OPINIE. Ticăloși fără onoare: cum s-a ajuns să nu mai dea nimeni niciun scuipat pe elita politică a României

4
3287
Iohannis, Ciucă și Ciolacu dau o lovitură de stat prin așa-zisa comasare a alegerilor, pentru că le iau românilor dreptul la vot informat, acuză profesorul Dumitru Borțun

Rar se poate vedea o asemenea scenă, în care liderii unei țări să ajungă atât de jos încât absolut nimeni să nu mai dea pe ei nici măcar un scuipat. Ce oameni de stat? Ce conducători? În România, până și copiii îi privesc cu dezgust pe actualii locatari de la Palatul Victoria, Palatul Cotroceni și Palatul Parlamentului.

Asociațiile de elevi din România au folosit marți un limbaj de-a dreptul disprețuitor față de coaliția aflată la putere. Motivul este cât se poate de justificat din partea tinerilor, pe de o parte, și descalificant pentru Guvern: minciuna grosolană servită publicului de PSD și PNL, care au anunțat că asociațiile elevilor ar fi fost chemate la consultări cu privire la greva profesorilor. La întâlnirea cu părinții și elevii au fost totuși niște copii, dar nu se știe din partea cui și cine i-a adus, atât timp cât ei nu reprezentau asociațiile de elevi.

Cazul este simptomatic pentru inconștiența, incompetența și lipsa oricărei urme de scrupule din partea celor care compun azi elita politică a României. Premierul Ciucă i-a invitat pe reprezentanții părinților și pe niște elevi ca să-i câștige de aliați împotriva profesorilor intrați în grevă. În loc de asta, s-a trezit cu comunicatul dur al copiilor pe care-i luase de proști și cu distanțarea de Guvern a părinților.

Asociațiile elevilor din Constanța (AEC), București și Ilfov (AEBI), Bacău (AEBc), Maramureș (AEM) și Timiș (AETM) au dezvăluit că Guvernul a mințit atunci când a anunțat că i-ar fi chemat pe reprezentanții elevilor la consultări. Elevii și-au manifestat totala susținere pentru profesori, pe care-i încurajează să „nu se mai lase batjocoriți de Guvern” și le cer să nu se oprească până când nu le sunt satisfăcute cererile. În comunicat, redactat pe un ton foarte dur, se arată că Guvernul i-a folosit pe copii pentru a manipula opinia publică și le cer partidelor conduse de Ciolacu și Ciucă să înceteze cu minciunile și șmecheriile.

Când, ca adult, dar mai ales ca lider al statului, te pretezi la astfel de găinării, nu e de mirare că ajung să te ia de urechi copiii.

Tupeul pe care-l au acești derbedei cocoțați ilegitim în fruntea țării este năucitor. Generalul Ciucă, pensionar special la 52 de ani cu 18.000 de lei pe lună, le-a spus profesorilor marți că „e foarte, foarte greu” să le satisfacă solicitările, adică mărirea salariilor de la 2.440 de lei la 4.000 de lei pe lună pentru debutanți. În felul lui cazon, generalul le-a spus de fapt greviștilor ce gângurise evlavios și Gabriela Firea, cu câteva zile în urmă: „La săraci, poți să faci o rugăciune scurtă: «Doamne, miluieşte-l!», dacă nu poți să-i dai, că eşti în tramvai şi el este pe trotuar”.

Ciucă și Ciolacu, adică actualul și viitorul șef al Guvernului, care au anunțat Comisia Europeană că „pe aici nu se trece” când e vorba de pensiile speciale, le spun acum profesorilor că nu le pot da un mărunțiș pe care ei nici nu s-ar apleca să-l ridice de pe jos. Brusc, după un an și jumătate de dezmăț, în care au aruncat cu miliardele în baronii locali, clientela de partid și pilele angajate cu sutele de mii în funcții călduțe din administrația publică, pe PSD și PNL le-a apucat grija față de buget. Și le explică profesorilor că nu le pot da un salariu care nici măcar nu se poate numi decent. Cât tupeu (ori inconștiență) îți trebuie să le spui unor oameni că „avem o țintă de deficit pe care trebuie s-o îndeplinim, nu putem să sporim în acest moment cheltuielile” după ce ai apărat casta pensionarilor speciali care ies din activitate la 49 de ani cu 50.000 de lei pe lună?!

Ciucă și Ciolacu le-au cerut marți profesorilor să fie înțelegători, să-și încheie greva pentru că le promit ei că se va rezolva problema mai la vară, în iulie, când ar trebui să se voteze legea salarizării. Logic, n-au fost crezuți. Cine să-i mai creadă? Tot ce se întâmplă din vara lui 2021 încoace e o minciună, o scamatorie, o imensă bătaie de joc la adresa locuitorilor României. Oamenii și-au învățat lecția. Când PSD și PNL sunt prin preajmă, trebuie să fii cu ochii în patru, nu știi când te fac la buzunare. Cu ăștia nu trebuie să ai niciun moment de slăbiciune. Cum ai clipit, cum ți-au luat banii.

Aici se ajunge când n-ai onoare, n-ai decență, n-ai respect și ești complet iresponsabil – să te pună la colț copiii și să ia sindicaliștii drept ceea ce ești: un escroc de ultimă speță.

Pare de necrezut cât de jos a putut coborî clasa conducătoare a României, dar în același timp arată disprețul și desconsiderarea pe care PSD și PNL le nutresc, de fapt, față de societatea civilă, față de „oamenii de rând”, sindicatele și asociațiile cu care au de-a face.

În același timp, sentimentul e reciproc. Indivizii ajunși să guverneze țara împotriva votului și a voinței românilor, prin scamatorii și jonglerii ale serviciilor secrete mână în mână cu oligarhii, au legitimitate și credibilitate zero.

P.S. Merită amintit că, pentru a satisface cererile absolut decente ale profesorilor (salarii între 4.000 și 7.000 de lei), ar fi nevoie de numai o treime din banii pe care PSD-PNL îi pompează în pensionarii speciali.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Pe cine-a invitat Ciutacu în studio: Marina Tauber, pe lista UE de sancționare a persoanelor care vor să destabilizeze Republica Moldova!

VIDEO. Marcel Pavel a cântat la protestul rusofililor lui Șor, la Orhei, la concurență cu mitingul pro-european al Maiei Sandu de la Chișinău. S-a trezit cu piața goală: „Unde sunteți? De ce-ați plecat?”

Cuib KGB-ist la Eparhia Cernăuți: starețul Mănăstirii „Sfânta Înălțare“, prins când striga în timpul liturghiei că Biserica Ortodoxă a Ucrainei e „satanică“. Se așteaptă zvârcolirile RTV și Antena 3

VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Epilogul manipulării Bâstroe: adâncimea canalului e perfect regulamentară, de 6-7 metri, arată măsurătorile oficiale făcute de români. Demisia, Grindeanu!

EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

Iresponsabilitate criminală: după ce a falimentat România, Ciolacu anunță că nu mai vrea premier până nu se face reforma pensiilor speciale și nu se încheie greva profesorilor

Coaliția PSD-PNL face prăpăd: datoria externă a României a trecut de 700 de miliarde de lei, adică peste 50% din PIB-ul țării. Doar în acest an s-au împrumutat deja 40 de miliarde!

INTERVIU. „Acesta este un război existențial pentru noi: dacă nu dispare Rusia, dispare Ucraina. Împreună nu putem supraviețui” / „Navalnîi ar ucide mai mulți ucraineni decât poate ucide Putin”

Hagi șampiyon, Becali bătut de Dumnezeu! Mutările geniale prin care nașul și-a învins finul. O legendară răsturnare de scor: Farul – FCSB, de la 0-2 în minutul 17 la 3-2 în minutul 86

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.