Le-a învrăjbit Dăncila! Marina Almășan aduce întăriri în războiul cu Cristina Țopescu. Soțul Marinei, Georgică Cornu, „regele asfaltului” din Banat, o jignește pe Cristina

3
5310
Cristina Țopescu și Marina Almășan

Totul a pornit de la un text ironic, bine scris și bine țintit, al Cristinei Țopescu. Jurnalista s-a oferit s-o învețe pe Viorica Dăncilă, gratis, să citească fără greșeli textele scrise de alții. Măcar atât!

Marina Almășan a simțit un afront personal: cum s-o critici / ironizezi / ridiculizezi pe doamna Dăncilă, care are atâtea calități și face atâta bine țării?!

A urmat un schimb de replici, în care astăzi s-a implicat și Georgică Cornu, soțul Marinei Almășan! Cornu este un puternic om de afaceri din Banat, supranumit multă vreme „regele asfaltului” din zonă. Afacerile sale au prosperat mai ales în timpul guvernării PDL. Actuala sa soție e fană Dăncilă (PSD), iar precedentul ei soț a fost Victor Socaciu (PSD). Şi totuși, în familia Cornu-Almășan, PSD + PDL = love!

Georgică Cornu a intervenit cu două comentarii mitocănești la o postare a Adrianei Ichim pe această temă (Adrian Ichim se plasase, logic, de partea Cristinei Țopescu, făcând-o zob pe „dăncilista” Marina Almășan).

  • Georgică Cornu către Adriana Ichim: „Adriano, ești jenant de prostă!”
  • Georgică Cornu despre Cristina Țopescu: „Cristina asta a dvs. nu a fost membră a PSD? Este o fripturistă!”

Cristina Țopescu a intervenit și ea, cu un mesaj-replică: „Hei, Marina, ți-ai adus și soțul, pe domnul Cornu, într-o poveste care e cazul să se termine? Un soț, un domn care se exprimă ca mai sus? Oprește-te, că deja începe să semene a scandal cu mâinile în șold, iar noi nu ne pretăm la așa ceva! Sper!!! Să ne oprim aici, fără vreo supărare!”

Dar nu s-au oprit, ci au mai postat câte un text pe propriul profil de Facebook. Cristina Țopescu a scris elegant și împăciuitor, Marina Almășan a băgat o rangă de telenovelistă mexicană: „Am alături un om puternic, care este gata să sară oricând să mă apere, atunci când sunt lovită pe nedrept. Sincer, Cristina, îți doresc din toată inima să ai alături un asemenea om”.

Asta, sincer, e frază de țață veninoasă!

Georgică Cornu și Marina Almășan

Textul Cristinei Țopescu (pe Facebook)

„Dragă Marina, ma gândeam azi… cum de facem noi două asta? Eu sunt un om pacifist. Reacționez doar la provocări și, chiar și atunci, încerc să nu fiu agresivă. Am văzut că soțul tău, domnul Georgică Cornu, a intervenit în polemica dintre noi, jignind doamne, vorbind urât. Că vorbește urât și despre mine, nu mai contează, noi, persoanele publice, avem antrenament și la asta. Ştiu, tu ai fost jignită, la rândul tău, îmi pare sincer rău că s-a ajuns aici. Dar vezi tu, dacă tu nu ai fi insinuat niște lucruri despre mine, oamenii nu s-ar fi revoltat. Tu, Marina, ai ales să faci publică această polemică. Din păcate. Eu ți-am răspuns, dar fără vreo vorbă urâtă. Noi am polemizat, se întâmplă 🙂 Soțul tău, însă, insultă. Învață-l tu că se poate combate și fără insulte. Combatem, nu ne certăm. Noi două putem face asta, drept care n-ar fi oare mai înțelept ca dânsul să rămână în afara disputei de idei dintre noi? Suntem amandouă jurnaliste, avem exercițiul unei polemici decente, ne descurcăm fără «ajutorul» dânsului, în calitatea sa de soț. Şi încă ceva ce știu că simțim amândouă: tatăl meu s-ar fi întristat să ne vadă așa. Pe amândouă.
Cu drag, Marina, pace și cu bine!”

Textul Marinei Almășan – fragment (pe Facebook)

  • „(…) De fapt, lucrul care m-a deranjat cel mai mult la postarea ta initială, și care mi-a și pus condeiul în miscare, a fost MODUL răutăcios în care ai simțit nevoia să te implici politic. Pentru că, da, o astfel de postare este, într-un final, o reacție cu culoare politică. Da, este perfect adevărat că un absolvent de filologie – cum ești tu – va găsi întodeauna ceva de corectat la fiecare dintre noi. Probabil că și eu, dacă aș fi absolvit Filologia, m-aș fi descurcat mai bine cu virgulele – cum mi-a reproșat cineva, într-una din cele mai nevinovate reacții. Și m-ar fi enervat toți cei care nu vorbesc corect limba română. Dar nu suntem toți filologi și, așa cum nici tu nu te pricepi să «citești» o lamă la microscop, să analizezi un buget de venituri și cheltuieli sau să descifrezi planul unei case, nici noi, ăștia, «ne-filologii» nu putem fi perfecți, atunci când scriem sau vorbim. Asta nu înseamnă că nu putem fi pricepuți, în meseriile noaste, nu înseamnă că o cratimă pusă aiurea sau un dezacord, făcut din neatenție, nu neapărat din neștiință, ar trebui să ne reducă la zero, din toate celelalte puncte de vedere”.
  • „Ai dreptat cu implicarea lui Georgică Cornu în tot acest conflict. Siderat și revoltat de ceea ce a citit, despre un om pe care îl iubește și îl cunoaște atât de bine, s-a simțit dator să intervină. Ca orice barbat, a făcut-o fără prea multă eleganță, deși, sincer, nu știu cum poți răspunde elegant unor lături greu de acceptat. Dar mie, lucrul acesta mi-a confirmat odată în plus că am alături un om puternic, care este gata să sară oricând să mă apere, atunci când sunt lovită pe nedrept. El cunoaște, mai bine ca oricine, ce înseamnă să fii lovit pe nedrept. Sincer, Cristina, și te rog să nu citești nicio malițiozitate în ceea ce spun, dar îți doresc din toată inima să ai alături un asemenea om. Dar nu dintre aceia care te iubesc numai pentru că i-ai declarat război prim-ministrului…”
  • „M-aș bucura mult să ne întâlnim la o cafea, să vorbim despre copilăria noastră comună, despre minunatul tău părinte, chiar și despre Viorica Dăncilă. Poate, după acest dialog, nu vei mai fi atât de înverșunată. Fără , neapărat, a-ți schimba convingerile politice, pe care ți le respect, chiar dacă nu ți le împartășesc”.
  • „Și, poate, tot «pro-bono», mă vei învăța și pe mine unde se așeaza cel mai corect virgulele, într-o frază, că m-a pus pe gânduri un comment ironic, ce părea a nu veni de la un ins chiar tâmpit!”

3 COMENTARII

  1. Asta e un fel de „barbatul meu e un porc, care jigneste pentru ca nu stie sa lege doua cuvinte, dar imi face toate poftele, ar trebui sa-ti fie ciuda ca nu ai si tu unul”. Plus… Almasan chiar considera ca trebuie sa fii absolvent de filologie ca sa stii unde sa pui virgule intr-o fraza? Adica un lucru elementar de clasa a 2-a?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here