Orban către liberali: „Când, vreodată, am amenințat eu pe cineva? Fraţilor, ce se întâmplă în PNL n-are nicio legătură cu liberalismul şi cu democraţia“

4
1009
Cîțu - Orban - Rareș Bogdan

Ludovic Orban le-a transmis liberalilor că în acest moment ceea ce se întâmplă în partid nu mai are nicio legătură nici cu liberalismul, nici cu democrația. Președintele PNL și-a întrebat retoric colegii de la filiala din Olt – care îl susțin masiv pe premierul Florin Cîțu la alegerile interne din 25 septembrie – când l-au auzit pe el amenințând, țipând, dând ordine sau speriindu-i pe oameni, scrie Agerpres.

Aluzia lui Orban este străvezie – referirea este la premierul Florin Cîțu, acuzat că îi amenință pe cei care nu vor să-l voteze și că, în același timp, le promite bani publici primarilor PNL care-l susțin.

Orban i-a avertizat pe membrii partidului său că, personal, n-are nimic de pierdut dacă nu va fi ales președinte. De când a ajuns șeful PNL, a avut cu totul 3 zile de concediu, a spus acesta. În schimb, partidul se va distruge cu Cîțu la conducere: „Nu vreau să vă spun la cât am ajuns în sondaje ca să nu vă demoralizez“.

Capturat de gruparea Cîțu, spune Orban, PNL nu va mai fi partidul de până acum: „ Să nu ne facem că nu înţelegem despre ce este vorba!“.

Ce le-a transmis Ludovic Orban membrilor PNL

„Credeţi că Florin Cîţu e mai bun decât mine? Credeţi că vreodată Florin Cîţu va face ceea ce am făcut eu pentru PNL: credeţi dumneavoastră că Florin Cîţu cunoaşte măcar unu la sută din ceea ce ştiu eu despre Partidul Naţional Liberal? Ca să nu vă mai spun alte lucruri. (…)

Vreodată am ameninţat eu vreun liberal, vreodată m-aţi auzit pe mine ţipând sau dând ordine sau speriind pe cineva sau condiţionând vreun ajutor pe care l-am acordat? Nu cred! Fraţilor, ce se întâmplă în Partidul Naţional Liberal de o bună bucată de vreme nu are nicio legătură cu liberalismul şi cu democraţia! Nu putem să acceptăm ce se întâmplă!

Dacă dumneavoastră acceptaţi ceea ce se întâmplă, şi anume schimbarea voinţei reale a oamenilor prin instrumente de presiune, de control, prin promisiuni de bani, prin ameninţări cu excluderi din partid, prin ameninţări cu demiteri din funcţii, înseamnă că noi nu o să mai fim Partidul Naţional Liberal, noi o să fim o armată în care acceptăm să primim ordine şi pur şi simplu o să fim… Partidul Naţional Liberal? Glumiţi?

Nu va mai fi niciodată Partidul Naţional Liberal. Să nu ne facem că nu înţelegem despre ce este vorba! Să nu ne facem că nu înţelegem despre ce este vorba!

Şi aici vreau să punem lucrurile la punct: membrii Guvernului au ajuns să aibă putere numai din cauza muncii dumneavoastră, pentru că fiecare dintre dumneavoastră în comunităţile în care trăiţi aţi muncit pentru partid, aţi convins oamenii să voteze cu noi, oamenii au votat cu noi şi în felul ăsta am ajuns la putere. Ei nu ne sunt şefi, dimpotrivă.

Ministru vine de la «ministrum», care înseamnă «a sluji, a munci pentru noi sau pentru oameni». Păi, ce le datorăm lor, miniştrilor? Cum să accept ca un ministru să dea afară şapte liberali numai pentru că ei sunt susţinătorii preşedintelui Partidului Naţional Liberal care l-a propus pe ministrul respectiv? Păi, ce, el e şeful nostru sau el e omul care a ajuns în funcţie datorită nouă?

Nu Guvernul conduce partidul, ci partidul trebuie să conducă Guvernul, asta este regula. Izvorul legitimităţii este munca fiecăruia dintre dumneavoastră. Dacă dumneavoastră acceptaţi să vină un ministru la dumneavoastră să spună că dacă nu votezi cu Cîţu îţi dau afară prefectul sau îţi dau afară preşedintele de la jocuri de noroc sau îţi dau afară pe oricine altcineva sau nu vă dau bani primarilor dacă voi nu mergeţi cu mine, înseamnă că ăsta nu mai e Partidul Naţional Liberal!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rareș Bogdan e darnic: USR-PLUS va rămâne fără Transporturi și Fondurile Europene, dar va primi Cultura! „Nevoia de a citi e imensă, iar ei au susținere importantă din zona culturală”

* VIDEO. Orban, dezlănțuit la Focșani: „Asta nu e «echipă câştigătoare»! Asta seamănă cu o juntă, cu o armată de ocupaţie!”

* VIDEO. Mircea Hava dezvăluie cum ar fi încercat să-l cumpere Florin Cîțu: „Cât vrei s-o închidem acum?”

* Gheorghe Flutur: „«Festivalul democraţiei» a omorât PNL. Am greșit. Mă rog la Dumnezeu să se termine odată Congresul. Am contribuit la breaking-news-uri toată vara”

* Un primar PNL acuză: „În Suceava e «Festivalul dictaturii»! Flutur a eliminat de pe lista pentru Congres toți simpatizanții lui Orban”

* Dîncu: „Cîțu este un foarte bun agent electoral pentru PSD. De ce să ne băgăm noi? El e oricum terminat. Efectul politic e mai mare să dai jos președintele PNL“

* Scos de alegători din Parlament, Victor Ponta își dă salariu 5.000 de euro pe lună de la partidul său, unde s-a angajat consilier juridic, pe bani publici

* Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Mesaj straniu în echipa sovietică a „revoluției televizate”. Mircea Dinescu: „Odă lui Iliescu la moartea lui Caramitru”

* „Perla lui Hagi”, cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1 la fotbal: 15 ani și 6 luni. Născut în Canada, pregătit un an la Barcelona

4 COMENTARII

    • Ave(a)m MULTE să-i reproșăm lui… Ludovic Orban (dar șiii… SĂ-L LĂUDĂM pentru MULTE, în primul rând… pentru că NU S-A BĂGAT ÎN MOCIRLA/CANALIZAREA NUMITĂ U.S.L., deși, dacă este să considerăm că acea coaliție-ANORMALĂ/”CONTRA-NATURII” a fost un soi deee… FRONT-ANTIBĂSESCIAN, el, Orban, avea cele mai multe motive să fie chiar în fruntea însăilării aceleia!), dar… „CHAPEAU” (!!!) pentru abordarea și atitudinea sa, din ultima lună cel puțin: „DOMNU’/BOIERU’-III… DOMN/BOIER ȘI-N PIELEA GOALĂ!”, cum zice-o veche „vorbă-din-bătrâni”, daaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

      • Ludovic Orban a dat o lecție de… DEMNITATE-și-ONOARE în politică, mai ales în ultima lună și jumătate: A REFUZAT să se coboare la nivelul de… MAHALA (mai precis de… BANDĂ-de-CARTIER!!!) pe care „echipa-câștigătoare” (Sic!) l-a adoptat încă de la debutul campaniei pentru alegerile-interne din P.N.L.!

        FELICITĂRI, Domnule Orban!!!

  1. Orbane, mai ai o saptamana pana la congres. Cand demarezi Noaptea Cutitelor Lungi? Ne tot amagesti cu vorbe dulci, ca tot vine sezonul mustului. Citu acum este prizonierul iluziei lui Iohannis. PSD este in cel mai bun rol avut vreodata. Citu vrea puterea si nu o poate obtine decat facandu-se frate cu Dracu. Problema nu este fratia, ci care va fi pretul. Omul este sinucigas politic daca va ajunge presedintele PNL, ce a fost Gorghiu pentru voi a fost o perioada parfum pe langa ce va veni. Retine Sica, votantii PNL nu sunt ca ai PSD, nu veti fi iertati pentru magaria facuta. Am vazut ca vorbesti de frigidere pline cu carne, dar omule intelege pana nu este prea tarziu, partidul este pe tobogan. Naiba il mai ridica. O sa castige AUR si USR din treaba asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here