Prefectul PSD din Vrancea i-a mințit pe pensionarii furioși că USR s-ar fi opus majorării pensiilor cu bani din PNRR! În realitate, UE nu dă bani pentru așa ceva

1
1115
Prefectul PSD-ist Halici, din Vrancea, i-a mințit și manipulat în ultimul hal pe reprezentanții pensionarilor, spunând că sunt pensiile mici din cauza USR! FOTO: Monitorul de Vrancea

Confruntat cu furia pensionarilor nemulțumiți de creșterea prețurilor, prefectul PSD-ist Nicușor Halici, din județul Vrancea, i-a mințit pe oameni că USR e de vină, pentru că s-ar fi opus majorării pensiilor cu bani din PNRR, scrie Monitorul de Vrancea! În realitate, Comisia Europeană nu a inițiat PNRR pentru ca banii să meargă în pensii, salarii sau ajutoare sociale, ci pentru a ajuta țările UE să se redreseze economic după pandemie. În cazul României, banii sunt alocați cu precădere autostrăzilor, sistemului medical și cel de învățământ, ecologizării și împăduririlor etc.

Ședința de la Prefectura Vrancea a fost una furtunoasă, scrie sursa citată. Pensionarii i-au reproșat reprezentantului Guvernului facturile la energie și prețurile foarte mari din piață, dar și faptul că pensiile diferă nu în funcție de ce a lucrat omul respectiv, ci de când a ieșit la pensie.

Reprezentantul Guvernului a profitat de neștiința oamenilor ca să-i manipuleze grosolan

În mod firesc, pensionarii nu înțeleg legătura între războiul din Ucraina, scumpirea gazului, a carburanților și îngrășămintelor, pe de o parte, și prețurile la alimente. De această ignoranță a profitat Nicușor Halici, PSD-istul din fruntea prefecturii, care i-a prostit pe oameni în stilul clasic: de vină e USR, care se opune atunci când coaliția PSD-PNL vrea să-i ajute pe români!

Nicușor Halici

„Ce treabă are războiul din Ucraina cu prețurile la roșii sau la caș?”, s-au revoltat membrii delegației venite la Prefectură. „E jale mare când mergem la piață. Sunt produse de sezon la prețuri astronomice.”

PSD-istul Halici le-a povestit despre „eforturile făcute de coaliția aflată la guvernare pentru a veni în sprijinul pensionarilor”.

Apoi le-a indicat și vinovatul: USR. Acest partid și-ar fi trădat țara când s-a aflat la guvernare, a acuzat Halici, impunând un plafon maxim din PIB pentru pensii cât timp se cheltuiesc banii veniți de la UE prin PNRR. „E un act de trădare!” din partea USR, i-a prostit reprezentantul Guvernului pe membrii delegației.

Conform acordului pentru PNRR, România nu poate cheltui mai mult de 9,4% din PIB. Motivul: statul corupt și mafia politică nu colectează decât 27% din PIB la buget

Conform acordului cu UE, pe perioada execuției PNRR, România nu poate depăși cu pensiile plafonul de 9,4% din PIB, mult mai puțin decât media europeană de 12,5-13%. Motivul pentru care s-a introdus acest prag este acela că statul român, profund corupt, nu e capabil să strângă la buget, din taxe și impozite, mai mult de 27% din PIB, comparativ cu media europeană de 41%. Se poate observa ușor că, de fapt, e vorba de o corelare între procentajul din PIB alocat pensiilor și cât colectează statul la buget. Restul Europei poate plăti 13% din PIB pe pensii pentru că Guvernul strânge 41% din PIB din taxe (așadar, pensiile reprezintă cam 31% din totalul cheltuielilor statului). În România, plafonul de 9,4% alocat pensiilor reprezintă peste 33% (o treime) din totalul cheltuielilor statului, care strânge din taxe numai 27% din PIB.

