joi, aprilie 25, 2024
AcasăNewsOrange a cumpărat telefonia fixă de la Telekom România, fosta Romtelecom. Cât...

Orange a cumpărat telefonia fixă de la Telekom România, fosta Romtelecom. Cât costă tranzacția

-

Orange a bătut palma cu Telekom pentru a prelua 54% din acțiunile operatorului pe secțiunea de telefonie fixă în România, anunță luni firma care a achiziționat portofoliul. Conform anunțului, Orange România a semnat acordul pentru cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni de la Telekom România Communications (TKR).

Telekom este al doilea operator de telefonie fixă din țara noastră. E vorba despre vechiul Romtelecom, cumpărat de greci și vândut apoi către germanii de la Telekom. În ciuda schimbărilor de proprietari, compania nu a reușit niciodată să scape de obiceiurile moștenite din comunism, serviciile oferite abonaților fiind de foarte slabă calitate, motiv pentru care a și fost într-o permanentă pierdere a cotei de piață în fața altor competitori veniți relativ recent.

Orange plătește pentru această achiziție 268 de milioane de euro.

Statul român păstrează 46% din acțiunile companiei

Compania care a achiziționat segmentul de telefonie fixă de la Telekom urmărește să-și mărească influența și cota de piață prin realizarea de „servicii convergente”, adică o integrare a telefoniei mobile (unde este unul din cei doi mari jucători în România) cu telefonia fixă.

- Advertisement -

Germanii de la Telekom, intrați acum aproape un deceniu pe piața din România, au cumpărat Romtelecom și Cosmote, au început să se retragă în urmă cu câțiva ani, căutând să-și vândă activele.

Cu vânzarea cotei lor la Telekom România Communications, nemții ies din afacere, pentru că restul de 46% din acțiuni aparțin statului român.

În 2019, TKR a avut o cifră de afaceri de 622 de milioane de euro. Are cu totul 5 milioane de abonați la serviciile de telefonie fixă, internet și televiziune, iar rețeaua de fibră optică e conectată la 3 milioane de gospodării.

- Advertisement -

Orange România a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de euro.

Acum, tranzacția așteaptă aprobarea din partea Comisiei Europene și a celorlalte autorități, aprobare care ar putea veni în a doua jumătate a anului viitor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Restricții anti-Covid dure, începând de luni: toate școlile închise, masca obligatorie peste tot, magazinele închise după ora 21.00

Profesor dat afară pentru că a refuzat să predea online. Altuia, din același motiv, i-a fost micșorat salariul

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -