Pentru prima oară în istorie, un prelat BOR este trimis în judecată pentru viol! Fostul episcop de Huși și un preot violau elevii minori de la seminarul teologic

0
4519
Prea Sfințitul Bârlădeanu, alias Onilă, episcopul de Huși, a fost schimbat din funcție de BOR de curând, abia după ce au devenit publice perversiunile cu elevii seminariști. În lumea bisericii, însă, faptele sale erau de notorietate încă din 2006!

Fostul episcop de Huși, Corneliu Onilă (pe numele de prelat Corneliu Bârlădeanu), și preotul Sebastian Jitaru a fost trimiși în judecată de Parchet pentru viol și agresiune sexuală, scrie Libertatea. Procurorii au descoperit 3 victime minore, din care una a fost violată de ambele fețe bisericești.

Este cel mai grav caz de acest fel din istoria Bisericii Ortodoxe Române, pentru că niciodată până acum n-a mai fost pus sub acuzare un prelat cu o funcție atât de înaltă.

Prea Sfințitul Onilă e acuzat că a violat un elev de la seminarul teologic, pe care l-a băgat în chilie pentru a-și face poftele cu el. Fostul călugăr arhimandrit Jitaru este acuzat că a violat 3 elevi – printre care și pe cel care fusese agresat și de Prea Sfințitul Onilă.

Procurorii s-au îndreptat și spre Episcopia Hușilor ca instituție, chemată să dea socoteală în instanță – încă un motiv pentru noul episcop, PS Ignatie, să acuze persecuții religioase, așa cum a făcut și astă-toamnă, la pelerinajul de Sfânta Parascheva.

Aceasta este una dintre cele mai urâte povești peste care Biserica Ortodoxă n-a mai reușit să pună capacul. Fețele bisericești din Huși știau unele de altele și exista chiar gelozie la mijloc. Așa că episcopul Bârlădeanu (Onilă) începuse să fie șantajat de alți trei preoți, între care și Jitaru. Episcopul a reclamat la DNA șantajul în 2017.

Practicile preasfințiților din Huși erau de notorietate printre elevii din seminar încă din 2006! Ulterior, au apărut și filmări video cu prelații care îi violau în chilii pe minorii cursanți.

Dialog între doi elevi cursanți la seminarul teologic și Huși: „L-a f… pe Denis. În seara când am venit cu cozonacii în cămin, el în seara aia s-a f… cu Denis”

În vara lui 2017 s-a înregistrat și un dialog între doi elevi seminariști. Unul dintre aceștia îi povestea cum PS Bârlădeanu (Onilă) îi violase fratele pe 9 mai, în același an.

Andrei: Dar asta cu Denis și cu PS-ul (n.r. – preasfințitul Bârlădeanu, alias Onilă) când s-a întâmplat!?

Vasile: Uăi, în ziua în care o înmormântat-o pe mă-sa, o băgat-o pe mă-sa în sicriu, seara el se f…. Mai vrei ceva?

Andrei: Să mori tu?!!!

Vasile: Păi de aia îți zic, că i-a supt p… și l-a f… pe Denis.

Andrei: Uăi, mamă!!!

Vasile: Când am venit noi cu cozonacii în seara aceea. Știi, am venit cu cozonacii la cămin, cu… Ei, el în seara aceea s-a f… cu Denis! Când am venit noi la 11, în cămin. Na!! Mai vrei ceva?
Andrei: Auzi, uăi, dar cine l-o filmat pe Corneliu când cu Denis?

Vasile: Denis! Cu ceasul! Uăi, o fost fățărnicie! O fost atragere. El vara asta mi-o oferit un loc de muncă la Episcopie. Mi-o oferit loc de muncă ca… Mie mi-o oferit… O zis că… Îmi plătește școala de șoferi de profesioniști și lui Denis îi plătește ca să facă școala de bucătari, ca să îl aibă aproape, acolo, ca să poată să se f… mai repede cu el… Mai mult. I-o oferit, o zis: „Hai să mergem să ne cumpărăm o casă în afară!“. Băi, îs multe de spus.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dementul care a zdrobit doi colindători pe trotuar, în ziua de Crăciun, era drogat cu cocaină

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here