Diversiune: deputatul Ciubuc (AUR) distribuie un filmuleț scos din context cu șefa Comisiei Europene, ca să susțină că Oculta vrea să ne bage CIP-uri!

2
1527
Deputatul CIprian Ciubuc, de la AUR, crede că Oculta e atât de proastă încât anunță public, în Forumul Economic Mondial, că vrea să-l cipeze

Deputatul Ciprian Ciubuc, de la AUR, a distribuit pe contul său de Facebook un filmuleț trunchiat și manipulator dintr-un discurs al Ursulei van der Leyen, șefa Comisiei Europene, pentru a susține teoria conspirației de sorginte rusească potrivit căreia Oculta Mondială urmărește să le bage CIP-uri oamenilor. Manipularea este grosolană și evidentă, ceea ce ridică totuși întrebarea dacă acțiunea brăileanului Ciubuc e o dovadă de prostie sau de ticăloșie fără margini.

Fragmentul este dintr-un discurs al Ursulei von der Leyen în care aceasta a abordat problema majoră a dependenței Uniunii Europene de importurile de microcipuri fabricate cu precădere în Taiwan, și fără de care aproape nicio tehnologie de vârf nu mai funcționează.
Criza de microcipuri (Taiwanul produce peste 50% din aceste dispozitive de înaltă finețe din întreaga lume) a dus la un blocaj infernal în ultimul an. De la livrările de mașini la producția de telefoane mobile, de la computerele ultraperformante până la tehnologia spațială și producția de armament – totul a fost aproape paralizat.

Nivelul de manipulare practicat de AUR frizează uneori prostia fără margini. Sunt scoase din context fraze din discursuri publice pentru a susține cele mai năstrușnice fantasmagorii

În Europa, livrările de mașini (mai ales cele electrice) întârzie și câte un an din cauza lipsei microcipurilor. China a fost lovită devastator de embargoul pus de SUA pe aceste dispozitive, pentru că acest stat n-are capacitatea tehnică de a le produce la nivelul de performanță al Taiwanului. Acesta este și unul din motivele pentru care Beijingul se agită și insistă pe ideea anexării acestei insule. Rusia, supusă și ea unui embargou al tehnologiei 5G și al microcipurilor, a rămas masiv în urmă în competiția tehnologică.

Cum a ajuns un discurs în care se pledează pentru independența UE față de Taiwan în producția de cip-uri pentru industria auto și aeronautică să fie folosit de AUR ca dovadă teoriilor conspiraționiste

În aceste împrejurări, Uniunea Europeană plănuiește să-și dezvolte propriile capacități de producție în industria semiconductorilor și a microcipurilor de înaltă performanță. Pentru că Europa are industrii de top dependente de aceste dispozitive – industria de mașini, industria aeronautică, industria de armament, industria IT etc –, este necesar ca Uniunea Europeană să le poată fabrica fără să depindă de acțiunile expansioniste ale Chinei sau de bunăvoința unor alte state.

Acesta este contextul în care a ținut Ursula von der Leyen un discurs pe care propaganda conspiraționistă l-a trunchiat, pentru a sugera că se urmărește “ciparea” populației.

Șefa Comisiei Europene afirmă, în filmuleț: „Nu avem timp de pierdut. Și de aceea vă anunț astăzi aici că vom propune legea europeană a cipurilor la începutul lunii februarie. (…) Nu există digital fără cipuri, iar nevoia europeană de cipuri se va dubla în următorul deceniu. De aceea trebuie să creștem radical rolul Europei în dezvoltarea și utilizarea acestei tehnologii cheie. Europa este puternică în anumite domenii specifice cum ar fi, de exemplu, proiectarea de componente pentru electronica de putere sau cipuri pentru industria auto și de producție. Europa este centrul mondial de cercetare în domeniul semiconductorilor, iar Europa este, de asemenea, foarte bine poziționată în ceea ce privește materialele și echipamentele necesare pentru a conduce fabrici mari de producție a cipurilor“.

Fragmentul înregistrat dintr-un discurs public al Ursulei von der Leyen, la Forumul Economic Mondial, este marcat cu însemnul „marea_trezire”. Ciprian Ciubuc simte și el ceva putred la mijloc – chiar dacă, în același timp, nu simte și unde trebuie să pună corect virgula: „Conspirație?! Nu! Mesajul de la vârful UE! Nu comentez, vedeți și singuri, mai jos ce ne spune stimata doamnă Ursula”. Filmulețul a fost văzut de peste 176.000 de oameni, are 2.200 de comentarii și a generat peste 4.000 de reacții.

Deputatul Ciprian Ciubuc, de la AUR, este cel care, săptămâna trecută, a propus ca toți bărbații între 18 și 40 de ani din România să fie încorporați și trimiși de urgență să sape tranșee de-a lungul graniței cu Moldova și Ucraina. Tot Ciprian Ciubuc a scris, într-un alt mesaj, că noi nu avem nimic de împărțit cu Rusia, dar ar trebui să ne răfuim cu Ucraina, care înglobează și 500.000 de români.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Răspunsul năprasnic al NATO către Putin: „Rusia să-și retragă trupele din Ucraina, Georgia și Moldova”, unde nu le-a chemat nimeni!

* Felicitări, Iohannis! Sondaj INSCOP: 1. PSD; 2. AUR; 3. PNL. Ne-am întors la tandemul din 2000, PSD-PRM

* Fiul baronului Buzatu, numit secretar de stat de premierul Ciucă. Acum, toată familia de PSD-iști e „pe funcții” la vârful statului român

* AUR face liste negre cu presa indezirabilă și își incită ultrașii să „se implice”. Un deputat AUR îi numește pe jurnaliști „cozi de topor”

Șoșoacă, trompeta Rusiei: „România ar trebui să joace cartea neutralității. Nu avem nevoie ca NATO să-și aducă toate mașinăriile și invențiile să le încerce pe români“

Rusofilul Călin Georgescu, instalat președinte onorific al AUR. Vrea să ne scoată din NATO și din UE. A fost promovat intens de Sputnik și de Dan Puric

AUR și propaganda rusă nu au spor. Sondaj: 64% din români consideră Rusia o amenințare, doar 18% nu vor mai multe trupe NATO în țara noastră

* Cum pot fi concediați angajații STB. La ce riscuri s-au expus prin continuarea grevei după ce a fost declarată ilegală de instanță

Anti-vaccinistul Zenovie, starețul-zombi, a scăpat neumplut de solzi, dar a ajuns în spital, bolnav de Covid

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (74) / La Miliție

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.