete ghidate cu laser

0
8777
Podul Crimeea

Rusia și-a consolidat apărarea împotriva unui posibil atac ucrainean cu rachete asupra Podului Crimeea, cel mai lung din Europa (19 km), care leagă peninsula anexată în 2014 de teritoriul Federației Ruse. În zonă au fost amplasate barje cu reflectoare și rachete ghidate cu laser. De asemenea, există dislocate mai multe sisteme de rachete S-400.

Măsurile de precauție luate de regimul terorist al lui Vladimir Putin par, totuși, inutile. În opinia expertului militar ucrainean Oleg Katkov, prezentată de publicația online Obozrevatel.com, Moscova nu are în acest moment tehnologia necesară pentru a anihila HIMARS-urile sau MLRS-urile americane.

„Rusia nu are sisteme capabile să intercepteze o rachetă HIMARS sau MLRS. Nici măcar sistemul de rachete antiaeriene S-400 nu poate face față”

Oleg Katkov: “Cert este că Rusia nu are sisteme capabile să intercepteze o rachetă HIMARS sau MLRS. Nici măcar sistemul de rachete antiaeriene S-400, conceput pentru a distruge toate mijloacele moderne și promițătoare de atac aerospațial, nu poate face față acestui lucru”.

Primele sisteme de rachete cu lansare multiplă MLRS M270 au sosit de curând în Ucraina. Anunțul l-a făcut chiar ministrul Apărării, Oleksei Reznikov. Proiectilele HIMARS și MLRS sunt ghidate prin GPS, atingându-și direct ținta, fără vreo greșeală. Acest aspect le deosebește net de “Tornadele”, “GRAD-urile” și “Uraganele” rușilor.

Ucraina ar urma să primească și rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune, pentru MLRS-ul venit din SUA.

Oleg Katkov: „Distrugerea unei rachete HIMARS este o sarcină super-dificilă chiar și pentru un sistem specializat de apărare antirachetă. Pentru aceasta, este nevoie de un interceptor cinetic cu drepturi depline. Acum, doar SUA are această tehnologie – complexul THAAD”.

„Datorită ATACMS, armata ucraineană va putea atinge țintele strategice de pe teritoriul Crimeii ocupate”

Alte concluzii formulate de expertul militar Oleg Katkov pentru Obozrevatel.com.

  • “Dacă Ucraina va primi obuze cu rază lungă de acțiune, acest lucru va schimba semnificativ regulile jocului. Cert este că, datorită ATACMS, armata ucraineană va putea atinge țintele strategice ale agresorului de pe teritoriul Crimeii ocupate. Inclusiv de-a lungul Podului Crimeea – artera principală pentru transferul armatei și echipamentelor ruse în peninsulă.”
  • „În plus, comunicațiile feroviare din Crimeea, depozitele de arme și bazele militare, navele din porturi și alte ținte solide vor fi atacate.”
Ce zone din Rusia, Belarus și din Ucraina ocupată pot atinge sistemele de rachete ATACMS
  • “Acest lucru este bine înțeles la Kremlin. Temându-se de un posibil atac cu rachete asupra podului, Rusia și-a consolidat apărarea antirachetă. Acolo au fost amplasate barje cu reflectoare sau rachete ghidate cu laser.”
  • “De asemenea, există sisteme S-400. Acestea sunt acoperite de sistemul TOR. În plus, Rusia a mutat deja o parte a flotei de la Sevastopol la Novorossiisk.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Partizanii ucraineni din Crimeea oferă 15.000 de dolari pentru lichidarea comandantului unei divizii de submarine rusești

* Ucraina e amenințată cu Apocalipsa, în caz că va încerca să recupereze Crimeea. Medvedev: „Într-o clipă va veni Ziua judecăţii de Apoi”

* VIDEO. Propaganda lui Putin le prezintă rușilor, la TV, avantajul de a le muri copiii în războiul din Ucraina: își pot cumpăra o Lada nouă!

* Cutremur la vârful puterii în Ucraina! Zelenski i-a demis pe procurorul general și pe șeful serviciilor secrete, pentru „înaltă trădare” a unor subalterni ai acestora

* Destine crunte pentru trei trădători ucraineni care au trecut de partea Rusiei teroriste. Bilanțul: un mort (împușcat) + un spitalizat (otrăvit) + un arestat

* Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când a aflat planul diabolic al lui Putin, președintele kazah s-a rupt de acesta

* VIDEO-INTERVIU. Remus Cernea, mărturii de pe front. „În Ucraina, când spui că ești român, ești fratele lor. Ne bucurăm de un uriaș respect acolo”

* Marele sforar de la Agricultură nu era demisionarul Chesnoiu, ci actualul ministru, Petre Daea! „Nea Petrică” l-a rugat „două lucruri, trei, cinci, aproape șapte”, inclusiv să-i angajeze o pilă prin măsluirea concursului

* Cel mai feroce lider PNL cere pedepsirea aspră a lui Buhnici: „Instituțiile statului trebuie să intervină ferm pentru a sancționa aceste afirmații”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here