Polițiști de la Înmatriculări Auto Timiș, săltați de DGA, pentru luare de mită, chiar în timpul unui seminar anticorupție! Șpagă de 100.000 de lei

1
1288

Direcția Generală Anticorupție a ridicat și dus la audieri 10 polițiști de la Serviciul de Permise de Conducere și Înmatriculări din Timiș care sunt acuzați că au luat mită, scrie publicația locală Tion. Ironia face că acuzații au fost săltați duminică tocmai din timpul unui seminar pentru prevenirea corupției la care participau!

Șpăgile totale care le sunt imputate celor 10 sunt de aproape 100.000 de lei, banii fiind încasați în doar 4 luni. Serviciul Înmatriculări a rămas, practic, fără personal, așa că pe ușa acestuia a fost lipită o coală A4 cu mesajul: Azi, 14 iunie 2021, Compartimentul Înmatriculări este închis. Ne cerem scuze pentru situația creată, toate persoanele programate în data de 14.06.2021 sunt rugate să se prezinte în orice zi a săptămânii, începând cu 16.06.2021, păstrând ora programării”.

Practic, conducerea unității anticipează astfel că nici marți nu vor fi disponibili cei 10 – așteptându-se, probabil, să fie reținuți 24 de ore.

Ancheta este făcută de procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunaul Timiș și, după informațiile Tion.ro, polițiștii erau deja monitorizați de câteva luni. Ei luau mită pentru a urgenta unele dosare. Ar fi vorba de 384 de acte materiale de luare de mită!

DGA a comunicat: „În fapt, din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), aceștia au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 și 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare. În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită“.

În ultimele luni se desfășoară o amplă acțiune, în toată țara, pentru destructurarea mafiei organizate din Poliție, iar cea de la Serviciile Înmatriculări este în prim-plan. De astă-toamnă, acesta e al treilea oficiu de Permise Auto și Înmatriculări care “cade“ sub ancheta DGA, după cele de la Suceava și Iași. De fiecare dată a fost vorba de corupție.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* FOTO+VIDEO. Brutele care au terorizat un activist civic și i-au vandalizat mașina, de față cu polițiștii. Trei bătăuși au ajuns după gratii

* Primarul suspectat că ar fi violat o fată de 12 ani vrea la detectorul de minciuni. El cere și test ADN, pentru a arăta că alt violator e tatăl copilului

* Orban: „Am fost părăsit de Rareş Bogdan, Raluca Turcan și Robert Sighiartău. Au încercat să arunce în aer formarea coaliţiei”

* Rareş Bogdan, atac tăios la Ludovic Orban: „Dacă mă apuc eu să vorbesc, îl va durea stomacul rău de tot!” / „S-ar putea ca nervii mei să plesnească, şi-aşa sunt întinşi la maxim!”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* TVR nu-i va prelungi contractul lui „Sărmăluță”. Acesta amenință cu tribunalul: „Vă promit că o să ne distrăm!”

* Eroul Danemarcei: fundașul lui AC Milan care l-a salvat pe mijlocașul rivalei Inter Milano, făcându-i respirație gură la gură

* Start în EURO 2020 – o lună de fotbal de clasă! Program, echipe, suporteri, bani, istorie, transmisii TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here