Orban, prima lovitură de imagine externă: întâlnirea cu şefa Comisiei Europene. Ursula von der Leyen laudă România pentru sectorul IT

1
4309

Prim-ministrul României a bifat azi cea mai importantă lovitură de imagine în plan internaţional, de când a preluat şefia Guvernului României, în urmă cu două luni şi jumătate. Ludovic Orban s-a întâlnit, la Bruxelles, cu Ursula von der Leyen, noua şefă a Comisiei Europene. Cei doi au făcut declaraţii de presă împreună.

„Mă bucur în mod deosebit că vom avea posibilitatea de a avea o reuniune bilaterală astăzi. Avem foarte multe subiecte de discutat. Desigur, vom vorbi despre planurile dumneavoastră în ceea ce priveşte economia, planurile de reformare a sistemului de justiţie, un lucru foarte important, cu multe provocări, dar, desigur, ştiţi că Comisia Europeană este alături de dumneavoastră şi am început deja să discutăm despre subiecte de interes comun, fie că este vorba de Pactul Verde European (The European Green Deal) sau despre dezvoltarea economiei, după cum am menţionat deja. De asemenea, vom discuta despre cum poate Uniunea Europeană să fie pregătită pentru era digitală şi în acest domeniu, contez pe România, pentru că aveţi o reputaţie excelentă în acest domeniu”, a declarat, joi, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Este o ocazie excelentă pentru a-i prezenta preşedintelui Comisiei Europene evoluţiile pozitive din România, faptul că România este un partener serios, un partener responsabil, angajat în atingerea obiectivelor Uniunii Europene şi în aplicarea reglementărilor adoptate de instituţiile europene. Sigur că vom avea ocazia de a discuta probleme extrem de importante privind viitorul Uniunii Europene, problemele care ne frământă legate de noul buget al Uniunii Europene, în care ne dorim foarte mult să se menţină aceeaşi atenţie pentru politica de coeziune, pentru politica agricolă comună”, a afirmat, la rândul său, Ludovic Orban, în declaraţia de presă comună.

El a reiterat că doreşte ca în cadrul Green Deal „să existe o atenţie specială acordată fiecărei ţări şi să existe într-adevăr o susţinere pentru fiecare ţară pentru atingerea obeictivelor care sunt stabilite în acest Pact Verde extrem de ambiţios pe care şi-l propune Comisia Europeană”.

„Cu siguranţă că ne vom prezenta în continuare obiectivele pe care le avem legate de aderarea României la Schengen, legate de obiectivul pe care îl avem de a pune în practică recomandările din Mecanismul de Cooperare şi Verificare astfel încât îtnr-un timp cât mai scurt să reuşim să obţinem practic încheierea acestui mecanism. Lucrurile se ştiu foarte limpede, în România practic au avut loc evenimente foarte importante care au schimbat în mod profund şi în bine realitatea din România, se ştie foarte clar că atât preşedintele României, cât şi Guvernul de la Bucureşti sunt profund angajate în atingerea obiectivelor pe care le-am amintit”, a mai spus Orban.

La rândul ei, şefa Comisiei Europene a făcut o declaraţie de curtoazie la adresa României, lăundându-ne ţara pentru succesul sectorului IT.

„Sunt extrem de fericită că astăzi avem şansa unei întâlniri bilaterale. Sunt multe subiecte pe agendă. Bineînţeles, vom discuta planurile dvs. pentru economie, planurile dvs. pentru reforma sistemului de justiţie, un lucru important. Există multă provocări, dar ştiţi că aveţi mereu Comisia de partea dvs.„, a precizat şefa CE.

„Şi, bineînţeles, am început deja să discutăm despre subiecte de interes comun – indiferent dacă e vorba de Pactul Ecologic European sau, aşa cum am spus, dezvoltarea economiei, dar şi cum să pregătim Europa pentru epoca digitală. Pe acest subiect, contez foarte mult pe România, deoarece aveţi o reputaţie excelentă în acest domeniu„, a adăugat ea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* O fată de 17 ani spune că a fost răpită de Dincă! Ea susţine că în casa monstrului era sechestrată şi o copilă de 12 ani!

* Ce au pus la cale Cioloş şi Orban la Bruxelles. PNL se mobilizează pentru abrogarea pensiilor speciale

* Chițoiu a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă. A condus mașina în mod criminal și a omorât doi pensionari

Iranian în România: „La şcoală, ne puneau să ridicăm pumnii în sus și să strigăm: «Moarte Americii!», «Moarte Israelului!». Asta ne învăţau”

1 COMENTARIU

  1. Parca ii stateau in gat premierului scutirea IT-stilor de impozite. Oricum cei din IT au salarii jenant de mici aici, in Romania si nici un politician nu a fost vreodata interesat de aceasta breasla . RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vom pleca asa cum au plecat si medicii in tari unde nu suntem umiliti !!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here