Pensiile şi salariile la stat? Garantate doar ŞASE luni! Ce face partidul? Minte, minte, minte

0
991
Nu mai ascultă marioneta?!

PSD devine pe zi ce trece o oficină bolşevică, incapabilă să trăiască în adevăr. E un partid care trăieşte în minciună şi care vrea să întunece şi ţara cu minciunile sale ordinare. Ca răspuns la atacul dur al preşedintelui Iohannis din această seară, care a spus în esenţă că România a ajuns la marginea prăpastiei sub guvernarea PSD-ALDE, partidul lui Liviu Dragnea a emis pe Facebook următorul fake-news:

Președintele Iohannis nu înțelege nimic din economie. La începutul guvernării PSD, Iohannis spunea că programul de guvernare e nerealist și că economia va intra în colaps. În realitate, România a avut cea mai mare creștere economică din Europa. Când spunea că nu vor mai fi bani de salarii și pensii, în realitate veniturile românilor au crescut, în termeni reali, cu 18,6% pentru pensionari și cu 20,3% pentru salariați. Când spune că stăm rău cu absorbția fondurilor, în realitate România a recuperat întârzierea lăsată de Cioloș și a ajuns la media UE. Prin urmare, de câte ori Iohannis spune că economia va merge rău, trebuie să ne așteptăm că va merge bine. Dacă este atât de preocupat de economie, îi sugerăm să trateze mai serios lucrurile.

Toate creşterile de care vorbeşte PSD mai sus sunt valabile pentru idioţi. Oameni cu puţină minte ştiu că ele nu fac doi bani când te-ai îngropat în datorii ca să produci acele venituri mai mari pe hârtie. Sau când inflaţia a înghiţit deja ce-ai primit în plus pe hârtie. „Veniturile românilor au crescut”, cum scrie mai sus PSD, pe seama îngropării României în datorii.

Dacă e aşa de bine, de ce au băgat „ordonanţa lăcomiei”, care suprataxează mediul bancar, energia, telecomul, de fapt clienţii? Când veniturile cresc, economia creşte, nu taxezi, ci scazi taxele. De ce? Pentru că statul nu mai are bani decât pentru şase luni. Este rezerva din trezorie, dezvăluită ca prostul de Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe (căci nu te dai singur „în gât”, dacă eşti în foame de bani, când ai pe mână finanţele publice; nu faci decât să amplifici răul, potenţând speculatorii financiari).

Băncile, lovite cu ordonanţa prostiei, nu au mai împrumutat guvernul în această lună, care a vrut să strângă vreo 400 de milioane de euro prin emiterea de titluri de stat. Aşadar, ce vor face, după şase luni, cei care dau comunicate precum cel de mai sus? Cele 6 miliarde de euro de la trezorerie vor fi dispărut deja. De unde iau bani de pensii şi salarii? De la Banca Naţională, după ce pun mâna şi pe ea?

Bun, şi după ce-i termină şi pe ăia? A, ştim, tipăresc bani, dacă tot au pus mâna pe tiparniţa BNR! Dar asta ce înseamnă? Inflaţie galopantă, ca-n Venezuela, şi de 1.000%. Ce cumperi azi cu 1.000 de lei mâine costă 1.000.000! Asta pândeşte la orizontul imediat. Falimentul de ţară. Şi foamea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here