Orange a cumpărat telefonia fixă de la Telekom România, fosta Romtelecom. Cât costă tranzacția

0
971

Orange a bătut palma cu Telekom pentru a prelua 54% din acțiunile operatorului pe secțiunea de telefonie fixă în România, anunță luni firma care a achiziționat portofoliul. Conform anunțului, Orange România a semnat acordul pentru cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni de la Telekom România Communications (TKR).

Telekom este al doilea operator de telefonie fixă din țara noastră. E vorba despre vechiul Romtelecom, cumpărat de greci și vândut apoi către germanii de la Telekom. În ciuda schimbărilor de proprietari, compania nu a reușit niciodată să scape de obiceiurile moștenite din comunism, serviciile oferite abonaților fiind de foarte slabă calitate, motiv pentru care a și fost într-o permanentă pierdere a cotei de piață în fața altor competitori veniți relativ recent.

Orange plătește pentru această achiziție 268 de milioane de euro.

Statul român păstrează 46% din acțiunile companiei

Compania care a achiziționat segmentul de telefonie fixă de la Telekom urmărește să-și mărească influența și cota de piață prin realizarea de „servicii convergente”, adică o integrare a telefoniei mobile (unde este unul din cei doi mari jucători în România) cu telefonia fixă.

Germanii de la Telekom, intrați acum aproape un deceniu pe piața din România, au cumpărat Romtelecom și Cosmote, au început să se retragă în urmă cu câțiva ani, căutând să-și vândă activele.

Cu vânzarea cotei lor la Telekom România Communications, nemții ies din afacere, pentru că restul de 46% din acțiuni aparțin statului român.

În 2019, TKR a avut o cifră de afaceri de 622 de milioane de euro. Are cu totul 5 milioane de abonați la serviciile de telefonie fixă, internet și televiziune, iar rețeaua de fibră optică e conectată la 3 milioane de gospodării.

Orange România a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de euro.

Acum, tranzacția așteaptă aprobarea din partea Comisiei Europene și a celorlalte autorități, aprobare care ar putea veni în a doua jumătate a anului viitor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Restricții anti-Covid dure, începând de luni: toate școlile închise, masca obligatorie peste tot, magazinele închise după ora 21.00

Profesor dat afară pentru că a refuzat să predea online. Altuia, din același motiv, i-a fost micșorat salariul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.