Viorica Dăncilă a făcut trei greşeli într-o frază: un dezacord, o cacofonie şi o barbarie!

2
6597

Premierul Viorica Dăncilă şi-a continuat recitalul de agramată irefutabilă! Într-un interviu înregistrat, difuzat de România TV, sluga lui Dragnea a produs o frază care sodomizează limba română.

„E greu ca și premier să-i pun etichetă și nu vreau, pentru că aș face exact ca dumnealui, aș face ceea ce eu critic în aceste momente; cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face românii” – Viorica Vasilica Dăncilă, 23 decembrie 2018.

Analiza pe text.

  1. Expresia „ca și premier” e o barbarie gramaticală. Varianta corectă: „ca premier”.
  2. Când spui „că caracterizarea”, eu te trimit să-ți mănânci cacofonia.
  3. Cum? „Ne-o face românii”? Eu aș spune, totuși, „ne-o fac”,  pentru că „e mai mulți”. Dezacord, cucoană!

Interesant e că Viorica Vasilica a comis aceste accidente gramaticale la scurt timp după ce acceptase că, de când e prim-ministru, a făcut multe greșeli de exprimare, „pe care le regret, dar sunt emotivă”.

2 COMENTARII

  1. Nu e emotiva, e proasta tuluc, plus ca e si obraznica pe deasupra!!! Daca analfabeta din Videle avea macar putin bun simt pleca demult din functia pe care s-a cocotat!!! Om mai prost si mai ridicol precum veorica rar mai vezi!! Macar de s-ar implini dorinta mea de Craciun, sa scapam de criminalii astia care distrug tara acum, ca altfel chiar ca vin vremuri grele…

  2. Nu este interesant de loc,este o continuare fireasca a ceea ce stie dansa.
    DACA ACUM ESTE EMOTIVA ,ATUNCI CAND ERA CADRU DIDACTIC CUM ERA?Cum este posibil sa motivezi necunoastearea limbii romane cu emotivitatea?
    Oare cum era ora predata de aceasta profesoara?Cu ce cunostinte ramaneau elevii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here