luni, martie 4, 2024
AcasăLumeaProfesori universitari ajunşi miliardari din "pariul" pe vaccinul anti-coronavirus

Profesori universitari ajunşi miliardari din „pariul” pe vaccinul anti-coronavirus

-

Moderna, o companie americană care a dezvoltat un vaccin anti-coronavirus ce a demonstrat eficacitate în primul său studiu uman, câștigă valoare de piață într-un ritm rapid, ceea ce crește potențialul financiar al fondatorilor și managerilor, anunţă Bloomberg.

Acțiunile Moderna au crescut cu peste 300% în acest an, ceea ce deschide o fereastră pentru investitori să-și vândă acțiunile cu profituri uriașe și să devină milionari, inclusiv mai mulți profesori universitari care au pariat pe această companie încă de la începuturile ei.

Bob Langer a devenit miliardar în dolari pentru că a pariat pe o companie tânără, care şi-a propus să descopere vaccinul anticoronavirus de succes

Fondată în 2010, compania, care este listată pe Nasdaq, a fost lansată public în decembrie 2018, la 23 de dolari pe acțiune. Astăzi, cotația a ajuns la aproximativ 80 de dolari pe acțiune.

Astfel, Bob Langer, profesor la Massachusetts Institute of Technology (MIT), se poate alătura în scurt timp clubului de miliardari deja creat de companie. Ponderea sa de 3,2% în companie depășea marți 930 de milioane de dolari, adică aproximativ 850 de milioane de euro.

- Advertisement -

Langer, unul dintre cei mai importanți oameni din lumea biotehnologiei americane, are peste 1.360 de brevete depuse, care au fost licențiate sau sublicențate la peste 400 de firme de biotehnologie, farmaceutice, chimice și medicale, potrivit biografiei sale la MIT, celebra universitate din Boston.

Stephane Bancel

Langer se alătură lui Stéphane Bancel, CEO din 2011, care deține acțiuni în valoare de 2,45 miliarde de dolari (2,234 miliarde de euro), și lui Timothy Springer, în vârstă de 72 de ani, profesor de medicină la Universitatea Harvard, care a investit 5 milioane de dolari când Moderna a ieșit pe piață. Springer are astăzi acțiuni în valoare de 1,38 miliarde de dolari (1,26 miliarde de euro), conform datelor oferite de Bloomberg.

Pe larg, în LUMEALIBERA.RO

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Amenzi între 500 și 2.500 de lei pentru cei care nu poartă mască în spații publice închise. Zona metropolitană se întinde până la 30 km de oraș, plus întregul județ Ilfov

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -