Pușcăriașii trimiși de Putin să-i „denazifice” pe ucraineni au dezertat de pe front și au fugit în Rusia, unde au comis noi jafuri și crime abominabile. Toți au fost repartizați în Grupul Wagner

0
6263
Evgheni Prigojin

Teroare la Moscova, chiar sub nasul dictatorului criminal Vladimir Putin. Trimiși să-i „denazifice” pe ucraineni, pușcăriașii eliberați din penitenciarele de maximă siguranță de regimul odios de la Kremlin eu evadat de pe front și s-au întors în Rusia, unde au comis într-un timp scurt o grămadă de jafuri, violuri și crime abominabile. Doar câțiva au fost capturați, fiindcă poliția n-are niciun fel de date despre ei. Toți fac parte din gruparea paramilitară Wagner, fondată de Evgheni Prigojin – poreclit „bucătarul lui Putin”.

La un moment dat, un adevărat pluton de condamnați periculoși a fugit din Ucraina. Doar 3 infractori au fost capturați. Restul s-au strecurat pe lângă ditamai ofițerii FSB și au trecut frontiera pe câmpuri. Mai întâi, au descins la Voronej, unde au batjocorit o femeie. Apoi, după ce au ajuns la Moscova, au ucis cel puțin două persoane și au vandalizat un magazin.

Informațiile sunt transmise de postul ucrainean de televiziune Canal 24 din Kiev.

„Căutările pentru dezertori nu au niciun efect, în timp ce o urmă sângeroasă este lăsată în urmă”

Pușcăriașii lui Prigojin execută civili. „Trimiterea în masă a încătușaților la război a provocat probleme serioase atât pentru Rusia însăși, cât și pentru locuitorii teritoriilor ocupate temporar. Condamnații recrutați de proprietarul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, nu numai că participă la ostilități ca o «carne de tun», dar comit și o mulțime de crime împotriva populației civile.”

Evadează în Rusia. „Deși Prigojin i-a promis Führer-ului din buncăr că niciun condamnat nu se va întoarce acasă viu și nu va reprezenta o amenințare pentru ruși, realitatea s-a dovedit a fi cu totul alta. Pe alocuri, foștii pușcăriași reușesc să evadeze din poziții și chiar să revină în Rusia. De obicei, căutările pentru dezertori nu au niciun efect, în timp ce o urmă sângeroasă este lăsată în urmă.”

Fugari prinși în Donețk. „La începutul lunii octombrie, o parte din plutonul care a luat parte la încercările de capturare a orașului Bahmut a scăpat de pe front. Din cei 12 fugari, doar 3 au fost prinși. Au fost găsiți în Donețk, dar numai după ce au ucis și jefuit doi bărbați și au comis o serie de violuri. Alții se ascund în Rusia.”

„Deși majoritatea dezertorilor sunt împușcați de unitățile de blocare, unii dintre ei reușesc totuși să pătrundă în spatele armatei ruse”

„Bucătarul lui Putin” face cadouri. „În primul rând, pentru propriul său PR, «bucătarul lui Putin» a dat libertate de fapt condamnaților mercenari care au fost răniți grav pe front. S-a ținut de cuvânt, iar pușcăriașii pe care-i recrutează pot avea încredere în el. Astfel de condamnați, care și-au pierdut un braț sau un picior, premiați cu ordine, sunt încă periculoși pentru societate. Ei se întorc la activități criminale.”

Se ascund în Donețk și Lugansk. „Refugiații de pe front reprezintă o amenințare mare pentru toată lumea. Ei nu simt deloc remușcări, sunt capabili de cele mai violente crime și au arme. Deși majoritatea dezertorilor sunt împușcați de unitățile de blocare, unii dintre ei reușesc totuși să pătrundă în spatele armatei ruse. Încearcă să se ascundă în așa-numitele DPR și LPR («republicile populare» Donețk și Lugansk – n. red.), dar cei mai mulți dintre prizonieri sunt trimiși în Rusia. Foarte des reușesc să treacă granița.”

Polițiștii nu știu pe cine să caute. „Eliberați să participe la război, cei mai brutali criminali care au ajuns în Rusia nu au nicio șansă să ducă o viață normală. Jefuiesc, ucid și violează, dar, în același timp, poliția nu efectuează nicio căutare serioasă pentru astfel de criminali. Pentru că, de obicei, nici nu știu pe cine să caute – în Grupul Wagner, informațiile despre fugari nu sunt transmise niciunuia dintre oamenii legii.”

„Oficialii și șefii de poliție au ordonat tuturor să mușamalizeze incidentele. Rușilor nu le va plăcea să afle că inițiativa Prigojin – Putin s-a transformat într-un pericol pentru ei”

Informații întârziate. „Poliția rusă a aflat de-abia după două săptămâni faptul că un grup considerabil de criminali deosebit de periculoși a scăpat în apropiere de Bahmut. Acoliții lui Prigojin s-au aflat deja în Moscova. Din cei 9 condamnați care au părăsit linia frontului spre regiunea Voronej, 8 au ajuns la graniță.”

„Denazificatorii” comit violuri și jafuri la ei acasă. „Întrucât ofițerii FSB aproape că nu monitorizează securitatea graniței dintre Rusia și teritoriile ocupate temporar din afara autostrăzilor, toți criminalii au reușit să se strecoare pe lângă ei prin câmpuri și să ajungă la Voronej. Deja acolo, condamnații au pătruns în apartamentul uneia dintre femei, au violat-o și au jefuit-o. Și, înainte ca poliția să bănuiască măcar că o bandă extrem de periculoasă a început să opereze în Rusia, condamnații au apărut la Moscova, unde au comis cel puțin două crime și au jefuit un magazin.”

Incidente ținute la secret. „Oficialii și șefii de poliție au ordonat tuturor să mușamalizeze incidentele. Pentru că, desigur, rușilor nu le va plăcea să afle că inițiativa Prigojin – Putin s-a transformat într-un pericol pentru ei. Șapte criminali și violatori înarmați continuă să hoinărească liberi și pot apărea în orice oraș rusesc. Până la urmă, copiii oficialităților de rang înalt nu au nicio șansă să se încrucișeze cu condamnații, iar avertizarea oamenilor despre pericol echivalează cu recunoașterea greșelii cuiva.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Misteriosul atac cu drone asupra flotei ruse din Crimeea. Ucraina tace, Rusia bravează, dar un fum gros se ridică din zona navelor sale

* S-a înțeles Iohannis cu PSD încă din 2016 să refacă USL? Oamenii lui Ghiță, înaintea alegerilor: „O să vină un curent d-ăsta PSD-PNL, fără opoziție. Sigur, zice Sebi”

RECHIZITORIU. Ghiță colecta șpăgile pentru PSD, beneficiar direct Ponta. „Poate vrei să te calce vreo mașină, tâmpitu’ dracu’!”

Propagandă rusească extremă la Fugar TV: „România ar fi de 10 ori mai bogată în afara Uniunii Europene! RoExit! RoExit! RoExit!”

* „E festival, râde toată Europa de Cristoiu, Ciutacu, Budeanca și Răzvan Dumitrescu”. RTV și Antena 3 „CNN”, studiu de caz al lui Raed Arafat în conferința Disinfo 2022, la Bruxelles

* Tismăneanu despre Iohannis: „Un Relu Fenechiu cu nume german. Un adversar al statului de drept. Cele două mandate ale sale au fost paradisul infractorilor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here