luni, aprilie 15, 2024
AcasăNewsVIDEO. Ciolacu, delir în fața americanilor: "Ridicăm, de această dată real, zeci...

VIDEO. Ciolacu, delir în fața americanilor: „Ridicăm, de această dată real, zeci de spitale noi!“, „putem deveni un nou El Dorado energetic!”, „întrecem Polonia!“

-

Premierul român Marcel Ciolacu a avut marți, în fața reprezentanților companiilor americane, un adevărat acces de delir, pe parcursul căruia le-a spus oaspeților că Guvernul său construiește „real“ zeci de spitale noi, că salariul mediu va fi de 2.000 de euro și că va face din România o mare forță economică a Europei! Năucitoarea criză de grandomanie a avut loc la lucrările AmCham CEO Business Forum, unde s-au întâlnit liderii companiilor americane din România.

Discursul lui Ciolacu n-a avut în aproape niciun punct contact cu realitatea din țară. După 3 ani în care guvernarea PSD-PNL n-a făcut literalmente nimic, România a ajuns în deficit bugetar uriaș, cu datorii de peste 50% din PIB, cea mai mare inflație, cele mai mari prețuri la energie și cea mai gravă emigrație din Europa, premierul a povestit lucruri care literalmente nu există și a promis altele de domeniul SF.

Afirmațiile lui Ciolacu despre potențialul României n-ar fi nerealiste într-un regim normal, cu lideri bine intenționați, însă guvernarea PSD-PNL patronată de Iohannis a demonstrat deja cu vârf și îndesat că este orientată spre corupție, clientelism, stagnare și antireformă. Ceea ce promit și spun Iohannis, Ciolacu și Ciucă în fața autorităților internaționale și a investitorilor străini este diametral opus cu faptele lor. Iar acest lucru a început să fie sesizat deja și în străinătate.

Ceea ce trebuie remarcat este siguranța șefului PSD că va rămâne la putere și în perioada 2024-2028. El a îmbrăcat manevrele de culise pentru manipularea alegerilor în promisiunea făcută americanilor că le va oferi stabilitate și oportunități de afaceri.

- Advertisement -

Mai jos, afirmațiile năucitoare ale lui Ciolacu.

„Dacă își păstrează stabilitatea politică și economică, România poate deveni în următorii 4-5 ani una din marile forțe economice ale continentului“

„Am setat un etalon de investiții publice de minim 7% din PIB, care trebuie să reprezinte o medie și pentru următorii patru-cinci ani. Asta înseamnă că, în perioada 2024-2028, putem investi în economie 700 de miliarde de lei din fonduri europene și de la bugetul de stat.

- Advertisement -

Ridicăm, de această dată real, zeci de spitale noi. Avem nevoie de aparatură medicală de ultimă generație și de training pentru personalul medical.

Avem șansa de a deveni un hub energetic regional, cu cel mai mare mix de producție din zonă: gaz din Marea Neagră, energia nucleară și eoliană, hidrogenul verde pot face din România chiar un nou El Dorado energetic al continentului. Sunt realități concrete pe care mă aștept să le transformăm împreună în proiecte de afaceri.

Am lăsat pentru final promisiunea… de fapt e o credință a mea… dacă își păstrează stabilitatea politică și economică, România poate deveni în următorii 4-5 ani una din marile forțe economice ale continentului. E o proiecție bazată pe traiectoria noastră economico-socială de la aderarea europeană încoace.

În patru ani, România poate să aibă un PIB de circa 500 de miliarde de euro, de la 300 de miliarde de euro în 2023. România poate avea un salariu mediu brut de 2.000 de euro pe lună și un salariu minim brut de 1.200 de euro pe lună.

În al treilea rând, trebuie să întoarcem în economie, prin scheme de sprijin, ajutor de stat, granturi și garanții, între 8 și 10% din PIB. Trebuie să atragem investiții străine cumulate de 40 de miliarde de euro.

Și, nu în ultimul rând, să devenim cea mai puternică economie din Europa Centrală și de Est, depășind Polonia la indicatorii de convergență economică.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. La furat și la mâncat c’at bolșevicii sunt neîntrecuti 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

  2. Covrigarule dacă faci mai multe spitale noi decât numărul bisericilor
    din România, eu te votez pentru Cotroceni și dacă ajungi președinte
    să faci în curtea fiecărui spital nou câte un biutiuq cu covrigi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -