marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsOreste, scrisoare deschisă către el însuşi. "Ne-am îndrăgostit de călăii noştri"

Oreste, scrisoare deschisă către el însuşi. „Ne-am îndrăgostit de călăii noştri”

-

„Lumea românească este polarizată, schizoidă, agresivă și derutată, fără lideri, fără perspectivă și, ceea ce este cu adevărat tragic, fără repere spirituale, morale și etice! Deși ne declarăm majoritari creștini, ne comportăm mai degrabă ca niște cretini!

Politicienii noștri au încetat să mai vorbească și să mai prezinte argumente pertinente, preferând să latre, să muște și să se ia la bătaie, fie prin studiouri de televiziune, fie în sălile de judecată, unde se prezintă ca inculpați în dosare de mare corupție.

Mulți dintre jurnaliști și-au vândut conștiința unor moguli penali, în loc de retorică folosesc interjecții și înjurături, iar singura lor preocupare nu mai este informarea, ci propaganda, manipularea și defăimarea valorilor acestui neam.

- Advertisement -

Politrucii ne vând cu zâmbetul pe buze, tot felul de programe de guvernare abracadabrante, ca, mai apoi, să ne sufoce cu manipulări, dezinformări și propagandă ieftină, doar-doar vom uita promisiunile electorale.

Nici Biserica nu stă mai bine – corupție, homosexualitate și jocuri imobiliare. Duhovnicii sunt trimiși departe de marile așezări, să se ajungă greu la ei, în schimb “pomohacii” au devenit noile vedete media… Dacă nu ai bani, riști să mori fără o lumânare sau slujbă de pomenire…

Toate acestea sunt simptomele unei boli sistemice, eu o numesc Ciuma Roșie… și tare mi-e teama că ne-am obișnuit atât de mult cu răul, încât am căpătat cu toții Sindromul Stockholm… ne-am îndrăgostit de călăii noștri! Altfel nu-mi explic cum de-i votăm de fiecare dată pe cei care au ruinat România și ne-au compromis prezentul, ucigându-ne viitorul!”

- Advertisement -

Oreste Teodorescu

(Articolul complet, AICI)

- Advertisement -

7 COMENTARII

  1. Manipularea e PRIMA pe lista cauzelor mizeriei caldute in care am ajuns. Dar daca nu ar fi fost distrusa economia si nu ar fi plecat afara atat de multi oameni, altfel ar fi fost. Distrugerea economiei in loc de retehnologizare(desigur, unde era potrivit sa se faca retehnologizare), in loc de atragere de investitii, lipsa interesului pentru stimularea agriculturii, au facut ca oamenii sa ia calea strainatatii pentru venituri mai bune si pentru o folosire mai eficienta a lor ca oameni, pentru ca scapatarea intreprinderilor i-a facut pe multi sa simta ca se deprofesionalizau! Criminalii sunt cei din mafia pcr-isto-securista care s-au preocupat excesiv de a-si umple conturile lor SI NU DE A FACE VREUN BINE OAMENILOR.Ei pe oameni nu se gandesc decat cum sa-i IMBROBODEASCA, chiar cu riscul dezintegrarii Romaniei.Pentru ca printre membrii acestei mafii au fost si sunt AGENTI PRO-RUSIA SI ANTI-VEST, fie constienti de asta si dusmani ai Romaniei, fie inculti si nestiutori de limbi vestice.

  2. Adaug la cele spuse mai sus lipsa de atentie SERIOASA a autoritatilor centrale si locale pentru educarea noii generatii in mod EFICIENT SI PRAGMATIC, adica sa asigure formarea de oameni cu meserii bine consolidate, in domenii diverse…S-a acceptat o vraiste generala ca si cum tara asta e doar un loc de trecere, nu o tara care mai vrea ceva serios si pentru ea insasi! Vraiste si in mass media, manele, seriale IMBECILIZANTE, STIRI IMBECILIZANTE SI MINCIUNI GROSOLANE, fara penalizare. Tara lui Sufla, cum spuneau batranii….

    • Multe salutari de la un bucovinean stabilit, din 2011, in Franta! Asa este. Si analiza poate merge si mai departe… Conform INS (Institutul National de Statistica), in anul 2000, populatia tarii scazuse cu aproximativ un milion de persoane, da 1 MILION, nici mai mult nici mai putin. Si nu datorita migratiei, ci datorita cresterii mortalitatii in dauna natalitatii. Daca asta nu este GENOCID, atunci ce-i?! Si nimeni nu raspuns pentru asta!In 1989, Romania avea datorie externa 0, o industrie, asa cum era ea, dar barem producea ceva, o agricultura care pare, acum, ceva de scence-fiction, daca ne uitam si vedem ca pana si usturoiul este adus de la turci… Acum, ce avem: industria distrusa, vanduta pe te-miri-ce, agricultura ca-n Africa si, peste toate, o datorie externa de peste 100 de miliarde de euro, datorie pe care o vor plati, in chinuri, cateva generatii de-acum inaite! Nu sunt un nostalgic, ba dimpotriva, insa trebuie sa judecam lucrurile la rece. Scursurile ajunse la putere, in ultimii 29 de ani, nu sunt altceva decat rezultatul nivelului de educatie al acestui popor; este suficient de a vedea cotele alocate din PIB pentru invatamant, cultura etc., la care se adauga si complicitatea mass-mediei, scrise si audiovizuale, care au pus vartos umarul la indobitocirea acestui neam.

  3. Se pricep bine la șarlatani! Vorbesc numai despre creșterea pensiilor si a salariilor. Pentru o populație ieșită din beznă comunistă este suficient. În rest au ei grija sa întărească prin diverse metode votul oamenilor liberi. Asa ca trebuie sa mai curgă apă pe Dunăre pana ce criptocomuniste vor dispărea din viața românilor.

  4. Se pricep bine la șarlatani! Vorbesc numai despre creșterea pensiilor si a salariilor. Pentru o populație ieșită din beznă comunistă este suficient. În rest au ei grija sa îngradeasca prin diverse metode votul oamenilor liberi. Asa ca trebuie sa mai curgă apă pe Dunăre pana ce criptocomuniste vor dispărea din viața românilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -