PSD și PNL-Cîțu hăituiesc moțiunea de cenzură. Camera Deputaților a trimis la CCR o opinie pro-Guvern, conform căreia moțiunea n-a fost depusă legal

4
819
Biroul Permanent al Camerei Deputaților a trimis marți la CCR un punct de vedere favorabil Guvernului, care contestă legalitatea moțiunii de cenzură

PSD și „tabăra Cîțu” din PNL au confirmat marți atitudinea pe care o au față de moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR: cu voturile celor două partide, Biroul Permanent al Camerei Deputaților a trimis la CCR un punct de vedere favorabil Guvernului, unde se susține că actul nu e legal. Este încă un pas spre blocarea moțiunii de cenzură, PSD și PNL-Cîțu făcând eforturi ca aceasta să nu intre la vot, în plenul Parlamentului, înainte de 25 septembrie, când e Congresul de alegeri al liberalilor.

Pentru a bloca moțiunea de cenzură, Guvernul a reclamat la CCR un conflict între instituții, sesizând judecătorii constituționali în privința unei presupuse nelegalități a depunerii semnăturilor. CCR a cerut tuturor părților puncte de vedere înainte să ia în discuție cazul.

Dacă moțiunea de cenzură va fi declarată neconstituțională, nu va mai putea intra la vot

Birourile Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților, dominate de noua majoritate PSD – PNL (Cîțu), au votat același punct de vedere defavorabil moțiunii de cenzură citite joia trecută în Parlament. Se reclamă faptul că unele semnături n-ar fi olografe, ci trimise scanat sau prin semnătură electronică. Acest procedeu este însă folosit de peste un an și jumătate în Parlament, de la izbucnirea pandemiei, fără însă ca vreodată cineva să-l fi reclamat. În plus, niciunul dintre parlamentarii care au semnat moțiunea n-a reclamat că i-ar fi fost folosit abuziv numele.

Dacă hotărârea CCR este favorabilă Guvernului, moțiunea de cenzură nu va mai intra în dezbaterea Parlamentului – lucru pe care PSD și PNL și încearcă să-l obțină. Ar fi pentru prima oară în istoria post-1989 când o moțiune de cenzură depusă în Parlament nu reușește să ajungă la vot prin blocarea ei de către coaliția majoritară.

Punctul de vedere al Comisiei de Constituționalitate din Senat (de asemenea dominată de reprezentanții PSD și PNL) este că moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS pe 3 septembrie (și care a fost semnată de parlamentarii AUR) n-a respectat dispozițiile constituționale.

Președintele Senatului, Anca Dragu, va trimite la CCR un punct de vedere separat de cel al Biroului Permanent.

Florin Roman, PNL: „Au fost trei propuneri”. Cele ale USR-PLUS și AUR au fost respinse

Florin Roman, deputat PNL susținător al lui Florin Cîțu, a explicat după ședință cum a fost adoptat punctul de vedere al Guvernului: „Au fost trei propuneri. Colegii de la AUR au propus un punct de vedere și al Comisiei de Constituționalitate de la Cameră. Domnul vicepreședinte Grindeanu a explicat că sunt alte atribuții ale celor de la Cameră față de cei de la Senat. Această propunere a căzut la vot. A fost o propunere din partea colegilor de la USR ca un punct de vedere să fie cu acordul celor de la Comisia Juridică și de la Comisia de Constituționalitate. Această propunere a picat la vot. A fost și propunerea de a ne însuși punctul de vedere a Comisiei de Constituționalitate de la Senat, aprobată de Biroul Permanent“.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Florin Roman pe ce bază a luat această decizie Biroul Permanent al Camerei Deputaților, din moment ce Departamentul Legislativ al acestui for n-a trimis niciun punct de vedere. Florin Roman a răspuns: „A fost o informare pe care le-am făcut-o colegilor din Biroul Permanent, iar în baza acestei informări s-a luat decizia suplimentării ordinii de zi și colegii au luat această decizie“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rareș Bogdan e darnic: USR-PLUS va rămâne fără Transporturi și Fondurile Europene, dar va primi Cultura! „Nevoia de a citi e imensă, iar ei au susținere importantă din zona culturală”

* VIDEO. Orban, dezlănțuit la Focșani: „Asta nu e «echipă câştigătoare»! Asta seamănă cu o juntă, cu o armată de ocupaţie!”

* VIDEO. Mircea Hava dezvăluie cum ar fi încercat să-l cumpere Florin Cîțu: „Cât vrei s-o închidem acum?”

* Gheorghe Flutur: „«Festivalul democraţiei» a omorât PNL. Am greșit. Mă rog la Dumnezeu să se termine odată Congresul. Am contribuit la breaking-news-uri toată vara”

* Un primar PNL acuză: „În Suceava e «Festivalul dictaturii»! Flutur a eliminat de pe lista pentru Congres toți simpatizanții lui Orban”

* Dîncu: „Cîțu este un foarte bun agent electoral pentru PSD. De ce să ne băgăm noi? El e oricum terminat. Efectul politic e mai mare să dai jos președintele PNL“

* Scos de alegători din Parlament, Victor Ponta își dă salariu 5.000 de euro pe lună de la partidul său, unde s-a angajat consilier juridic, pe bani publici

* Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Mesaj straniu în echipa sovietică a „revoluției televizate”. Mircea Dinescu: „Odă lui Iliescu la moartea lui Caramitru”

* „Perla lui Hagi”, cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1 la fotbal: 15 ani și 6 luni. Născut în Canada, pregătit un an la Barcelona

4 COMENTARII

  1. Cand unii spuneam ca PSD si PNL sunt aceeasi mizerie, sareau peneleprele sa ne spuna ca sunt diferente notabile. Povesti despre Adrian Nastase, Dragnea, Premierul Japoniei, ministri prostovani precum Andrusca, Dancila. Ei bine astazi constatam ca institutia motiunii de cenzura, instrument al opozitiei, ca drept nu mai poate fi realizat. PSD putea face asta si in 2019 cand a picat Dancila dar a cazut la pace cu Iohannis. Blatul a fost pe fata. Astazi cele doua partide si-au dat mana pentru ca un puscarias penal sa devina presedintele unui partid istoric, ghidonat din umbra de Premierul de la Grivco, iar banii nationali imprumutati si europeni sa fie tocati de hienele politice fomiste.

  2. U.S.L…. AAA… DORMIT(AT) PUȚIN, mai ales sub președinția… ANTI-U.S.L.-istului-FUNCIAR Ludovic Orban (!!!), dar acu’ este… RESUSCITATĂ-și-TREZITĂ chiar de către… FOSTUL LOR… INAMIC-PRETEXT: P.D.L.-ul!!!

    FI-NE-AR SCÂRBĂĂĂ…, NEMERNICILOR DEMOLATORI-de-ȚARĂ!!!

  3. O mare iubire in jefuitul poporului prin PNDL s-a nascut intre impostorul liberal florin roman reincarnarea tovarasei ceausescu cu pesedistul sorinca grinda-mica reincarnarea tovarasei suzana gadea si intre gasile lor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here