Rareș Bogdan e darnic: USR-PLUS va rămâne fără Transporturi și Fondurile Europene, dar va primi Cultura! „Nevoia de a citi e imensă, iar ei au susținere importantă din zona culturală”

21
4109
Rareș Bogdan la emisiunea România 9, în calitate de invitat al lui Ionuț Cristache și Ion Cristoiu

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a afirmat luni, în emisiunea „România 9” de la TVR 1 și citat de G4Media.ro, că liberalii nu vor mai renunța la Ministerul Fondurilor Europene, „știind ce bani sunt la Bruxelles“, și că nici Transporturile nu mai trebuie cedate altui partid din coaliție.

Fostul realizator de emisiuni de la Realitatea TV susține că toate proiectele pornite în acest an la Ministerul Transporturilor nu sunt meritul ministrului Cătălin Drulă (USR-PLUS), ci al precedecesorului său, Lucian Bode (PNL).

Rareș Bogdan e de acord ca, în schimbul Ministerului Fondurilor Europene și al Ministerului Transporturilor, USR-PLUS să primească Ministerul Culturii, întrucât „cei de la USR-PLUS au susținere publică importantă din zona culturală”.

Europarlamentarul liberal a fost invitatul lui Ionuț Cristache și al lui Ion Cristoiu la emisiunea „România 9”.

În cazul unei noi negocieri cu USR-PLUS, PNL nu va mai ceda ministerele cu bani mulți, precum Fondurile Europene și Transporturile, a menționat Rareș Bogdan în timpul emisiunii. Cedarea ministerelor cu bani a fost o eroare, rodul unei negocieri proaste în decembrie, spune acesta, dar acum e altceva.

Miza cea mare, recunoscută de liberalul care-l susține pe premierul Florin Cîțu în încercarea acestuia de a deveni președintele PNL, o reprezintă fondurile UE, „pentru că sunt bani foarte mulți“. Totul trebuie să se concentreze în mâna premierului, a subliniat Rareș Bogdan.

Afirmațiile lui Rareș Bogdan despre eventuala reîmpărțire cu USR-PLUS a ministerelor din Guvern

* „Ne dorim să nu mai renunțăm la Ministerul Fondurilor Europene. Asta e propunerea mea, nu a fost o discuție în cadrul conducerii. În momentul ăsta, știind ce bani sunt la Bruxelles, premierul trebuie să aibă garanția că Ministerul Fondurilor Europene și banii care vin, pe PNRR care se semnează în 10 zile, pe exercițiul multianual normal, pe banii rămași, pe toate exercițiile financiare, pentru că sunt bani foarte mulți… Fondurile europene sub directa supraveghere a premierului.”

* „Trebuie să înțelegeți că 3 miliarde din banii atrași sunt pe toate cererile depuse de ministrul Bode și secretarii de stat din mandatul domnului Bode, iar 95% din șantiere, pe care le-a continuat și foarte bine că le-a continuat Cătălin Drulă, sunt cele începute sau continuate de ministrul Bode. Eu cred că Ministerul Transporturilor e vital să fie, așa cum era normal, să fie… (la PNL – n. red.). Eu nu înțeleg nici azi de ce am pierdut Ministerul Transporturilor. (…) Ceea ce am pierdut în decembrie printr-o negociere proastă trebuie să recuperăm.”

* (Întrebare: din studio: „Celor de la USR-PLUS ce le rămâne, Cultura?”) – „Eu zic că într-o țară unde nevoia de a citi e imensă, Cultura e o chestiune importantă, mai ales că (cei de la USR-PLUS – n. red.) au susținere publică importantă din zona culturală”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Orban, dezlănțuit la Focșani: „Asta nu e «echipă câştigătoare»! Asta seamănă cu o juntă, cu o armată de ocupaţie!”

* VIDEO. Mircea Hava dezvăluie cum ar fi încercat să-l cumpere Florin Cîțu: „Cât vrei s-o închidem acum?”

* VIDEO. Orban l-a reevaluat pe Iohannis: „președintele care tace și NU face… sau face?!”

* Gheorghe Flutur: „«Festivalul democraţiei» a omorât PNL. Am greșit. Mă rog la Dumnezeu să se termine odată Congresul. Am contribuit la breaking-news-uri toată vara”

* Un primar PNL acuză: „În Suceava e «Festivalul dictaturii»! Flutur a eliminat de pe lista pentru Congres toți simpatizanții lui Orban”

* Dîncu: „Cîțu este un foarte bun agent electoral pentru PSD. De ce să ne băgăm noi? El e oricum terminat. Efectul politic e mai mare să dai jos președintele PNL“

* Scos de alegători din Parlament, Victor Ponta își dă salariu 5.000 de euro pe lună de la partidul său, unde s-a angajat consilier juridic, pe bani publici

* Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Mesaj straniu în echipa sovietică a „revoluției televizate”. Mircea Dinescu: „Odă lui Iliescu la moartea lui Caramitru”

* VIDEO. Emma Răducanu și-a desăvârșit legenda: campioană la US Open la 18 ani, după 10 meciuri fără set pierdut! Prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de Mare Șlem venind din calificări

 

21 COMENTARII

 1. Gasca de banditi bolșevici își freacă mâinile, au reușit să-i păcălească pe cei de la Bruxelles că respectă statul de drept și refac Justiția distrusă de Dracnea. Gata, nu le mai trebuie USR+, de aici se descurcă și singuri !

 2. EXAAAACT cum am comentat la anteriorul articol pe acest subiect:

  INDIVIDU’ CUUU… „IDEI PUȚINE…, DAR… FIXE!” SE NUMEȘTEEE… „Mânăstire-ntr-un piciorrr…, / CARAGHIOSU’ de PAPARUDĂ-PUDRATĂ/RUJATĂĂĂ…, / Ghici… BUFONU’-BATISTUȚĂ” ce-iii…!”, daaaaaaaaaaaaa?!!!

  • Dom’leee…, cât de TÂMPIT (șiii… OBRAZNIC!!!) să fii…, ca să nu PRICEPI(-OMENEȘTE) căăă… U.S.R.P.L.U.S…. NU MAI VREA SĂ AIBĂ DE-A FACE CU DERBEDEII ĂȘTIA, ai lui IOHANNIS și ai MARIONETEI sale, Cîțu???!!!

   • Și-acumaaa…, după mintea „Răreșoaiei” (Sic!), oareee…, ce-ar urma să se întâmple: U.S.R.-iștii ar trebui, nu-i așaaa…, să vină și să seee… târască-în-genunchi (Sic!), laaa… „ÎNALTA-POARTĂ” (Sic!) și săăă… „PUPE-PAPUCU”-MĂRITULUI-SULTAN” (Sic!), pentru ca P.N.L.-ul ăstaaa… CONFISCAT (!), aflat în… JALNICA-VARIANTĂ/EPOCĂ IOHANNIS-Cîțu-Gorghiu, de la „înălțimeeeeeaaaaa” celor… (NUMAI!!!) 10 (ZECE!) procente-electorale în-plus (25% față de 15%), SMULSE (!) la ultimele alegeri-legislative…, să-iii… MILUIASCĂ (!) cu vreo două-trei ministere…, acolooo…, daaa’… „mici-mititele-spreee…-MINUSCULE”, ca peee… „FII-PLOII”, cum îi consideră… KAISER-KlauN-von-Rumänien/ABSURDISTANIEN, Voievodu’-Florinică-fără-Frică/RUȘINE, Domnița-Alinuța-Prostuța-Șmecheruța și (bineînțeles: „last-but-not-least”, cuuuum altfeeeel…!) VAIDA-COLORATU’, / REGELE-și-ÎMPĂRATU’: Rareș-Bogdaaaaaaaannn(-SHOOOOOWWW), nuuuuuuuuuuuuuuuuu?!!!

    Ei bineee…, MĂI, BUFONILOR, MĂI, HOȚOMANILOR și MĂI, GOLANILOR: NU o să vedeți-și-trăiți așa-ceva, că doar n-or fi și ăia de la U.S.R.-P.L.U.S. la fel de NĂTĂRĂI-și-MÂRȘAVI ca voi, ca să ajungă să-și… ARUNCE-PE-FĂRAȘ… PROPRIUL-ELECTORAT (odată cuuu… PROPRIA-ȚARĂ!!!), DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?!!!

   • EXCELENT-spre-SUPERB TITLU (prin… IRONIA-TĂIOASĂ/MUȘCĂTOARE!!!): „Rareș Bogdan e darnic (…)”, nevoie-mareee…, căăă…, nu-i așaaa…, DĂĂĂ… „DE-LA-EL”, DINNN… „MOȘIA-LUI”, că AȘA (în sensul deee… HAL!) au ajuns ăștia din ACTUALUL – !!! – P.N.L. (P.N.L.-IOHANNIS-Cățu-Gorghiu, cum, PE-BUNĂ-DREPTATE – ! –, ne atenționează să scriem P.N.L.-iștii… ADEVĂRAȚI, acum numiți „ORBANIȘTI”, că asta-i situația – de-a-dreptuuu’… TRAGICĂ!!! – de la ei…), să considere ROMÂNIA ca fiind… FEUDA-LOR, GOLANII-GOLANILOOOOR CE SUNT!!!

    BANDIȚII ĂȘTIA, dacă vor continua cu acest… CIOCOISM-PRIMITIV (!!!), aproape… MEDIEVAL (!), cuuu… FURCI-și-TOPOARE (!!!) – DA, DAAA…: CU-FURCI-ȘI-TOPOARE, întărim! – VOR FI ALUNGAȚI, NEMERNICI-și-JEFUITORI CE SUNT!!!

    • Ați fost avertizați: NU faceți IMEEEENSA-GAFĂ de a … RADICALIZA (!) U.S.R.-P.L.U.S., adică, mai-pe-șleau… DE A ADUCE CONDUCEREA U.S.R.-ului ÎN… MATCA/MATRICEA… ELECTORATULUI-SĂU, PROFUUUUND… RADICAL!!!

     NU a fost ascultat acest sfat-„BĂTRÂNESC”…, acest… ÎNDEMN-la-RAȚIUNE/ÎNȚELEPCIUNE/PONDERARE, nu a avut niciun ecou-practic/concret laaa… Palatul-COTROCENI – MAI ALES în acel loc, căăă… ACOLO-I CAPU’-(TUTUROR-)RĂUTĂȚILOR!) – și, implicit, la Palatul-Victoria (unde-iii… „jupân-CUUU…-DELEGAȚIE” JALNICA-MARIONETĂ a lui Iohannis!!!), iar acu’… NU-I DEPARTE MOMENTU’ DECONTULUI(-POLITIC)!!!

   • NUUU…, „Vlaicule”-tatăăă…, uiteee…, acuuu’…, dacă tot întrebai tu (naaa…, poftim…, căăă… folosirăm și… perfectul-simplu, zis șiii… „pREfectul-oltenesc” – Sic! –), U.S.R.-iștii ăștiaaa…, săraciii…, „NU-LE-AU” (Sic!) cuuu… cultura (CE-I AIAAA…, LA URMA-URMEI, nuuuuuuu?!!!), deși mai toți au (MAI MULTE!!!) facultăți-(EXCELENTE!-)ABSOLVITE (cuuu… LICENȚE-MASTERATE-DOCTORATE sau „măcar” – Sic! – BURSE, STAGIATURI ori, cel puțin, alte forme de instruire-universitară ȘI în Occidentul-EDUCAȚIONAL-„DE-TOP”!) și le dăăă… PE-TAVĂ Ministerul-Culturii, în TRAISTĂ (TEAȘCĂ-ARDELENEASCĂ sauuu…, dacă vrei tuuu…, PAPORNIȚĂ-OLTENEASCĂ!) taman (asta-i de la noi, din TURCO-DOBROGEA/”Dobruca”-în-turcește, daaaaaaaaaaa?!!!)… CRETINOIDUL-MITOMAN-HOȚOMAN-CLOVNIAN deee… „Batistuță”(-de-șters-laaa…-GĂSEȘTE/ALEGE-tu-rima!), EI, „NEEDUCAȚII”/”NEȘCOLIȚII” (Sic!) ăștia de la U.S.R.-P.L.U.S…. REFUZĂ, PUR-și-SIMPLU… ORICE PARTICIPARE LA ACEST GUVERN AL… JAFULUI-NAȚIONAL!!!!!

    Căăă…, EFECTIIIIV…, U.S.R.-iștilor… LE ESTE SCÂRBĂ SĂ MAI FACĂ PARTE (de fapt: să-l… CAUȚIONEZE – !!! –, MORAL-și-PROFESIONAL!) DINTR-UN GUVERN… SUPRAPOPLUAT-și-SUPRAPOLUAT CUUU… IMPOSTORI (inclusiv în materie deee… AȘA-ZISE „studii-universitare”!!!), HOȚOMANI, ESCROCI, PROSTOVANI (unul caaa… Lucian Bode, de exemplu, se încadrează în TOATE categoriile/GĂȘTILE enumerate deja!!!!!), MINCINOȘI, MANIPULATORI-și-„COMBINATORI”, CORUPȚI(-PÂNĂ-N-MĂDUVA-OASELOR!), într-un cuvânt: DERBEDEI!!!!!!

 3. Asta este de-a dreptul imbecil prin astfel de declaratii. Votantii PNL nu sunt aceeasi cu ai PSD. Sunt oamenii din mediul privat, asteapta rezultate, sunt sensibili la schimbari care sa-i afecteze. Cand superi un votant PNL l-ai pierdut definitiv. A fost alianta USLinoasa Crin Antonescu – Geoana – Ponta – Iohannis care a fost greu digerata. Apoi mandatul lui Gorghiu care a dus PNL la 16% adica vreo 60 de mandate, sub USR de astazi. Asistam la o ciolaniada in PNL in care iata sunt devoalate adevaratele intentii, acapararea banului public si cel european. Fondurile Europene si Transporturile. Culmea pentru transporturi este promovata licheaua Bode, om de casa al Elenei Udrea, PDL infocat si pupaci al dosului Basescului. O nulitate care nu a facut nimic nici la transporturi, nici la interne, un ingineras ratat, fara o profesie reala, aciuat in politica. Culmea mot la strigare Sighartau, Bogdan. Cappo di tutti cappi este Coana Mare Gorghiu, om de casa al Premierului de la Grivco, care pentru sotul sau tinteste un post al BNR, ajutat bineinteles de Cacitzu.

 4. Stă bine-n poză unde îi era locul ca om de tv, între Cristache și Cristoiu.
  Disprețul cocalar pentru cultură ridică ratingul. Mai rar așa sinceritate! E subînțeles atâta dispreț miștocar de „nouveau riche“, pentru cultură și oamenii de cultură, în această declarație, încât te gândești că primește ceea ce merită însăși Tăcerea intelectualității în criza politică provocată de corupție și incompetență.

 5. Cat tupeu pe capul golanilor astia care desi au pierdut alegerile in fata PSD, au 25% adica cat AUR si USR+ impreuna si s-au pus pe impartit si jefuit tara de parca ar fi proprietatea lor: ei impart, ei dau, de parca ar da de sub fusta mamelor lor pe care le-au facut de rusine prin golanie si lacomie! Rares bogdan aceasta forma fara fond miroase si el a disperare. Guvernul este al Romaniei, nu al lui cutulica si camarila, ministerele apartin poporului roman, nu sunt scoase de sub fusta nevestei lui raresica ruz roz spre proprietatea si impartirea lor de catre raresica.

 6. Ceee… BOGATĂĂĂ a fost familiaaa… BRUNEȚELUI Rîîî-Bîîî…, dom’leee…, de are ăsta-micuuu’… MINISTERE-(ALE…-ȚĂRII-)de-ÎMPĂRȚIT, ca peee… HAINELE-de-la-MORT…, nu-altaaa…, Zău-așaaa…!!!

 7. Rares Bogdan ăsta nu e decât o cârpă de șters la kur!Ce prostovan cu aere de intelectual! Ba, nu ți-e rușine ,ai declarat că în trei luni faceți și dregeti!?Ce ipocrizie fără seamăn,ne-ați prostit în fața!Cel puțin ciumatii știam ce jigodii sunt ,dar voi ne-ați tras pe sfoară (!),împreună cu Președintele ăsta de kkt (!)care a fost ales pe o platformă anticorupție și acum face jocurile Mafiei! Sunteți niște ZDRENȚE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here