Orban, ironic cu Iohannis și Cîțu: „Pe 25 septembrie alegem preşedintele PNL, nu distribuitorul de resurse pentru «România Educat㻓

2
4263
Florin Citu, Ludovic Orban si Klaus Iohannis

Ludovic Orban, președintele PNL, a fost ironic în câteva rânduri cu Klaus Iohannis și Florin Cîțu în alocuțiunea ținută miercuri seara în fața membrilor PNL Sectorul 1. Orban a anunțat că pe 25 septembrie se va alege șeful PNL și nu distribuitorul de resurse pentru „România Educată“, scrie News.ro.

Actualul șef al partidului a făcut aluzie la promisiunile pe care premierul le face primarilor pentru a-l vota la Congresul din 25 septembrie, dar și la programul „România Educată“ pe care-l promovează președintele Klaus Iohannis.

Orban a făcut însă și alte acuzații foarte grave. El afirmă că în numeroase filiale se fac mari abuzuri, susținătorii săi sunt persecutați, excluși de pe listele de membri care vor merge la vot. În alte filiale, votarea moțiunii pentru congres este manipulată de președinții de filiale care au trecut în tabăra Cîțu, mai spune Orban.

Acesta, făcând referire la sondaje interne din partid, le-a spus liberalilor de la Sectorul 1 că „am scăzut și nu puțin!“ în preferințele electoratului. Deși n-a dat cifre, el a spus că, în acest moment, partidul a revenit la situația din 2017, când „multora dintre noi aproape ne era ruşine că suntem membri ai PNL“.

În ianuarie 2017, înaintea scandalului cu OUG 13, un sondaj IMAS dădea PNL la 20,7%, iar PSD – la 49%.

Afirmațiile lui Ludovic Orban în fața liberalilor de la Sectorul 1

„Avem de ales între o opţiune bună şi una proastă. Asta este. (…)

Sectorul 1 e o oază de democraţie, Vâlcea e o oază de democraţie, nu e peste tot aşa. Preşedinţilor care vor să candideze la o funcţie în Biroul Executiv în filialele în care preşedinţii au trecut de partea lui Florin Cîţu li s-a pus condiţia, ca să fie sprijiniţi, să nu treacă moţiunea Ludovic Orban.

Au fost nişte simulacre de CDJ-uri la care s-a plecat cu urna din sală, la care nu au avut dreptul să fie reprezentaţi în comisia de numărare reprezentanţi care mă simpatizează şi mă susţin, la care urna era în acelaşi loc de unde se lua buletinul de vot în faţa prezidiului, preşedintelui de filială. S-a votat secret… Asta este realitatea.

Din delegaţii sunt scoşi primari pe capete, primari cu rezultate excepţionale. Primarul de Satu Mare, Ovidiu Duma, cu rezultate de şase mandate, pentru că a semnat moţiunea Orban, a fost ras din delegaţie. Nu mai zic de alţi primari din Suceava raşi din delegaţii. (…)

Dacă nu alegem bine în 25 septembrie lucrurile pot să o ia într-o direcţie pe care nu ne-o dorim niciunul dintre noi. (…)

Alegem preşedintele PNL, nu distribuitorul de resurse pentru «România Educată».

Preşedintele PNL trebuie să muncească 24 de ore din 24 dacă este necesar. Nu are voie să aibă odihnă. El este, nu full option, este full time job.

Suntem în aceeaşi situaţie ca în 2017, când multora dintre noi aproape ne era ruşine că suntem membri ai PNL, când partidul era demoralizat, era împărţit în nu ştiu câte fracţiuni, era după înfrângeri ruşinoase şi aproape nimeni nu mai credea în şansa noastră la victorie.

Din păcate, şi astăzi avem aceleaşi scoruri, nu din cauza competiţiei politice. Oamenii ne judecă după cum guvernăm, după cât de responsabili suntem şi cât de eficienţi suntem în rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea românească, după cât de corecţi, oneşti, cinstiţi suntem faţă de ei. Am scăzut şi nu am scăzut puţin!

Aveţi de ales între un om care a provocat criza în care ne găsim şi un om care poate fi soluţia pentru criza create.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* „Rușine, Cîțu!” Tatăl unei victime de la Colectiv îl critică dur pe premier pentru asocierea cu Piedone la deschiderea anului școlar

* Orban: „Klaus Iohannis poate rezolva criza politică într-un «tête-à-tête» de 15 minute. Nu știu de ce nu o face, e obligația sa constituțională”

* S-a întâmplat ceva dramatic: Rareș Bogdan nu mai pedepsește USR-PLUS! Nu-i mai ia Transporturile și nici Fondurile Europene

* VIDEO. Mircea Hava dezvăluie cum ar fi încercat să-l cumpere Florin Cîțu: „Cât vrei s-o închidem acum?”

* Gheorghe Flutur: „«Festivalul democraţiei» a omorât PNL. Am greșit. Mă rog la Dumnezeu să se termine odată Congresul”

* Scos de alegători din Parlament, Victor Ponta își dă salariu 5.000 de euro pe lună de la partidul său, unde s-a angajat consilier juridic, pe bani publici

* Minciunile anti-vaccinistei Șoșoacă au blocat contul de YouTube al Senatului!

* Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* VIDEO. Imagini de la cununia civilă a Simonei Halep. A spus „Da” în fața primarului Constanței, Vergil Chițac

2 COMENTARII

  1. CAPUL-RĂUTĂȚILOR/TARTORUL-CONDUCĂTOR esteee… „NEAMȚUL-ROMÂNESC” (Sic!), pe care l-am cocoțat pe/în jilțul-de-la-Cotroceni: DA, DAAA…, inclusiv noi, cei care scriem aici, căăă… l-am votat de două ori, prima oară, în 2014, chiar cu… ENTUZIASM-și-ÎNCREDERE (!!!), apoi în turul-DOI – în primul-tur am votat cu candidatul U.S.R.-P.L.U.S…. – din 2019, de data aia… FĂRĂ-ENTUZIASM, dar ÎNCĂ-AVÂND-O-BRUMĂ-DE-SPERANȚĂ, că doar nu era să votăm cu TÂMPITA de Dăncilă, nuuuuuuuuuu?!!!)

  2. Sincer vorbind, imi doresc ca noul presedinte PNL sa fie Citu. Apoi ne luam floricelele si admiram ce va urma. Iohannis a fost lipsit de viziune cand a dat inca o palma USR, parteneri de guvernare ai PNL si partid care a contribuit la alegerea sa ca presedinte. Vin vremuri deloc usoare pentru Premierul de la Grivco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here