marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsPus sub urmărire penală de DNA în „Dosarul vaccinurilor“, PNL-istul Andrei Baciu...

Pus sub urmărire penală de DNA în „Dosarul vaccinurilor“, PNL-istul Andrei Baciu a demisionat de la șefia Casei de Asigurări de Sănătate

-

Pus și el sub urmărire penală de DNA în „Dosarul vaccinurilor“, liberalul Andrei Baciu și-a anunțat luni demisia din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Andrei Baciu a fost cel care a coordonat campania de vaccinare anti-Covid, sub supravegherea premierului Florin Cîțu și a președintelui Klaus Iohannis.

Cruciada pornită de procurorul antivaccinist Adrian Matei contra celor pe care-i consideră vinovați că s-au ocupat de imunizarea românilor în pandemie a continuat cu pupila lui Cristian Bușoi. Fostul fotomodel Andrei Baciu (37 de ani), împins în funcții importante din sectorul de sănătate, a ajuns să dea cu subsemnatul la DNA, fiind urmărit penal pentru abuz în serviciu.

Andrei Baciu este a patra persoană învinuită, după fostul premier Florin Cîțu (PNL) și doi foști miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu (USR) și Ioana Mihăilă (REPER).

Dintre cei patru, doar Cîțu și Baciu au fost, de fapt, implicați în deczia tehnică de vaccinare a populației, ceilalți doi fiind, mai degrabă, niște ofrande aduse PSD și serviciilor, care au putut astfel să orchestreze, cu ajutorul televiziunilor plătite, o campanie de linșaj mediatic.

- Advertisement -

Procurorul DNA îi impută fostului secretar de stat că ar fi susținut achiziționarea a 4,2 milioane de vaccinuri: „(…) Suspectul Baciu Romică Andrei, la data faptelor având funcția de secretar de stat cu atribuții delegate de ministru al Sănătății, cu încălcarea dispozițiilor legale și în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziției, ar fi susținut un memorandum aprobat la data de 19 aprilie 2021 de către suspectul Cîțu Florin Vasile, în calitate de prim – ministru al Guvernului României, care ar fi avut ca urmare tranzacționarea și ordonanțarea la plată a achiziției, în plus, a unei cantității de 4.260.269 doze de vaccin Pfizer”.

Procurorul insistă cu aceleași argumente fără bază ca și până acum: „(…) suspectul Baciu Romică Andrei ar fi întreprins demersurile menționate mai sus în condițiile în care ar fi cunoscut faptul că numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane și că dozele de vaccin contractate anterior datei de 01 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane“.

În realitate, numărul adulților eligibili pentru vaccinare era de 16 milioane, nu de 10,7 milioane (de exemplu, cetățeni români cu drept de vot sunt peste 18 milioane – evident adulți). În plus, vaccinurile comandate vizau și rapelul, precum și administrarea unor doze ulterioare, în cazul în care virusul suferea mutații (ceea ce s-a și întâmplat).

- Advertisement -

Cifre oficiale arată că România a cumpărat mai puține doze/persoană decât media europeană. Achiziționarea vaccinurilor s-a făcut centralizat, la nivelul Comisiei Europene, dozele fiind apoi distribuite țărilor membre – negocierea n-a fost făcută de Guvernul României.

O altă prostie scrisă în dosar de procurorul antivaccinist este că prejudiciul adus statului român ar fi de peste un miliard de euro, în condițiile în care România a plătit, cu totul, 500 de milioane de euro pe achiziționarea de vaccinuri! Iar dintre cele 35 de milioane de doze cumpărate, 25 de milioane au fost administrate. De aici rezultă că procurorul DNA consideră prejudiciu inclusiv vaccinurile care au fost folosite!

Aceasta este, de altfel, viziunea conspiraționiștilor: vaccinurile erau „inutile”, pentru că virusul „n-a existat” și totul a fost „un plan al Ocultei Mondiale”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Țeapă! Guvernul PSD-PNL le dă profesorilor doar 13% în plus la salariu, după ce astă-vară, ca să le spargă greva, stabilise prin OUG +40% de la 1 ianuarie 2024

* Jaf pe banii publici: guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni! Creșterea e de 10.717 în ultimele 10 luni

* Scade populația României, se înmulțesc pensionarii speciali! Într-o singură lună, numărul „pensiilor de serviciu” a crescut cu 187. Pensia medie de magistrat: 4.450 de euro, din care doar 25% pe contributivitate!

* Două minciuni colosale lansate de Ciolacu peste Ocean: „Din 2025 vom putea călători în SUA fără vize” / „Am vorbit cu fiecare congresman în parte”

* Iată unde duc conspirațiile antivacciniste! Epidemie de rujeolă la nivel național, 2.000 de cazuri în 29 de județe. Boala are mortalitate de peste 3 la 1.000 de copii

* Statul român nu mai găsește documentele privind detenția și moartea martirului Iuliu Maniu! De căutarea osemintelor a și uitat

* Bătrâni sechestrați și obligați să se căsătorească „de formă”, ca să li se ia casele! Șeful rețelei – „ginerică” – are 46 de ani și s-a „însurat” cu o femeie de 73 de ani. Celelalte escroace: 5 „mirese” – mama, concubina și trei surori

* Ringier nu uită și nu iartă: Tolontan – dat afară și de la „Libertatea”, după ce fusese scos de la „Gazeta Sporturilor”! Au fost concediați și doi redactori-șefi adjuncți

* Accident groaznic pentru ultimul redactor-șef adjunct al „Gazetei Sporturilor”, Bogdan Stamatoiu, în ziua concedierii lui Tolontan

* Fostul ministru de Externe al Chinei a murit torturat într-un spital militar din Beijing. El fusese demis pentru că are un „copil din flori” cu cetățenie americană

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. „NOUA” „justitie” IN ACTIUNE:

    „Liviu Luca scapa de procesul privind insusirea frauduloasa a fondurilor Petromservice pentru construirea unui ansamblu de locuinte”

    SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’, ADICA TOATA PUTEREA”.

    TOVARASA LOR, excelenta sa, savonea: „S-A INSANATOSIT justitia”. SANATOASA TUN. TUN DUPA TUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -