Valul 4 explodează: aproape 4.000 de noi cazuri Covid! Peste 80% sunt nevaccinați. Medicii avertizează: în octombrie vom avea zeci de mii de infectări zilnic

2
494

România înregistrează deja o ascensiune fulminantă a valului 4 în pandemia de Covid, iar medicii avertizează că în maximum o lună vom avea zeci de mii de cazuri zilnic. Marți, 14 septembrie, s-au consemnat 3.929 de cazuri și 96 de decese – de peste două ori mai multe decât luni, când au fost 1.849 de cazuri și 46 de decese.

Pentru a avea un termen de comparație al infecțiozității pe care o are varianta Delta comparativ cu varianta originală (Wuhan) a virusului SARS-CoV-2, trebuie spus că acum exact un an România avea 1.100 de infectări la mijlocul lui septembrie.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, estima în august că „la mijlocul lunii septembrie vom avea 1.500 de cazuri pe zi“. În realitate, în acest moment, România aproape că a ajuns la 4.000 de cazuri pe zi – de peste două ori mai mult decât se estima.

Colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Peste 80% dintre cei îmbolnăviți sunt nevaccinați“

Rata foarte scăzută de vaccinare cu care întâmpină România valul 4 al pandemiei va face situația de-a dreptul catastrofală, estimează specialiștii. În mai puțin de o lună, țara noastră va contabiliza zeci de mii de cazuri pe zi. Medicul Octavian Jurma a demonstrat deja că numărul infectărilor se dublează de la o săptămână la alta în cele mai multe dintre județe.

Colonelul Valeriu Gheorghiță a comentat marți explozia numărului de cazuri de Covid în România: „În spațiul public se transmit informații complet incorecte și inexacte că persoanele vaccinate îmbolnăvesc persoanele nevaccinate, că fac infecții asimptomatice sau infecții subclinice. Pot să vă spun că din punct de vedere comportamental, persoanele vaccinate sunt persoane care respectă și celelalte măsuri de prevenție, sunt persoane extrem de atente la riscul de infecție. De asemenea, faptul că peste 80% dintre persoanele diagnosticate sunt nevaccinate se traduce și printr-un comportament la risc al acestora, și anume o percepție redusă a riscului de infectare. Fiecare persoană își evaluează propriul risc plecând de la contextul și membrii din familie“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rareș Bogdan e darnic: USR-PLUS va rămâne fără Transporturi și Fondurile Europene, dar va primi Cultura! „Nevoia de a citi e imensă, iar ei au susținere importantă din zona culturală”

* VIDEO. Orban, dezlănțuit la Focșani: „Asta nu e «echipă câştigătoare»! Asta seamănă cu o juntă, cu o armată de ocupaţie!”

* VIDEO. Mircea Hava dezvăluie cum ar fi încercat să-l cumpere Florin Cîțu: „Cât vrei s-o închidem acum?”

* Gheorghe Flutur: „«Festivalul democraţiei» a omorât PNL. Am greșit. Mă rog la Dumnezeu să se termine odată Congresul. Am contribuit la breaking-news-uri toată vara”

* Un primar PNL acuză: „În Suceava e «Festivalul dictaturii»! Flutur a eliminat de pe lista pentru Congres toți simpatizanții lui Orban”

* Dîncu: „Cîțu este un foarte bun agent electoral pentru PSD. De ce să ne băgăm noi? El e oricum terminat. Efectul politic e mai mare să dai jos președintele PNL“

* Scos de alegători din Parlament, Victor Ponta își dă salariu 5.000 de euro pe lună de la partidul său, unde s-a angajat consilier juridic, pe bani publici

* Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Mesaj straniu în echipa sovietică a „revoluției televizate”. Mircea Dinescu: „Odă lui Iliescu la moartea lui Caramitru”

* „Perla lui Hagi”, cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1 la fotbal: 15 ani și 6 luni. Născut în Canada, pregătit un an la Barcelona

2 COMENTARII

 1. CEEA CEEE… ERA DE AȘTEPTAT (!), dupăăă… „DILAILA”(-Sic!)/”VESELIA”/INCONȘTIENȚA (!!!) DIN… ACUM-ÎNCHEIATUL SEZON-(F)ESTIVAL (Grecia…, Mamaia…, Eforie…, Corbu…, Neptun…), LA FEL CAAA… VARA-și-(CONSECUTIV:-)TOAMNA… ANULUI-TRECUT!

  „(…) Cri-cri-cri…, / Toamnă-gri…, / NU CREDEAM C-O SĂ MAI VII…! (…)”, nuuuuuuuuuuuu?!!!

  Poateee…, balada unui … („MIC”-)INFECTAT-COVID (cuuu… PERICULOASA/CONTAGIOASA – ! – NOUĂ-TULPINĂ-„DELTA”!):

  ” Peste dealuri zgribulite,
  Peste țarini zdrențuite,
  A venit așa, deodată,
  Toamna cea întunecată.

  Lungă, slabă și zăludă,
  Botezând natura udă
  C-un mănunchi de ciumafai,
  Când se scutură de ciudă.
  Împrejurul ei, departe,
  Risipește-n evantai
  Ploi mărunte,
  Frunze moarte,
  Stropi de tină,
  Guturai…

  Și cum vine de la munte,
  Blestemând
  Și lăcrimând,
  Toți ciulinii de pe vale
  Se pitesc prin văgăuni,
  Iar măceșii de pe câmpuri
  O întâmpină în cale,
  Cu grăbite plecăciuni…

  Doar pe coastă, la urcuș,
  Din căsuța lui de humă,
  A ieșit un greieruș,
  Negru, mic, muiat în tuș
  Și pe-aripi pudrat cu brumă:

  – Cri-cri-cri,
  Toamnă gri,
  Nu credeam c-o să mai vii
  Înainte de Crăciun,
  Că puteam și eu s-adun
  O grăunță cât de mică,
  Ca să nu cer împrumut
  La vecina mea furnică,
  Fiindcă nu-mi dă niciodată,
  Și-apoi umple lumea toată
  Că m-am dus și i-am cerut…

  Dar de-acuș,
  Zise el cu glas sfârșit,
  Ridicând un picioruș,
  Dar de-acuș s-a isprăvit…,
  Cri-cri-cri,
  Toamnă gri,
  Tare-s mic și necăjit! ”

  (George Topârceanu – „BALADA UNUI GREIER MIC”)

  „ZICEM ȘI NOI…, DE!”…

 2. PSD, AUR, BOR, Avocatul Poporului, profesorii, doctorii si cadrele medicale care au refuzat sa se vaccineze, mare parte din mass media, toti au sange pe maini. Dar cum pe psihopati nu ii intereseaza consecintele faptelor lor, ar trebui judecati pentru genocid si sa li se confiste averile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here