Primăria Bârlad cumpără espressor de cafea cu 8.000 de lei, dar n-are bani să repare acoperișul liceului. Urgența? „Când avem ședințe, trebuie 30 de cafele odată!“

3
438
Dumitru Boroș, primarul Bârladului, își anunța anul trecut concetățenii că a început schimbarea

Primarul Dumitru Boroș a propus, iar Consiliul Local din Bârlad a votat cumpărarea unui espressor de cafea ultraprofesional de 8.000 de lei, relatează publicația locală „Vremea nouă“. Bârladul, oraș într-una dintre cele mai sărace zone ale României, n-are bani nici măcar să repare acoperișul liceului din localitate, deși școala a început iar anotimpul ploios se apropie vertiginos. În schimb, primarul dă garanții că achiziționarea espressorului se face conform legii.

Motivul urgenței privind achiziționarea espressorului de cafea a fost dezvăluit tot de primar într-o intervenție la Digi 24: cel vechi, deși încă funcțional, are deja 9 ani, și-a trăit traiul, și-a mâncat mălaiul, acum e vremea unuia nou.

Espressorul de 8.000 de lei are comandă vocală și poate fi programat de la distanță, printr-o aplicație pe Amazon

Espressorul de 8.000 de lei care-l va înlocui pe cel vechi este cu comandă vocală, ultraperformant, folosit de obicei în industria HoReCa. Aparatul va putea fi comandat de primar și de pe drum, în timp ce se îndreaptă spre clădire, pentru că poate fi conectat la o aplicație prin Amazon, astfel încât atunci când intră șeful pe ușă, cafeluța să fie deja gata.

Primarul PNL al Bârladului dă asigurări că e acoperit de acte și totul s-a făcut legal. A fost o notă de fundamentare pentru cumpărarea noului aparat de cafea, iar consilierii locali au ridicat toți mâna când s-a supus la vot.

Era o urgență, explică Boroș: „Toate acțiunile pe care le facem la nivel de primărie, de consiliu local, subordonatele, la ședințele de consiliu local, de obicei se servește cafea. Dacă faci 30 de cafele odată, îți trebuie totuși un aparat profesional, așa au apreciat“.

Bani pentru reparația acoperișului de la liceu n-au mai rămas. Primăria a tăiat fondurile

Văzând interesul presei pentru subiect, edilul a dat puțin înapoi, spunând că nu e obligatoriu ca toată suma să fie și cheltuită, chiar dacă a fost aprobată de Consiliul Local: „Pot fi și 6.000 de lei, și 5.000“. Apoi a trecut la contraatac, acuzând presa că politizează achizițiile primăriilor: „Dacă cumperi un aparat profesional de cafea e o chestiune națională?“.

Boroș afirmă, pe de altă parte, că Primăria Bârlad stă prost cu finanțele: „Din puținii bani pe care îi avem încercăm să rezolvăm și probleme la nivel de comunitate“.

Din cauza lipsei fondurilor, primăria tocmai a tăiat banii pentru pentru reparații la acoperișul liceului din oraș.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* Orban: „Klaus Iohannis poate rezolva criza politică într-un «tête-à-tête» de 15 minute. Nu știu de ce nu o face, e obligația sa constituțională”

* Gheorghe Flutur: „«Festivalul democraţiei» a omorât PNL. Am greșit. Mă rog la Dumnezeu să se termine odată Congresul”

* Conserve politico-mediatice s-au aliat pentru a răsturna „regimul Iohannis”: Năstase, Tăriceanu, Roman, Severin, Vosganian, Marga, Nistorescu, Cristoiu, Dinescu, Bușcu, Știreanu, Savaliuc

* Primar PSD: „Dacă ne obligați să ne vaccinăm, vă așteptăm cu furcile, coasele și securile! Voi fi în prima linie! Sunteți cei mai mari dușmani ai neamului românesc!”

* Minciunile anti-vaccinistei Șoșoacă au blocat contul de YouTube al Senatului

* Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Trioul universitar care a extras un profesor afgan din ghearele talibanilor: Radu Carp – Cristian Preda – Marian Preda. „Era în pericol de a fi linșat de talibani”

* Mălin Bot a câștigat prima bătălia în justiție împotriva avocatului Cuculis. Jurnalistul e liber să-i critice „Șobolaniada anti-Clotilde”

* Fotografii duioase cu Emma Răducanu și tatăl ei, după triumful de la US Open. Sportiva a regăsit liniștea de acasă

3 COMENTARII

 1. Dragă Redacție, cam jalnic articolul. V-ați lăsat manipulați de niște propagandiști și a ieșit un material submediocru. Apropo… în Bârlad sunt mai multe licee, iar formularea “liceul din localitate”, lipsa de profesionism a editorului.

  • Corect.

   „Liceul din localitate” este al patrulea ca vechime din vechiul regat (1846). Probabil si-au muscat limba la cuvantul Codreanu.

   Alt liceu din localitate este cel mai frumos liceu din Romania, infiintat ca Academie militara pentru pactul de la Warshowia pe vremea lui Dej.

   Daca presa ar fi de calitate ar fi trimis reporteri la fata locului. Am avea fotografii si filme despre cum se distruge un monument de inalta cultura si traditie.

   Fente si gelozii „provinciale” dublate de lene de „capitala”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here