vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLumeaPandemia într-o țară vecină: "Au eșuat complet. Fără paturi, fără oxigen, fără...

Pandemia într-o țară vecină: „Au eșuat complet. Fără paturi, fără oxigen, fără medici, fără anesteziști, nimic!”

-

Covid-19 lovește puternic Ucraina. Doar sâmbătă au fost raportate 20.341 de noi cazuri de infecție. Printre cele mai afectate regiuni se numără Odessa, situată pe locul 2 ca factor de răspândire a maladiei, după capitala Kiev, cu 1.521 de infectări în ultimele 24 de ore.

Duminică, numărul de cazuri a scăzut simțitor, dar și pentru că au fost testate mai puține persoane: 13.738 în toată Ucraina, 1075 în regiunea Odessa.

Spitalele sunt într-o situație critică: lipsite de paturi, dar și de oxigen. Potrivit site-ului Obozrevatel.com, administrația orașului Odessa declară că au mai rămas 36 de locuri gratuite pentru pacienții internați cu Covid-19 și că două din trei persoane plasate în saloane sunt în stare gravă.

„După cum vedeți, acesta este un virus atât de periculos. Și ministrul Stepanov a spus că este vorba despre o tulpină foarte infecțioasă. O astfel de situație cu mortalitate și morbiditate se găsește nu numai în regiunea noastră, ci în toată Ucraina. Spitalele acceptă pacienții cât de mult pot: persoane cu vârsta cuprinsă între 65-70-80 de ani, cu diverse patologii. Nu mor din cauza virusului, ci din cauza consecințelor produse de acesta”, a declarat, pentru Obozrevatel.com, șefa serviciului de presă al administrației Odessa, Natalia Maltseva.

- Advertisement -

„Astăzi nu am putut găsi un loc în spital pentru un pacient cu o saturație de 75%”

Voluntarii de la Fundația caritabilă Monsters Corporation, reprezentată de Katerina Nojevnikova, dau vina pe autoritățile locale, spunând că au pierdut lupta cu noul coronavirus.

„Astăzi nu am putut găsi un loc în spital pentru un pacient cu o saturație de 75%. Nu există paturi. Să spunem însă că 36 de paturi gratuite sunt doar paturi, fără oxigen! Au eșuat complet în pregătirea și organizarea luptei împotriva coronavirusului. Fără paturi, fără oxigen, fără medici, fără anesteziști, nimic!”, a dezvăluit, indignată, Katerina Nojevnikova.

Obozrevatel.com: „Fundația oferă concentratoare de oxigen pentru persoanele care au nevoie de ele. Anterior, voluntarii au adus concentratoare pentru acei pacienți care s-au externat din spital, dar care mai erau încă dependenți de oxigen. Acum, voluntarii sunt nevoiți să care aparatele la spital. Dar ele nu vor fi acceptate pentru tratament, pentru că nu mai există de multă vreme paturi cu oxigen în Odessa”.

- Advertisement -

Morți după o pană de curent în plină noapte

Site-ul Obozrevatel.com mai dezvăluie că, recent, la Spitalul nr. 8 din Odessa s-a produs o avarie serioasă, în urma căreia instituția a rămas fără electricitate pe parcursul unei nopți. Din această cauză, unii pacienți au murit la Terapie Intensivă.

„Bunicul meu a fost înmormântat pe 2 aprilie. Nu a fost lumină în acea noapte. La 7 dimineața am fost informați că bunicul a murit. Cred că el a decedat din cauza lipsei de lumină și de oxigen”, a mărturisit Anastasia Moskalenko pe o rețea socială.

Conducerea spitalului a confirmat că s-a confruntat cu o pană de curent în acea noapte. În același timp, a precizat că pacienții au murit în acel interval de timp din alte motive.

Olga Arsenievna (83 de ani) și aparatul de oxigen adus de voluntari, la ea acasă

„La noi, oamenii nu poartă măști, călătoresc înghesuiți în vehicule, merg la piețe, la magazine. Nu vor să rămână acasă, merg la birouri pentru că s-au plictisit”

Serghei Dementiev, adjunctul medicului-șef al regiunii Odessa, consideră că principalul motiv al incidenței ridicate de Covid-19 îl reprezintă nerespectarea standardelor de protecție sanitară.

„Dacă cineva se îmbolnăvește la școală, în clasă, atunci vine Serviciul Sanitar și Epidemiologic, copiii sunt izolați; ca urmare, nimeni altcineva nu se îmbolnăvește. La noi, oamenii nu poartă măști, călătoresc înghesuiți în vehicule, merg la piețe, la magazine. Nu vor să rămână acasă, merg la birouri pentru că s-au plictisit. Nu există conștientizare a ceea ce se întâmplă. Deși vorbim constant despre asta, există totul pe internet, îi educăm. Dar oamenii încă își fac propriile lor treburi”, a spus Dementiev.

Obozrevatel.com: „În ciuda interdicțiilor, unele restaurante, cluburi și săli de sport funcționează ilegal. Localnicii caută informații de această natură pe rețelele de socializare”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mitingiștii CapVid s-au făcut din nou de râs. Câteva sute de participanți la „protestul de 100.000 de români”

* Catanga a murit pentru că n-a vrut să stea în spital, s-a tratat singură acasă cu Ivermectină! „Soțul ei spunea mereu că el nu crede în Covid”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -