marți, februarie 27, 2024
AcasăOpiniiPirații de ape tulburi

Pirații de ape tulburi

-

Și Iisus a stat la masă cu vameșii și fariseii, dar nu ca să le ia El banii, ci ca să-i determine pe aceștia să-i dea săracilor. Banii furați de la orfani și văduve, de la oameni necăjiți, sunt pătați cu sânge și lacrimi. Asta nu înțeleg acei clerici ai Bisericii care împart mese îmbelșugate cu marii corupți ai României.

După ce s-a întâlnit cu Iisus, vameșul Zaheu și-a dat jumătate din avere săracilor, nu lui Iisus sau Apostolilor Săi. Scopul lui Hristos era mântuirea lui Zaheu, nu spolierea sa de bani.

După întâlnirea cu Biserica, corupții neamului trebuie să-și dea averile săracilor, că de acolo au furat. Nu celor care au depus deja un jurământ al sărăciei de bunăvoie.

Oricât de căzut, în om rămâne un licăr de bine, care așteaptă să fie dezgropat. Iar cea mai mare speranță o are chiar cel depravat, deși nu recunoaște. Dacă intersectarea sa cu Biserica, prin oamenii ei, nu-i arată că viața poate fi trăită și făcând binele, iubind, totul e pierdut. Dacă tâlharul vede la oamenii lui Hristos aceleași apucături ca la tovarășii de tâlhărie, soarele poate îngheța pe cer, iar ploaia să cadă de jos în sus.

- Advertisement -

Orice contact al păcătosului cu oamenii Bisericii trezește în el conștiința și-l așază pe calea restaurării existențiale, pe drumul spre Împărăție. El însuși e zguduit de faptele sale, pe care acum le vede într-o lumină nouă, dumnezeiască. În caz contrar, aceia nu sunt oameni ai Bisericii, ci doar pirați ce au capturat și deturnat Corabia spre ape tulburi.

„Învăţa-voi pe cei fără de lege căile Tale şi cei necredincioşi la Tine se vor întoarce.” (psalmul 50.14)

DE ACELAȘI AUTOR:

* Trist și rușinos moment!

* Prizonierii propriilor crime

* O familie de ucraineni, în trenul de București

* Un caracter josnic

* Tatăl meu a murit

* Asta au ucis medicii din Botoșani când au lăsat-o pe Alexandra să moară!

* Nunta lui Cherecheș. Etalarea obscenă a avuției și puterii în fața gloatei flămânde

* Patriarhul Kiril, păstorul ce-și mănâncă turma

* Cine moare pentru Rusia lui Putin?

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. este posibil ca maicutele, calugarii si alti angajati sa munceasca gratis pentru sistemul bisericesc? Am vazut hoteluri, gatere, magazine si chiar restaurante patronate de biserica! Ca romanii de rand au desfiintat firmele, nu mai puteau suporta atatea taxe si impozite si controale de tot felul.
    Unde ajung acesti bani, ii calca macar un singur control? Aici se face evaziune la greu, profitand de naivitatea unora si complicitatea altora. Ce spune Ciolacu, aici nu se dau teste de competenta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -