Va vizita Joe Biden România? Klaus Iohannis: „Am avut două discuții”

7
314
Președintele american Joe Biden i-a promis președintelui român Klaus Iohannis că va face o vizită în țara noastră. FOTO: presidency,ro

Klaus Iohannis, președintele României, a primit acceptul de principiu al lui Joe Biden, noul președinte al SUA, pentru efectuarea unei vizite în țara noastră. Șeful statului român a afirmat luni, 14 iunie, la finalul summitului NATO de la Bruxelles, că Biden i-a dat asigurări că America va rămâne în continuare cel mai puternic aliat al României.

Summitul NATO a fost foarte încărcat și s-a soldat cu multe decizii majore. Iohannis a relatat că, încă de la începutul reuniunii, s-a dus împreună cu președintele polonez Andrzej Duda să-l salute pe Joe Biden și să abordeze pe tema parteneriatului strategic cu SUA în flancul estic al NATO, supus presiunilor tot mai mari din partea Rusiei.

În final, au fost două întrevederi, spune Iohannis: “Am avut două discuții scurte cu președintele Biden. Prima a fost chiar la început, unde, împreună cu președintele Duda (n.r. – Andrzej Duda, președintele Poloniei), am ținut să îl salutăm pe președintele Biden, să ne exprimăm mulțumirea față de prezența domniei sale în Summit-ul B9, una consistentă, cu un discurs foarte solid. Evident, am dorit să ne asigurăm că în continuare avem un parteneriat strategic foarte solid și ca avem întreaga atenție a parteneriatului strategic SUA pentru Flancul Estic. Președintele Biden ne-a asigurat ca se implică în mod deosebit și foarte mult pentru a sprijini România și Polonia, pentru a îmbunătăți această relație. Este, evident, în interesul nostru să avem o prezență aliată foarte solidă și la noi, în România. Ați văzut, cu siguranță, că împreună cu Statele Unite lucrăm foarte bine și orice întărire a acestei prezențe este binevenită pentru noi“.

Președintele român spune că a existat și un alt dialog soldat cu acordul de principiu ca șeful statului american să viziteze țara noastră: “În cea de-a doua scurtă discuție cu președintele Biden, spre finalul summit-ului, l-am invitat în România, i-am spus că îmi doresc să continuăm discuția foarte bună pe care am început-o în 2015, atunci când era vicepreședinte. A fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire. M-a asigurat încă o dată că este foarte dedicat acestui parteneriat“.

Această reuniune a NATO a fost aproape istorică. Biden a anunțat, la startul ei: “America is back!” (America s-a întors!). S-a discutat despre replierea și reformarea NATO pentru a face față noilor amenințări, inclusiv cea cibernetică din partea Chinei, care își extinde influența în Europa și Africa.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Exorcizarea PSD-iștilor în Parlament: „Ați alungat-o pe Kovesi din țară și ați dat de dracu’ iar! Ghinion, nu veți putea fura din PNRR!”

* Mesaj AUR: „Îmi place Putin și nu-mi place UE. Uniunea Europeană este noua Uniune Sovietică, nu Rusia creștină”

* FOTO+VIDEO. Brutele care au terorizat un activist civic și i-au vandalizat mașina, de față cu polițiștii. Trei bătăuși au ajuns după gratii

* Ludovic Orban: „Am fost părăsit de Rareş Bogdan, Raluca Turcan și Robert Sighiartău. Au încercat să arunce în aer formarea coaliţiei”

* Rareş Bogdan, atac tăios la Ludovic Orban: „Dacă mă apuc eu să vorbesc, îl va durea stomacul rău de tot!” / „S-ar putea ca nervii mei să plesnească, şi-aşa sunt întinşi la maxim!”

* Există un ziarist care în 2020 a donat PSD-ului 27.000 de euro și i-a împrumutat 90.000! Dar tot a ieșit pe plus: mai mult a luat decât a dat

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. „Nu sunt ostatic, părinții mei sunt ostaticii!” Cum l-a zombificat tiranul Lukașenko pe jurnalistul capturat prin deturnarea unui avion

* VIDEO. O bijuterie: cel mai „lung” gol din istoria Campionatului European. Programul de azi și mâine la Euro 2020

* Start în EURO 2020 – o lună de fotbal de clasă! Program, echipe, suporteri, bani, istorie, transmisii TV

7 COMENTARII

 1. „JURNALIZDELE-FRENETICE” (Sic!) de pe la televiziuni deja, de aseară, dădeau…, înecându-se cu aer și salivă (Sic!), caaa… SIGURĂ (Sic!) vizita lui Biden!!!

  În mod sigur trebuie o pregătire îndelungată și minuțioasă a vizitei în România a președintelui Joe Biden, căci aici … ABIA ÎL AȘTEAPTĂ FOSTUL ZIARIST Radu Moraru (!), așa cum a anunțat încă de la alegerile prezidențiale americane: vă dați seama ce-i acu’ pe capu’ ălora de la „Secret-Service”, care știu că trebuie să-l păzească/protejeze pe Biden deee… PUTERNICUL/PERICULOSUL „Naș” R.M.!!!

  • „Râmîul” îl-tatonează-de-aproape, din Canada, pe Joe, dar acu’… „îl-va-avea-pe-tavă”, în-munții-noștri, unde șiii… „rîu’-ramu'”, șiii… dacu’, șiii… ozeneu’, TOTUL ține cu fostul ziarist ajuns războinic(-DE-OPERETĂ), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

  • Ceea ce nu prea inteleg triptilicii este ca vizitele acestea se fac acolo si atunci cand lucrurile nu merg prea bine.
   La nivelul acesta nu exista vizite de curtoazie. Deocamdata in plan militar e OK, in plan economic lucrurile se misca binisor, hai sa bem o cafea.
   Invitatia a fost facuta din politete. Daca Biden nu vine asta nu inseamna ca pe canale diplomatice nu se lucreaza.

 2. Daaaa, vineeeeeee… daca-i ofera ceva si lui Hunter (preaiubitul fiu al aluia care se batea la alegeri cu Bush?!?!), ca astia din SUA nu pot fi presedinti daca nu le asigura si fiilor/fiicelor halci din diferite afaceri?!?! Asa a facut si Bidon, asa a facut si trumpie, iar noua ne zic ca pilele sunt „nu si nu” la ei, in tara lor democratica!?!? Bag-seama fiecare padure cu uscaturile ei…

 3. Cu doi ani în urmă, Klaus Iohannis ne vindea aceeași gogoașă
  La un precedent summit NATO, președintele Donald Trump i-a dat sibianului flit istoric. A anulat bilaterala, de parcă nu l-ar fi văzut pe Klaus Iohannis în viața Am rămas cu aceeași șapcă. Președintelui american i-a fost oferit cîte un coș cu flori în care se afla cîte o nouă invitație istorică de a veni în România.
  GHINION

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here