marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsDouă minciuni colosale lansate de Ciolacu peste Ocean: "Din 2025 vom putea...

Două minciuni colosale lansate de Ciolacu peste Ocean: „Din 2025 vom putea călători în SUA fără vize” / „Am vorbit cu fiecare congresman în parte”

-

Aflat în vizită în SUA, prim-ministrul Marcel Ciolacu pare să fi fost șocat de primirea abrazivă pe care i-a făcut-o ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru. Atât de șocat, încât emite declarații iresponsabile, la cacealma, pe teme importante. Declarații cu țintă evident electorală, semn că și deplasarea are un scop electoral, cu bătaie spre alegerile prezidențiale.

Prima minciună: „Din anul 2025 vom putea călători în Statele Unite fără vize”

În cursul zilei de marți, 5 decembrie, Marcel Ciolacu a abordat de două ori problema vizelor de intrare în SUA pentru români.

Într-un interviu acordat Prima News, liderul PSD a declarat explicit că „din 2025 vom putea călători în SUA fără vize”, deși America n-a făcut niciun anunț în acest sens!

Marcel Ciolacu: „E o consolidare a Parteneriatului strategic, am vorbit foarte mult de eliminarea vizelor şi lucrul acesta mai mult ca sigur anul viitor va fi anunţat, şi din anul 2025 vom putea călători în Statele Unite fără vize. Va fi un efort comun, am făcut apel şi la diaspora şi o să se implice foarte mult şi românii şi statul român şi statul american, astfel încât să îndeplinim această condiţie”.

- Advertisement -

Așadar, „o să”, „o să”, „o să” – nimic concret. Și totuși, afirmația e clară și evident hazardată: „din anul 2025 vom putea călători în Statele Unite fără vize”!

Câteva ore mai târziu, într-o conferință de presă, Ciolacu a început s-o dea la întors, vorbind despre „un criteriu tehnic” pe care mai trebuie să-l îndeplinească România pentru a fi admisă în programul Visa Waiver.

Marcel Ciolacu: „Ştiţi foarte bine, pentru ridicarea vizelor am vorbit cu fiecare congresman în parte, absolut toată lumea ne susţine. Mai avem de îndeplinit un criteriu tehnic. Aici va trebui să facem un efort, nu numai al statului român – al nostru, al tuturor românilor, dacă vrem cu adevărat să închidem această discuţie la sfârşitul anului 2024, să fie în aplicare în anul 2025. Introducerea proiectului de lege privind eligibilitatea României pentru a participa la Programul Visa Waiver a constituit pentru noi un semnal pozitiv și un îndemn să accelerăm pregătirile pentru aderare. Dorim înregistrarea de progrese substanțiale în acest dosar, astfel încât anul viitor să îndeplinim condițiile pentru includerea în Programul Visa Waiver”.

- Advertisement -

Așadar, nu mai e vorba de eliminarea certă a vizelor din 2025, ci de „un semnal pozitiv” și „un îndemn să accelerăm pregătirile pentru aderare”.

Siguranța lui Ciolacu s-a topit, acum nu mai are certitudini, are dorințe! El zice: „Dorim înregistrarea de progrese substanțiale în acest dosar, astfel încât anul viitor să îndeplinim condițiile pentru includerea în Programul Visa Waiver”.

Ciolacu recunoaște, nonșalant, că în urmă cu câteva ore a mințit cu nerușinare!

A doua minciună: „Am vorbit cu fiecare congresman în parte”

După minciuna de fond (cea referitoare la eliminarea vizelor în 2025), a urmat minciuna tehnică: „Am vorbit cu fiecare congresman în parte”.

Concret: „Ştiţi foarte bine, pentru ridicarea vizelor am vorbit cu fiecare congresman în parte, absolut toată lumea ne susţine”.

Atenție: Congresul SUA are 535 de membri – 435 în Camera Reprezentanților și 100 în Senat! Ciolacu nu s-a întâlnit nici măcar cu 2% dintre ei. S-a întâlnit doar cu câțiva, mai puțin de 10, dar el afirmă nonșalant: „Am vorbit cu fiecare congresman în parte”. E conștient că minte ca o poștă sovietică, dar nu are rețineri: își afirmă minciuna fără rezerve.

Câteva ore mai târziu, face aceeași piruetă și își infirmă propria afirmație: ”O să am întâlniri şi la Congresul Statelor Unite cu preşedinţii de comisie. Sunt ferm convins că la sfârşit vom trage cu toţii o concluzie. Oricum, din punctul meu de vedere dar şi din punctul de vedere al părţii americane, este o vizită care se va termina şi cu concluzii clare”.

Așadar, nu a „vorbit”, ci „o să am întâlniri”; și nu „cu fiecare congresman în parte”, ci cu „președinții de comisie”!

Evident că nu a discuat nici măcar cu toți președinții de comisie, ci doar cu unii – cu foarte puțini! – dintre ei. Nici vorbă de „fiecare congresman în parte”!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. CNA îi prezintă pe „agenții de influență ai Rusiei” de la Realitatea Plus: Alexandra Păcuraru și Gelu Vișan

* Un nou sondaj independent confirmă: USR pe locul 2, foarte aproape de PSD! O alianță USR-PMP-Forța Dreptei ar câștiga lejer alegerile. Catastrofă pentru coaliție: PSD are 18,1%, PNL a coborât la 11%. Se dezumflă și „bula” AUR

* Jaf pe banii publici: guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni! Creșterea e de 10.717 în ultimele 10 luni

* Scade populația României, se înmulțesc pensionarii speciali! Într-o singură lună, numărul „pensiilor de serviciu” a crescut cu 187. Pensia medie de magistrat: 4.450 de euro, din care doar 25% pe contributivitate!

* Guvernul Ciolacu vrea să jefuiască Pilonul II! Încearcă să fure 15-20% din pensiile private, pe care le echivalează cu pensiile speciale și le impozitează!

* VIDEO. Drulă avertizează: Guvernul Ciolacu pregătește Opoziției un nou dosar – pentru Tomac, liderul PMP. „Democrația e în pericol, statul de drept e călcat în picioare”

* Mârlănii de președinte: Iohannis a devansat ceremonia de 1 Decembrie ca să plece mai repede în Dubai și n-a invitat Opoziția la recepție

VIDEO. Cum au prăduit PSD-iștii Parcul IOR. Nicușor Dan: „Firea și Negoiță au spus că a ars arhiva și nu pot demonstra că acolo e parc! Prefectul Capitalei a mers la instanța necompetentă”

Propagandă scârboasă făcută Chinei și Rusiei de un profesor universitar doctor din Sibiu. Minciuni grosolane, antisemitism, dezinformare, intoxicare. Antioccidentalism violent, în termenii propagandei bolșevice a anilor ’50

* Tot Iordănescu a tras la sorți și pentru Euro 2024! Grupă norocoasă, cu Belgia, Slovacia și o echipă ce va veni din baraj, probabil Ucraina

- Advertisement -

7 COMENTARII

  1. Asta vorbeste acum si pentru alti alegatori,ca si iliescu,in preajma lui 2000,cand avea partidul extremist prorus in spate,romania mica a lui Vadim.Se incearca o refacere a situatiei din 2000,cu aur pe post de romania lui Vadim. Nu intamplator iohannis a sfatuit ,absolut clinic,oamenii sa aibe grija ce aleg….

    • Zic că au făcut un salt uriaș, de la cizmar la covrigar 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. Bolșevicii sunt neîntrecuți la furat și la mâncat c’at 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -