Două spitale bucureștene au raportat „dezertări” ale unor pacienți bolnavi de Covid-19. De la „Victor Babeș” au plecat trei persoane infectate, de la „Marius Nasta” – un număr neprecizat.
Dr. Emilian Imbri, managerul spitalului ”Victor Babeș” din Capitală, spune că trei persoane infectate cu noul coronavirus au plecat din spital. Doctorul Imbri precizează că mai sunt persoane care vor să plece. El avertizează asupra riscului reîntoarcerii în societate a acestor persoane infectate.
”Sunt oameni inconștienți. Fac un apel la rațiune și bun-simț, fiindcă oamenii aceștia nu-și dau seama ce fac. Îi rog pe toți cei infectați să vină la spital, fiindcă riscurile de contagiune sunt mari”, este apelul făcut de Emilian Imbri la Realitatea Plus.
Și Beatrice Mahler, managerul Institutlui ”Marius Nasta” din București, spune că a avut pacienți infectați care au plecat din spital.
În acest moment, nu mai există locuri libere în cele două spitale – ”Victor Babeș” și ”Marius Nasta” -, la fel ca la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Și alte spitale din România au ajuns la capacitatea maximă.
Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către prefecturi, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale (CCR) privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.
Un alt efect al deciziei CCR este că au fost consemnați primii pacienți cu Covid-19 care s-au externat din spital la cerere.
În acest moment, în România sunt 59.000 de cetățeni în izolare la domiciliu, peste 700 în carantină și aproape 6.000 internați în spital. Autoritățile nu mai au nicio posibilitate de a-i opri, după publicarea motivării deciziei CCR.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Digi 24: „Motivarea Curţii Constituţionale spune că ordinul de ministru nu are greutatea unui proiect de lege care ar trebui să definească carantina, boala transmisibilă, izolarea, internarea. Atunci s-a creat un grup de lucru de la Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei, care vor pune în concordanţă tocmai cerinţele Curţii Constituţionale. Motivarea era de lipsă de claritate şi predictibilitate sau previzibilitate. Medicina este un domeniu în care poţi prevedea într-o anumită măsură – noi obişnuim să spunem că nu există boli, există bolnavi. Particularitatea fiecărui caz, identitatea, comorbiditatea sunt cele care te fac să ai o predictibilitate redusă. Te adaptezi la simptomatologie, la stadiul bolii, la potenţialul critic al acestei boli şi acţionezi în consecinţă. Ne-am asumat şi vom reveni cu punerea în acord a unui proiect cu cele cerute de Curtea Constituţională”.
Asta este starea de haos pe care vor sa o instituie nenorocitii care-si bat joc de aceasta tara . Numai oamenii bolnavi la cap vor sa imbolnaveasca toata populatia pentru interesele lor.
Cei care pleaca din spitale, ca asa a zis imputitul de ccr al Romaniei, nu le-ar muri multi inainte, ar trebui sa fie dati pe post, cu nume, prenume si poza, ca sa stie lumea de cine sa se fereasca.