luni, aprilie 15, 2024
AcasăNewsPrinși "în fapt", dau toți din colț în colț: Iohannis zice că...

Prinși „în fapt”, dau toți din colț în colț: Iohannis zice că nu el a cerut locuință de protocol, Ciolacu și Ciucă nu știu nimic!

-

Reacția conducerii statului român, după ce s-a aflat că RAAPPS îi amenajează lui Klaus Iohannis o mega-reședință de lux vizavi de Parcul Herăstrău, seamănă foarte tare cu cea de anul trecut, când s-a descoperit proiectul de lege prin care serviciile secrete primeau puteri chiar mai mari decât Securitatea de pe vremea lui Ceaușescu.

Liderii coaliției de guvernământ pretind că acum află de subiect, în timp ce Klaus Iohannis transmite prin intermediari opiniei publice indignate că nu el a cerut să i se pregătească reședința faraonică de pe Bulevardul Aviatorilor, nr. 68.

G4Media.ro a scris că RAAPPS investește 9 milioane de euro (45 de milioane de lei) pentru a renova un fost sediu de partid și a-l transforma într-o ultra-luxoasă reședință de lux pentru Iohannis, când acesta își va termina mandatul de președinte.

E ceva faraonic, fără precedent în istoria de după 1989 a României, și care înainte de această dată nu s-a mai întâlnit decât la dictatorul comunist Nicolae Ceaușescu. Vila de 1.200 de metri pătrați ar urma să aibă, printre multe altele, două dormitoare, două săli de forță, două livinguri (unul pentru invitați, altul pentru locatari), ba chiar și două sere. Clădirea are un subsol uriaș, cu mai multe încăperi – pentru centrala termică, spălătorie, depozit etc. –, parter și etaj. Mai există și un garaj și chiar gheretă de 23 de metri pătrați pentru paznic, la poartă.

- Advertisement -

Totul seamănă foarte bine cu poveștile despre dictatorii sud-americani.

În fața valului de indignare care a cuprins opinia publică, premierul Marcel Ciolacu și șeful liberalilor, Nicolae Ciucă, vor să lase impresia că nu știu nimic și că acum află de subiect, deși amândoi sunt băgați în afacere. Fără semnătura lui Ciolacu nu putea începe treaba la vila de protocol, în timp ce generalul Ciucă e acuzat de USR că a făcut o „suveică“: PNL a cumpărat de la RAAPPS trei clădiri cu exact 9,3 milioane de euro, din bani publici, pentru ca apoi suma să fie folosită la amenajarea uriașei vile pentru Iohannis.

Marcel Ciolacu se comportă ca de obicei când se descoperă că a participat la porcării: a anunțat marți că va cere Secretariatului General al Guvernului (SGG) – condus de PNL-istul Mircea Abrudean (președinte) și de PSD-istul Adrian Țuțuianu (vicepreședinte) – „toate informațiile“ privind investițiile în vila de protocol. Bineînțeles, șeful PSD a spus că nu poate răspunde pentru cine e pregătită. Ciucă pare că și-a mâncat limba și marți n-a scos un sunet pe această temă.

- Advertisement -

În schimb, Klaus Iohannis a pus birocrații din Administrația Prezidențială să dea un comunicat în care nu e negat faptul că respectivul imobil este amenajat pentru el, ci se spune că nu a cerut așa ceva!

Într-un răspuns trimis agenției News.ro, reprezentanții lui Iohannis afirmă: „Nu există nicio solicitare din partea Preşedintelui României, Klaus Iohannis, sau a Administraţiei Prezidenţiale pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă după încetarea mandatului de Preşedinte al României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, cu modificările şi completările ulterioare”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Ce slăbănogi sunt ăștia toți, nu suntem noi cetățenii ai acestei țări conștienți că stau doar atârnați cu toții de un fir subțire și puterea de ai face să scăpăm de toate tufele astea de Veneția anul acesta electoral e foarte, foarte ridicat ieșind la vot!
    Așa de simplu e totul.

  2. Și dacă I-ați prins, ce ? Faptele s-au prescris deja ! Întrebați la DNA 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -