Primul caz de coronavirus de la mamă la făt! Epidemia se extinde în China: aproape 500 de morţi şi 25.000 de infectaţi

0
404

Ministerul Sănătății din China a anunțat, marți, că numărul deceselor provocate de focarul noului coronavirus din țară a crescut la 490 și au fost deja confirmate 24.324 de persoane infectate.

Deși China este epicentrul focarului și cea mai afectată țară, coronavirusul s-a răspândit deja în alte țări din sud-estul Asiei și au fost depistate cazuri și în Europa și America. În afara Chinei, două persoane au murit în urma virusului. Primul caz a fost în Filipine, al doilea în Hong Kong.

Femeile însărcinate care primesc noul coronavirus pot transmite virusul la făt, au spus miercuri medicii de la Spitalul de Copii Wuhan, relatează Reuters.

Concluzia vine după apariţia unui astfel de caz, duminică trecută, cu o mamă infectată cu coronavirus, internată la maternitate. La 30 de ore de la naștere, echipa medicală a confirmat că bebelușul ei s-a născut infectat.

Epidemia pune în pericol Jocurile Olimpice

Preocuparea cu privire la răspândirea coronavirusului s-a răspândit în ultimele ore la marile evenimente ale planetei. Compania sud-coreeană LG a anunțat că nu va participa la Congresul Mobile World organizat în această lună la Barcelona.

Și pentru prima dată, Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo și-a făcut publică îngrijorarea cu privire la modul în care pneumonia din Wuhan poate afecta una dintre cele mai importante competiții din sportul internațional.

Șeful comitetului organizator al Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, Toshiro Muto, s-a arătat miercuri „foarte îngrijorat” de extinderea noului coronavirus originar din Wuhan și de posibilul impact al acestuia asupra evenimentului sportiv, care se va deschide pe 24 Iulie și se va încheia pe 9 august.

„Sunt foarte îngrijorat de răspândirea bolii infecțioase a coronavirusului, deoarece ar putea încetini  impulsul pentru organizarea Jocurilor”, a spus Toshiro Muto. Totuşi, a adăugat el, „pregătirile continuă conform planurilor“.

Izolare completă în „ţara lui Alibaba”

Milioane de rezidenți din China au primit, miercuri, ordinul de a rămâne acasă din cauza extinderii epidemiei de coronavirus.

„Nu ieși din casă!”. Comanda este difuzată de difuzoarele din Hangzhou, orașul din estul Chinei, unde operează gigantul comerțului electronic Alibaba.

În districtul în care își are sediul compania, autoritățile au ordonat în urmă cu câteva zile ca o singură persoană din familie să plece la fiecare două zile pentru a merge la cumpărături.

În acest oraș de 9 milioane de oameni, până în prezent au fost înregistrate 141 de cazuri. Țărmurile din Lacul de Vest, una dintre principalele atracții turistice ale orașului, rămân pustii, iar vehiculele abia circulă pe străduțele înspăimântător de goale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ședință-maraton la Guvern: 25 de ordonanțe de ugență. Recordul îl deține Ponta, cu 26 de OUG-uri ascunse în Mega-Ordonanța de Urgență din 2015

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here