Europa: 41% din PIB colectat la buget – 13% din PIB dați la pensii (31% din veniturile totale)

România: 27% din PIB colectat la buget – 9,4% din PIB dați la pensii (34,8% din veniturile totale)

Diferența de 14% din PIB reprezintă evaziune fiscală conectată, în proporție covârșitoare, la mafia politică. În loc să lucreze însă la îmbunătățirea colectării și la stoparea evaziunii fiscale, coaliția PSD-PNL acuză USR și Uniunea Europeană că nu dau bani din PNRR pentru pensii și plănuiește majorări de taxe și impozite în timp ce lasă inflația să crească exploziv.

Și dacă s-ar elimina plafonul de 9,4%, România n-ar putea majora pensiile decât dacă s-ar împrumuta și mai mult de pe plan extern. Deja Guvernul PSD-PNL are în plan să împrumute în 2022 aproape 30 de miliarde de euro!

Date oficiale publicate de Institutul Național de Statistică demonstrează că principalul beneficiar al inflației și al exploziei prețurilor la gaze, electricitate și carburanți e chiar Guvernul, care a înregistrat în primele 4 luni ale lui 2022 peste 4 miliarde de euro în plus la buget. Acești bani sunt luați, practic, de la populație (care plătește mai mult pe alimente și utilități) și ajung la buget.

După o lungă perioadă în care au mințit populația spunându-i că vor acorda ajutoare sociale din PNRR, guvernanții au reluat, de câteva zile, o altă temă populistă: pretind că vor renegocierea PNRR ca să poată mări pensiile cu cât vor ei din PIB.

Acest lucru este imposibil nu doar pentru că Bruxelles-ul a anunțat deja de mai multe ori că nu se poate renegocia acordul, ci și pentru că România, având o colectare a taxelor atât de proastă (27% din PIB), n-ar avea de unde să dea mai mult la pensii decât dacă s-ar împrumuta și mai mult! Guvernul PSD-PNL are deja planificat să împrumute în 2022 nu mai puțin de 30 de miliarde de euro, adică 30% din bugetul total! Acești bani sunt luați la dobânzi astronomice, de 8%, ceea ce înseamnă că România se împrumută cel mai scump din Uniunea Europeană, iar generațiile următoare vor trebui să plătească scump delirul bugetar.

Sistemul acesta, al împrumuturilor externe pentru a asigura salarii pentru bugetari și pensiile mărite, a dus Grecia la faliment în urmă cu 10 ani.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Firele acțiunii de compromitere a jurnalistei Emilia Șercan duc direct la vârful statului. „Operațiunea a fost pusă la cale la două ore după ce i-am reclamat ministrului Bode scurgerea unei probe din dosarul penal”

* Cum a fost posibilă a doua excludere din magistratură pentru Cristi Danileț în epoca Iohannis-PSD. „Asistăm la o anesteziere a Justiției pentru o epocă de concordie politică”

* Guvernul PSD-PNL, marele câștigător al inflației: a încasat, în doar 4 luni, cu 23 de miliarde de lei mai mult de pe urma exploziei prețurilor

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* INTERCEPTĂRI. Militarii ruși, gata să-l ucidă pe generalul Solodciuk, venit să-i oblige să atace. „Puștiul ăsta a scos cuiul grenadei și i-a spus generalului: «Hai, împușcă-mă, hai! O să explodăm împreună aici!»”

* Rușii îi torturează cumplit pe prizonierii capturați la Azovstal. Militarii sunt bătuți, electrocutați, strangulați, strânși cu cleștii și li se injectează medicamente experimentale

* Putin și ai lui, acuzați că și-au înecat intenționat marinarii de pe crucișătorul Moscova! „Au fost abandonați în bucătărie. Ofițerii au scăpat primii, ca șobolanii”

* Dintre cei doi „soldați răniți” pe care i-a vizitat Putin la spital, cel puțin unul era fals! În trecut, el jucase și rolul de „muncitor” într-o fabrică vizitată de dictator

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* Real Madrid nu e o echipă, e o legendă! Nici nu trebuie să se mai prezinte la stadion, te bate doar cu istoria

* Dinamo a retrogradat la 74 de ani de când era înființată de bolșevicul Teohari Georgescu, sub ocupație sovietică

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here